A Better Life, A Better World

Panasonic is committed to creating a better life and a better world,
continuously contributing to the evolution of society and
to the happiness of people around the globe.

Filozofija

Panasonicov slogan "Bolji život, bolji svijet" ima za cilj sažeto izraziti naš osnovni cilj upravljanja u modernom dobu koji je uspostavio osnivač Konosuke Matsushita.
Ovaj osnovni cilj upravljanja utjelovljuje našu misiju i predanost, a kao srce naše filozofije upravljanja poslužio je kao temelj za sve naše aktivnosti upravljanja.

Osnovni cilj upravljanja

Svjesni svoje odgovornosti kao industrijalaca, posvetit ćemo se napretku i razvoju društva i dobrobiti ljudi kroz naše poslovne aktivnosti i na taj način poboljšati kvalitet života u cijelom svijetu.

Uvjerenja kompanije

Napredak i razvoj mogu se ostvariti samo kroz zajedničke napore i saradnju svakog zaposlenog u našoj kompaniji. Ujedinjeni duhom, obavezujemo se da ćemo ispuniti svoje korporativne dužnosti sa posvećenošću, marljivošću i integritetom.

Sedam principa

Doprinos društvu
Pravednost i iskrenost
Saradnja i duh tima
Neumorni napor za poboljšanje
 Ljubaznost i poniznost
Adaptibilnost
Zahvalnost

Na temelju svoje filozofije upravljanja, Panasonic će i dalje pomagati u rješavanju socijalnih pitanja i pridonositi daljnjem razvoju kako bi donio svijetlu novu budućnost.

Poslovni segmenti

Panasonic Corporation se sastoji od kompanija iz različitih poslovnih domena, od AV opreme do kućanskih uređaja, pa sve do industrijskih rješenja i drugih potrošačkih elektronskih proizvoda. Svaka kompanija ima zasebne poslovne funkcije za istraživanje i razvoj, proizvodnju i prodaju koje ispunjavaju određene potrebe potrošača širom svijeta.

Od 1. aprila 2019.

Appliances Company

Pružamo proizvode i usluge za širok raspon oblasti, od domaćinstava, ureda i prodavnica, uz fokusiranje na B2C poslovna područja, kao što su kućanski aparati, proizvodi za uljepšavanje i zdravlje, kao i B2B poslovna područja, kao što su sistemi za rashlađivanje i zagrijavanje za poslovnu upotrebu, uređaji, energija itd.
Glavni proizvodi
Razvijanje, proizvodnja i prodaja potrošačke elektronike (kao što su TV uređaji s ravnim ekranom, frižideri, mašine za pranje veša, proizvodi za održavanje lične higijene, mikrovalne pećnice, kućna audio oprema, video oprema, usisivači, kuhala za rižu), klima uređaji (kao što su sobni klima uređaji, veliki klima uređaji), sistem dopremanja uz kontrolu temperature (kao što su vitrine), te uređaji (kao što su kompresori, gorive ćelije) i povezani proizvodi.

Life Solutions Company

U poslovnoj oblasti električnih komponenti, materijala za izgradnju i građevinarstva nudimo ugodan prostor i obogaćeno vrijeme iz svakog aspekta stila življenja, uključujući stambene objekte, urede, komercijalne pogone i pametne gradove.
Glavni proizvodi
Rasvjetna tijela, uređaji za ožičenje, kućni automatizacijski sistemi, proizvodi vezani za vodosnabdijevanje, materijali za opremanje interijera, ventilacijska oprema i klima uređaji, rezidencijsko i urbano planiranje te bicikl na električni pogon.

Connected Solutions Company

U šest prioritetnih poslovnih segmenata - "Distribucija", "Logistika", "Zabava", "Javnost", "Avionika" i "Proizvodnja", pružamo "povezane vrijednosti" našim B2B klijentima.
Glavni proizvodi
Razvoj/proizvodnja/prodaja proizvoda, integracija/instalacija/podrška za sisteme i usluga održavanja te rad za ciljna područja kao što su avijacija, proizvodnja, zabava, maloprodaja, logistika i javnost.

Automotive Company

Poslovna oblast kompanije The Automotive Company obuhvata sisteme za informiranje i zabavu u vozilima, elektroniku u vozilima, automobilske retrovizore i motorizirane sisteme kao što su akumulatori za automobile. Kompanija pruža inovativne uređaje i rješenja za mijenjanje životnog stila tokom putovanja, uz smanjivanje opterećenja vozača te vozila pogodna za okoliš.
Glavni proizvodi
Razvijanje, proizvodnja i prodaja elektroničkih komponenti, sistema u kabini naredne generacije, navigacijskih sistema, ETC jedinica u vozilu, modula kamere, ugradbenih sistema za punjenje i kompresora s integriranim invertorima.

Industrial Solutions Company

The Industrial Solutions Company pruža širok raspon rješenja u B2B poslovnim oblastima, uključujući elektroničke komponente, FA i industrijske uređaje, elektronske materijale i baterije.
Glavni proizvodi
Razvijanje, proizvodnja i prodaja elektroničkih komponenata, elektromehaničkih i upravljačkih uređaja, elektroničkih materijala, ekrana od tečnog kristala, motora, primarnih baterija i punjivih baterija.

China & Northeast Asia Company

Imajući u vidu potrebe kineskog tržišta, Kina i sjeveroistočna Azija doprinijet će stvaranju boljeg životnog prostora integriranjem svoje tradicionalne snage u uređaje za domaćinstvo i stambenu opremu, ali i ojačavanjem opskrbe svježom hranom prvenstveno putem hladnog lanca.

US Company

Iskorištavajući rast na tržištu visokih tehnologija i digitalne transformacije, cilj nam je pružiti rješenja za postizanje konkurentske prednosti i pozicionirati se za rast postizanjem liderske pozicije na tržištu.
Imamo dva osnovna poslovna segmenta i jedan posao u fazi inkubacije: Opskrba litij-jonskim baterijama za električna vozila i sisteme za pohranu električne energije; Hussmann Corporation, dobavljač rashladnih sistema i vitrina; i Ured za pametnu mobilnost koji će koristiti podatke za povećanje sigurnosti na putevima i smanjenje cestovnog saobraćaja i zagušenja.