https://myprofile.panasonic.eu/login?lang=pl_PL&{0} /servlet/saml/logout4eu?{0} # ###,00 000 010 //panasonic.purchase-now.pl/pl/Widgets/Fluid/{0} //panasonic.purchase-now.pl/Products/MultipleInStock/Fluid/{0}

OPINIE UŻYTKOWNIKÓWTX-55FZ800E Telewizor OLED 4K

Ocena(wymagany)Wymagane jest kliknięcie przynajmniej 1 gwiazdki.
Komentarz jest wymagany.
PRZEŚLIJNiestety. Przesyłanie oceny i komentarza nie powiodło się.

Jeśli nie chcesz wprowadzać zmian do opinii, możesz ją teraz wysłać lub przejść wstecz w celu wprowadzenia modyfikacji.

WSTECZPRZEŚLIJ

Dziękujemy

Recenzja została przesłana i wkrótce zostanie opublikowana.*
Mamy nadzieję, że Twoje komentarze okażą się pomocne dla innych konsumentów zainteresowanych tym produktem.
*Dla Twojej informacji, nasi moderatorzy przeglądają każdą przesłaną recenzję, aby upewnić się, że wszystkie słowa

10 Recenzje

Beznadziejna jakość ekranu.

Bardzo wrażliwy na tzw. obrazy statyczne. Odmówiono mi naprawy gwarancyjnej sugerując, że za dużo oglądamy programów informacyjnych. Absolutnie nie polecam.
Panasonic Polska zachował się beznadziejnie. To śmieszna firma. Bardzo utrudniony kontakt z działem reklamacji. Tragedia.

Gisbern 13 stycznia 2022 20:14

 

Kiepski

Mało używany i wypalone obrazy statyczne.

fz800e 30 czerwca 2021 20:57

 

panasonic fz 800

Obraz ideał. nikt w 2018 r nie zrobił takiego wyświetlacza. Nic ale absolutnie nic mu nie zarzucam i po to go kupiłem.
Pilot dramat nie zmienia się od lat jak przychodzą goście od razu go chowam.
Smart tv dramat kto to projektuje od razu bym go zwolnił.
Wyobraź sobie ze tv z 2018 r po włączeniu filmu w dts go nie odtworzy, dramat musisz szukać innego transportu.
Po podłączeniu dysku np. 500gb ma taką manierę ze go nie widzi. Strasznie to uciążliwe.
Na netfliksie notorycznie zawieszanie dźwięku co 30 s, należy odłączyć tv od prądu.
Po podłączeniu HDMI arc z kinem domowym nie właściwie nim steruje. Brak reakcji np. po przełączeniu się z netflixa na tv.
Obraz super ale reszta rzeczy pozostała w latach 90 tych. A szkoda bo ……..

robert335 1 grudnia 2019 11:18

 

ok

super tv polecam naprawdę godny uwagi jeszcze raz polecam!!!

55  10 listopada 2019 10:32

 

Super

Telewizor swietnie się sprawuje.obraz super dźwięk jak na warunki domowe do ogladania telewizora a nie do robienia dyskoteki w sam raz.Polecam szczerze ten model.

55fz800 5 października 2019 23:20

 

Telewizor na 4

Obraz jest super, portal hdtvpolska ma racje. Minus jedna gwiazdka za brak HBO Go.

FZ800 31 lipca 2019 22:10

 

Rewelacja!

Świetny telewizor! Bardzo dobre fabryczne odwzorowanie barw, dużo możliwości konfiguracji i bogate złącza jak np. czytnik kart pamięci, który jak dla mnie jest bardzo przydatny. Mały minus za brak popularnych aplikacji jak HBO GO czy Spotify. Liczę jednak, że to kwestia czasu :)

TX-55FZ800E 30 lipca 2019 00:30

 

Bez graniczna czerń OLED 4K 55FZ800E

Od ponad 30-stu lat jestem użytkownikiem sprzętu AV firm Panasonic i Technics i w zasadzie po dłuższym użytkowaniu i dokładnej kalibracji mogę coś napisać( w myśl oczekiwań i zastosowania sprzętu nie mam zastrzeżeń), ale myślę że na temat tego OLEDA 55FZ800E mogę już parę słów napisać. Jestem wampirem TV, średni czas dziennego działania TV to 12 godzin i w tym czasie zdarza mi się kilka razy kalibrować obraz. Ten model oczywiście ma super barwy, odcienie i tyle.
Projekcja obrazu z odtwarzacza Panasonic UB820(ze strony odtwarzacza nie ma problemu) minimalnie odczuwalne drgania w materiałach 4K UHD HDR(gdzie przy SDR nie miało to miejsca). Nie są to ciągłe drgania, lecz chwilowe (najlepiej to widać przy zbliżeniach twarzy).
Drgania te widoczne są ze wszystkich źródeł czy to z odtwarzacz czy bezpośrednio z telewizora. Netflix(prędkość internatu jest wiele wyższa niż zalecana)
YouTube(prędkość internatu jest wiele wyższa niż zalecana)
Płyta 4K UHD HDR
Pliki MKV 4K UHD HDR
Nie pomagają fabryczne ustawienia obrazu które mamy w TV, a jest ich sporo i w niektórych natężenie drgania jest już bardzo odczuwalne. Funkcja regulacji drgań też nie pomaga na tyle by wyeliminować problem.
Kolejny problem to kalibracja pilota touchpad(oryginalny) jest nie możliwa. Pilot ten działa jak na razie poprzez aplikację na smartfonie.
Przy każdym włączeniu dochodzi do weryfikacji karty klienckiej modułu CI+, czego nie było np. w modelu z 2015. Przy zainstalowany module CI+ dedykowanego operatora nie można aktualizować pełnej listy kanałów dostępnych na satelicie, a tylko udostępnione przez operatora(do tego też nie dochodziło w modelu z 2015).
To na razie tyle, myślę że w niedalekiej przyszłości problemy te i inne których jeszcze nie wykryłem będą usunięte następną aktualizacją.
Minęło parę lat i wciąż w telewizorach Panasonic nie mamy HBO GO i NC+GO, jest to bardzo irytujące.
Ocenę wystawiam tylko w oparci za niezwykły obraz.

Krzysztof C. 16 maja 2019 21:09

 

OLED 4K 55FZ800E

Super telewizor: obraz wspaniale oddający barwy, których naturalność zachwyca. Bardzo dobra jasność, dużo lepsza niż w serii EZ 950E z 2017 r. Telewizor warty nie tylko uwagi ale i zakupu! Szkoda tylko, że na polski rynek wyposaża się go w plastikowego pilota w czasie, gdy na rynku niemieckim ten sam odbiornik ma pilota aluminiowego (górna płycina).

TX-55FZ800E 31 stycznia 2019 17:03

 

TX 55FZ800 Oled

Witam to mój pierwszy oled ,który zakupiłem 2 stycznia bieżącego roku. Telewizor skusił mnie super jakością obrazu wykonaniem i jak na tak płaski tv dobrym dźwiękiem ,a także opiniami fachowców i testów znalezionych w internecie. Obraz z naziemnej super ale dopiero przy oglądaniu treści z odtwarzacza bd uhd czy z Netflixa widać co potrafi . Jestem mega zadowolony z jakości obrazu i dźwięku , a teraz kilka minusów. Brakuje aplikacji które miałem w poprzednim tv z androidem , ale z tym się liczyłem, ale poprawcie to (problem rozwiązałem przystawką z android tv), pilot który wygląda dość archaicznie, ale funkcjonalności nie mogę mu odmówić . Jeśli ktoś szuka telewizora z super jakością obrazu to polecam , bo te minusy schodzą na dalszy plan gdy odpalasz film w Bd lub Uhd i cieszysz się tą super czernią plastyka kolorów jakie ten tv funduje. Na koniec system działa szybko i bez zacięć . Polecam gorąco ten telewizor dla tych którzy cenią wysoką jakość obrazu .

Janusz K 18 stycznia 2019 22:40

 

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka) oraz podobne narzędzia w celu poprawienia wydajności i zwiększenia wygody użytkowania. Decydując się na korzystanie z tej strony bez zmieniania ustawień prywatności przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystanie plików cookies. Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej na temat plików cookies, które wykorzystujemy oraz tego jak zmienić swoje ustawienia prywatności przeglądarki, prosimy o zapoznanie się z polityką przetwarzania plików cookies. OK Dowiedz się więcej.