Bežične Technics slušalice za osvežavanje muzike koju volite

Predstavljamo EAH-F70N i EAH-F50B

• Verno reprodukuju delikatne nijanse i dinamički zvuk
• Pružaju moćan bas i prostorno okruživanje

• Bežična reprodukcija zvuka ekvivalentna visokoj rezoluciji zahvaljujući tehnologiji LDAC/apt-X HD

Frankfurt, Nemačka, 18. februar 2019. – Technics je otkrio dva nova para bežičnih slušalica, EAH-F70N i EAH-F50B na događaju Panasonic Convention. Globalno predstavljanje ova dva proizvoda bilo je na ovogodišnjem CES-u. Oba modela otkrivena su evropskoj publici u Frankfurtu po prvi put.

Ovi modeli slušalica podržavaju LDAC/apt-X HD za bežičnu reprodukciju zvuka koja je ekvivalentna visokoj rezoluciji*1. Zahvaljujući visokoj krutosti i visokom internom prigušivanju, upotreba 40-milimetarskih dinamičkih drajvera, koji se sastoje od dijafragme od kompozitnog performantnog filma (Composite Performance Film – CPF) i strukture precizne kontrole vazduha (Precise Air Control Structure) omogućava novim modelima da verno reprodukuju delikatne nijanse muzike i dinamičnog zvuka. EAH-F70N ima Technicsovo originalno hibridno aktivno poništavanje buke širokog opsega koje omogućava uživljavanje u muziku u gotovo svakom okruženju. Oba modela, EAH-F70N i EAH-F50B na današnje tržište donose novi stil Technicsovog uživanja u zvuku napolju.

Bežično muzičko iskustvo koje stvara realistične doživljaje energije i prostornog proširenja

40-milimetarski dinamički drajveri sa novorazvijenom dijafragmom

Ova dijafragma se sastoji od novorazvijenog kompozitnog performantnog filma (composite performance film – CPF) laminiranog velikim brojem posebnih materijala koji daju visoku krutost i visoko interno prigušivanje. Rezultat je moćan bas koji kao da tutnji iz dubina i prostorno okruživanje zbog kojeg se osećate kao da ste u koncertnoj dvorani. Da bi se maksimalno iskoristili efekti ovih karakteristika, oblik dijafragme dizajniran je uz vrhunsku posvećenost detaljima.

Posebna kupa u obliku metka zaslužna je za poboljšanu krutost. Prirodne i linearne karakteristike visokih frekvencija pružaju ravnomeran i sjajan zvuk. Rebrasti oblik na ivici optimizovan je pomoću simulacija kako bi se postigla visoka linearnost kroz ceo ulazni opseg, od slabog do velikog ulaza. Sve delikatne nijanse muzike i realistične dinamike verno se reprodukuju.

Precizna struktura za kontrolu vazduha

Detaljna simulacija i fino podešavanje ponavljani su dok nije postignuta precizna struktura za kontrolu vazduha (Air Control structure) koja za rezultat ima optimalan protok vazduha. Dva pažljivo dizajnirana otvora i originalna konstrukcija stvaraju precizan protok vazduha kako bi iskoristili mogućnosti reprodukcije širokog opsega frekvencija drajvera.

Kvalitet zvuka ekvivalentan visokoj rezoluciji* čak i bežično

Slušalice podržavaju LDAC™, Qualcomm® i apt-X™ HD i pružaju izvanredan odziv i visoku rezoluciju čak i u bežičnoj konfiguraciji kako bi reprodukovale precizan i veran zvuk koji je ekvivalentan visokoj rezoluciji*1.

* Kada su povezane tehnologijom Bluetooth®, LDAC podržava do 96 kHz/24 bita, a apt-X HD podržava do 48 kHz/24 bita (reprodukcija u visokoj rezoluciji kada je veza putem kabla).

Smanjivanje buke u širokom opsegu scenarija

Hibridno aktivno poništavanje buke 3 režima (samo EAH-F70N)

Hibridni sistem za poništavanje buke kombinuje dva različita sistema kako bi realizovao visoke performanse poništavanja buke. Birač režima sa tri nivoa dozvoljava izbor efekta poništavanja buke u skladu sa situacijom u kojoj se slušalice koriste.

Hibridni sistem poništavanja buke koristi dva različita sistema: sistem prednjeg prijema koji koristi mikrofon montiran na spoljašnjosti i sistem zadnjeg prijema koji koristi mikrofon koji se nalazi blizu drajvera koji je postavljen blizu uha. Pored toga, strujno kolo je originalno dizajnirano tako da obezbedi poboljšane performanse poništavanja buke.

Pametan i savršen rad

Senzor za nošenje (samo EAH-F70N)

Kada skinete slušalice sa glave, muzika staje. Kada ih vratite nazad na glavu, muzika se nastavlja da bi se obezbedio prijatan, savršen rad.

Poboljšavanje ambijentalnog zvuka (samo EAH-F70N)

Ova funkcija vam omogućava da slušate zvukove u pozadini, kao što su najave u vozu ili na aerodromu tako što jednostavno dodirnete spoljašnji deo kućišta, bez skidanja slušalica sa glave.

Aktivacija glasovnog asistenta

Ova funkcija aktivira glasovnog asistenta, kao što je Siri u telefonu iPhone. Govorom možete da pozovete telefonom, izaberete muzički naslov koji se pušta* povezan sa uslugom strimovanja muzike ili da proverite vremensku prognozu ili aktivirate navigaciju.

* Kada koristite uslugu strimovanja muzike, možda je potrebno da povežete glasovnog asistenta sa nalogom ili da se pretplatite na uslugu bez ograničenja.

Dizajna sa stilom i prijatne za nošenje

Mehanizam 3D kugličnog ležaja

Mehanizam kugličnog ležaja omogućava trodimenzionalno pokretanje naušnice kako bi nalegla na uho pod ugodnim uglom. Jastuče naušnice napravljeno je od mekane poliuretanske pene sa malim otporom.

Materijali visokog nivoa

Spoljašnji delovi napravljeni su od aluminijuma. Premaz od alumita i brušena završna obrada ističu doživljaj visokog nivoa materijala. Oznaka Technics logotipa gravirana je laserom i obojena je. Svaki detalj odražava dizajn visokog nivoa.

Mehanizam za obrtanje i savijanje

Mehanizam za obrtanje i savijanje olakšava nošenje i čuvanje slušalica.

3D jastučići naušnica

Oblik jastučića naušnica ergonomski je dizajniran, a poliuretanska pena malog otpora koristi se unutar jastučića kako bi se osiguralo čvrsto prianjanje na uši. Jastučići naušnice pružaju povećanu izolovanost i performanse izolacije od zvukova, kao i dodatnu udobnost.

NAPOMENA O ZAŠTITOM ZNAKU:

Bluetooth® žig u reči i logotipi registrovani su zaštitni znakovi koji su u vlasništvu kompanije Bluetooth SIG, Inc. i bilo kakva upotreba takvih žigova od strane kompanije Panasonic Corporation je u okviru licence. Drugi zaštitni znakovi i trgovačka imena u vlasništvu su njihovih odgovarajućih vlasnika.

LDAC je zaštitni znak kompanije Sony Corporation.

Qualcomm aptX je proizvod kompanije Qualcomm Technologies International, Ltd.

Qualcomm je zaštitni znak kompanije Qualcomm Incorporated, registrovane u SAD i drugim državama i koristi se sa dozvolom. aptX je zaštitni znak kompanije Qualcomm Technologies International, Ltd., registrovane u SAD i drugim državama i koristi se sa dozvolom.

- Kraj -

Više informacija potražite na: technics.com ili pratite technics.global na mreži Facebook ili @technics na mreži Twitter.