Floor Guide

Panasonic Center TOKYO is a Corporate Global Communications Hub for Panasonic.

With a vision to realize 'A Better Life, A Better World' for each individual customer, the Center serves as a vehicle for communications, receiving opinions and requests directly from customers while presenting actual initiatives and solutions.

Starting with a firm customer commitment, we will create new value as we reach out to more people.

Panasonic Center TOKYO will continue to evolve together with its customers.

First floor

NEXT Communication

This is a place for creating the "NEXT" Tokyo, based on the concept of 'Let's Build Tokyo Together', with the next generation of children and young people.

Olympic and Paralympic Games

This space introduces Olympic and Paralympic Games based on the three themes of "sports" "culture" and "education" in Panasonic's quarter century of Olympic sponsorship.

Accessibility of the facility

RiSuPia

The embodiment of the beauty of mathematics behind the nature and the fun of science that are very close to our everyday life, RiSuPia is an experience-oriented museum for visitors to experience the fun of science and mathematics.

Accessibility of the facility

【Slope】
Since there are no steps on the south entrance (towards Tokyo Big Sight) of Panasonic Center TOKYO, all visitors are able to enter smoothly.
On the east entrance (towards Kokusai-Tenjijo station on Rinkai Line), slopes are equipped next to the steps.
Please feel free to use the slope if you are using wheelchairs or buggies, or if you are in need of handrails.
*Please be aware that the entrances may close temporarily from operational terms.

The slope by the east entrance.
It is designed widely so that users can pass through easily.
"Smart Guide" handrails are installed.

The slope is designed widely so that visitors with wheelchairs or buggies can pass through easily.
The "Smart Guide" handrails uses Panasonic's technology, HD-PLC, which enables LED lights under the handrails to flash.
We are conducting demonstration experiments towards utilization in crowd guidance or evacuation guidance.

【Multipurpose toilet】
To satisfy customers' needs, Panasonic Center TOKYO has installed "multipurpose toilet" which is designed for greater ease of use by guardians with small children, the elderly and wheelchair users.
The following items are installed

  1. Toilet with hand rails
  2. Baby chair
  3. Collapsible bed
  4. Fitting board
  5. Cleaner for ostomy device

Cleaner for ostomy device

A new energy recycling system is presented that it is intended to enhance our coexistence with the global environment and to create a comfortable living environment.

Panasonic Center Tokyo was established in September 2002. From the very earliest stages, we installed a number of what were then the latest technology systems, with the aim of reducing energy consumption significantly below other, similarly-sized display complexes. These included employing natural energy sources, the effective use of rainwater, and the adoption of an energy management system.

We have been continuing our efforts to reduce the entire building's energy consumption ever since by closely controlling energy consumption. Specifically, we have been promoting the use of energy-efficient devices, such as the early introduction of LED down-lighting for the facility's ceilings, the installation of shades on the atrium glass ceiling to reduce the load exerted by sunlight on the cooling systems, the replacement of conventional air conditioning systems with inverter types, and the layering of heat-absorbing film onto the window surfaces.

These initiatives have enabled us to cut our energy consumption by approximately 40% in comparison to when the building was completed in September 2002.
Panasonic will continue to operate this facility in a safe, secure, and comfortable manner that is also friendly both to the environment and to the community.

Construction information

Ground area:

15,846.49 square meters (approx. 4800 tsubo)

Total area:

15,788.65 square meters (approx. 4800 tsubo) *After the reconstruction on October 5, 2004,

The area of the first and the second floors:

3,247 square meters (approx. 984 tsubo)

Number of buildings:

two, including the main building and its annex

Floors:

The main building has four floors above ground while the annex, Ariake Studio, has two floors above ground.

Construction commenced:

March 19, 2001

Open:

September 14, 2002

Designer:

Nihon Sekkei, Inc.

Construction:

joint venture between Taisei Corporation and Kajima Corporation