Makeup listići: Inovativni doprinos svijetu ljepote

Panasonic-ov kozmetički proizvod po mjeri prekriva flekice na koži, čini kožu čistom i prirodnom

Panasonic-ov novi makeup listić je proizvod po mjeri "isprintaj i zalijepi" koji u svijet ljepote donosi evolucijsku inovaciju u kozmetici.  

Prvo se lice klijenta kratko skenira da bi se precizno odredili ton i stanje kože. Nakon što se odredi odgovarajuća kombinacija korektora i podloge, metodom ink-jet štampanja pravi se makeup listić po mjeri. Svaki listić sadrži ultra tanke slojeve korektora i podloge koji precizno odslikavaju ton i stanje kože. Panasonic je kreirao ovaj ekskluzivni sistem nanošenja šminke tako što je kombinovao bezkontaktne senzore, ink-jet štampanje i druge tehnologije sa postojećim ultra tankim medicinskim filmom.

Tradicionalno šminkanje ne može pomoći osobama koje imaju probleme sa kožom, kao što su pjege, bore, široke pore i promjene boje. Tradicionalni proizvodi za šminkanje nisu ni ugodni. Potrebno je pronaći proizvod koji vam odgovara, a šminkanje iziskuje tehniku i spretnost, te vam oduzima vrijeme. Makeup listić se lako koristi jer se primjenjuje u jednom potezu.

Pronalaženje najboljeg rješenja za svako lice

Pred Panasonic-om je bio izazov da pronađe način instantnog prepoznavanja karakteristika lica neke osobe i da identifikuje pojedinačne probleme za šminkanje koji se trebaju riješiti. Stručnjaci u Panasonic-u su zamislili novi proizvod koji će se brzo i lako koristiti. Zahvaljujući velikom trudu multidisciplinarnog tima stručnjaka, Panasonic je kreirao idealan način rješavanja ovih problema.

Za kreiranje ovog inovativnog proizvoda Panasonic je iskoristio svoje najsavremenije tehnologije iz različitih oblasti. Kada sjednete ispred Panasonic-ovog Snjeguljicinog ogledala, njegovi senzori će skenirati vaše lice. Ogledalo će vrlo precizno otkriti mjesta, boju i dubinu pjega, bora i proširenih pora.

Fotografija: Žena ispred Snjeguljicinog ogledala ispituje stanje svoje kože.

Za poboljšanje tona kože, kompanija je iskoristila tehnologiju prepoznavanja lica koju posjeduju bezbjednosne kamere, u biti obrćući tehnologiju obrade slike koja omogućava funkciju uljepšavanja fotografija u digitalnim foto-aparatima. Tako dobijeni podaci se analiziraju pomoću evaluacijskih osa koje su kreirali kozmetički dermatolozi.

Makeup listić se pravi tako što se na traku prozirnog biokompatibilnog medicinskog filma štampanjem nanose vrlo tanki slojevi korektora i podloge za šminku. Posebna kozmetička tinta je u početku stvarala probleme za ink-jet štampanje jer je tekstura kozmetičke tinte gruba. Da bi riješio taj problem, Panasonic je iskoristio tehnologiju hemije materijala, razvojnu tehnologiju glave štampača, kao i druge tehnologije štampanja koje se koriste za proizvodnju organskih EL televizijskih ekrana.

Fotografija: Unutrašnjost ink-jet štampača koji se koristi za nanošenje posebne kozmetičke tinte na makeup listić.  Zelena, crvena, narandžasta, itd. kozmetička tinta je postavljena.
Fotografija: Odštampani prozirni listić (makeup listić)

Panasonic makeup listić se može nanijeti na kožu jednostavno tako što ga ovlažite vodom. Makeup će ostati na koži nakon uklanjanja filma. Skoro neprimijetna šminka smanjuje pojavu flekica i pjega, kao i promjenu boje. A listić se lako skida sa kože.

Fotografija: Žena koja nanosi makeup listić na kožu.

Primjena makeup listića nije ograničena na uljepšavanje. Panasonic sa nestrpljenjem očekuje primjenu ovog proizvoda u oblasti medicinske kozmetike, za pokrivanje modrica i ožiljaka.

Slika: A Better Life, A Better World

Kontakt

Technology Public Relations Section, Innovation Strategy Office
Panasonic Corporation
Email: crdpress@ml.jp.panasonic.com