Šta je Dolby Atmos®?

Šta je Dolby Atmos®?

Uđite u novi svijet zvuka uz Dolby Atmos®. Ova tehnologija je pomak naprijed od surround zvuka i prenosi vas iz običnog trenutka u izvanredni doživljaj uz trodimenzionalni zvuk koji ispunjava vašu sobu i teče oko vas. Osjetit ćete da ste u središtu radnje dok zvukovi ljudi, mjesta, stvari i muzika oživljavaju uz realističnost koja ostavlja bez daha i kreću se kroz prostor. Budući da je Dolby Atmos® ugrađen u Panasonic TV nikad nije bilo lakše doživjeti ovaj osjećaj kod kuće.

Šta je Dolby Atmos®

Prvi* TV na svijetu s ugrađenim zvučnicima okrenutim prema gore koji isporučuju Dolby Atmos®

Model GZ2000 je prvi* TV na svijetu s ugrađenim zvučnicima usmjerenim prema gore s funkcijom Dolby Atmos®. Koristi više zvučničkih jedinica radi kreiranja ispunjavajuće sferične zvučne pozornice – za zvuk koji kreira istinski upečatljivo iskustvo zabave. Nemojte samo čuti razliku – osjetite razliku.
*Od 7. januara 2019. i prema podacima koje ima Panasonic.

Prvi* TV na svijetu s ugrađenim zvučnicima okrenutim prema gore koji isporučuju Dolby Atmos

Serija HZ2000 OLED sa Dolby Atmos® – tehnički detalji

HZ2000 posjeduje '360° Soundscape Pro',  Panasonicov audio sistem najvjernijeg kvaliteta zvuka za TV, koji je kombinacija ugrađenih zvučnika sa gornjim usmjerenjem, koji mogu isporučiti Dolby Atmos imerzivni audio doživljaj, i vjernosti zvuka u skladu sa sloganom "podesio Technics". Unatoč impresivno tankom profilu, HZ2000 nudi snažan i dinamičan izlaz od 140 W upotpunjen snažnim basom. Kompletan zvučni sistem je podešen od strane inženjera iz poznatog Panasonicovog audio brenda Technics, a takođe poseduje i Technicsov JENO Engine za tačan, rafiniran zvuk.

Upoznajte novi HZ2000

Serija HZ2000 OLED sa Dolby Atmos® – tehnički detalji
Serija HZ2000 OLED sa Dolby Atmos® – tehnički detalji
Zvučnici okrenuti prema gore

Zvučnici okrenuti prema gore

Zvuk koji izlazi iz zvučnika ide prema gore i odbija se od plafon. Tako čujete realističan zvuk koji kao da pada s visine.

JENO Engine

JENO Engine

JENO Engine producira optimalne performanse uz superiornu sliku. Time se ostvaruje izvanredno podešavanje i optimiziraju zvučni prostori za pojedinačno uklapanje okruženjima u kojima se zvuk sluša.

Izlaz niskotonskog zvučnika

Asortiman TV uređaja kompanije Panasonic za 2019. godinu (serija GX940 i noviji) opremljena je funkcijom ukrštanja radi mogućnosti rada s različitim niskotonskim zvučnicima dostupnim na tržištu, npr. s niskotoncem Yamaha NS-SW200. Niskotonski zvučnik se može jednostavno dodati povezivanjem na priključak za slušalice na TV-u. Snažan i jasan zvuk basa ispunjava sobu i sliku čini još više realističnom.

Otkrijte asortiman TV-a

Izlaz niskotonskog zvučnika

Bluetooth® audio veza

Uz Panasonic Bluetooth® audio vezu možete lako povezati kompatibilni TV s bežičnim zvučnikom koristeći Bluetooth® kako biste uživali u snažnom zvuku i uz veliku jačinu zvuka. Ova funkcija vam omogućava i da reproducirate muziku s pametnog telefona ili tableta na zvučnicima TV-a bez potrebe za dodatnim audio sistemom.
Nova Panasonic Bluetooth® audio veza nudi više ugođaja prilikom reproduciranja zvuka. Ona garantira jednostavno povezivanje sa širokim rasponom audio plejera. TV se može bežično povezati sa zvučnicima, zvučnim konzolama ili slušalicama koristeći Bluetooth®. Pored toga, mogu se reproducirati liste reprodukcije s pametnog telefona ili tableta preko zvučnika TV-a – također bežično koristeći Bluetooth®. Trebate samo odlučiti želite li dnevni boravak pretvoriti u koncertnu dvoranu ili blues klub.

Bluetooth® audio veza