Seekit IoT rješenje štiti one i ono što volite

Panasonicov Seekit locira stvari kao i naše voljene, čak i u gužvi.

Panasonicov Seekit je prenosivi Bluetooth™ uređaj za praćenje koji koristi tehnologiju GPS praćenja u gužvi za pronalaženje izgubljenih predmeta i voljenih osoba čak i na mjestima na kojima je velika gužva. Ovo rješenje bazirano na IoT tehnologiji Panaconicovog centra za inovacije u Indiji povezuje Bluetooth™ pločice za praćenje s aplikacijom na pametnom telefonu kako bi pružilo informacije o lokaciji. Seekit je transformacijsko rješenje u Indiji gdje su krađe bicikala i otmice djece u porastu.  

Fotografija: Seekit uređaj za praćenje (četvrtasti:

Seekit uređaj za praćenje komunicira sa Seekit aplikacijom na pametnom telefonu kako bi detektirao i prenio informaciju o lokaciji. Označite, na primjer, svoje dijete Seekit uređajem za praćenje, a upozorenje o udaljavanju će se oglasiti čim se ono udalji izvan radijusa od 30 metara (98,4 stopa) od vaše lokacije. Djetetova lokacija se može potvrditi putem aplikacije instalirane na pametnom telefonu.

Slika: Dijagram koji pokazuje kako Seekit uređaj za praćenje majci prenosi djetetovu lokaciju. Na primjer, ako bi dijete kojeg prati Seekit uređaj za praćenje ušlo u autobus i putovalo određenu udaljenost od lokacije njegove majke, aplikacija za pametne telefone korisnika Seekita koji bi se u tom trenutku zadesio u blizini djeteta detektirala bi djetetov Seekit uređaj za praćenje, putem funkcije Seekitove opcije GPS praćenja u gužvi koja se naziva

Seekit uređaji za praćenje mogu se staviti i u novčanik ili pričvrstiti na vrijedan predmet i tako sprečavati gubitak, krađu ili zaboravljanje takvih predmeta.  

Uključivanje u istraživanja širokih razmjera radi stvaranja najefikasnijeg rješenja

Tokom razvoja usluge praćenja Seekit uređaja, Centar za inovacije u Indiji je poslao na teren više od trideset stručnjaka u svaki dio zemlje. Tokom jednogodišnjeg razdoblja oni su proveli opsežna istraživanja i brojne intervjue kako bi utvrdili koje će opcije kupci zaista cijeniti, a tokom samog razvoja izvršena su prilagođavanja kako bi se usluga lako uvrstila u svakodnevnu rutinu ljudi.  

Kao rezultat toga, Seekit sada ispunjava IP65 standard, a pored svoje otpornosti na prašinu i vodu, ima i futrolu za zaštitu u slučaju pada. Uređaj koristi dugmastu bateriju, što eliminira potrebu za svakodnevnim punjenjem. Seekit se može nositi svugdje bez ikakve brige.  

Kada je opcija GPS praćenja u gužvi Seekit uređaja za praćenje povezana sa Seekit aplikacijom na pametnom telefonu, može detektirati i prenijeti informaciju o lokaciji. Što je više Seekit korisnika u neposrednoj blizini, veća je preciznost, a područje pretraživanja i pokrivenost širi.  

U potrazi za širom aplikacijom za ovu uslugu, Panasonic je u augustu 2019. najavio strateško partnerstvo sa Samsoniteom za proizvodnju pametnog kofera pod nazivom EVOA Tech s unaprijed instaliranim uređajem za praćenje, te je počeo nuditi uslugu koja omogućava korisnicima da putem aplikacije za pametne telefone provjere mjesto svog označenog kofera u bilo kojem trenutku.

Usluge Seekit uređaja se trenutno nude samo u Indiji. Panasonic će nastaviti širiti prodaju Seekita u ovoj državi, i u saradnji s kompanijama koje imaju zajedničku svijest o problemima, promovirati privlačnost Seekit rješenja u drugim zemljama.  

Panasonic je posvećen ostvarenju sigurnog i zaštićenog društva, a Seekit pruža mir koji možete imati samo kada znate gdje su osobe koje volite i vrijedni predmeti.  

Slika: A Better Life, A Better World

Kontakt

Panasonic Corporation
Groupwide Brand Communications Division
Kontakt [globalna internet stranica]