Legendarni DJ gramofon: Naelektrišite strast publike uz Technics

• Direct Drive SL-1210MK7 sa izvanrednom stabilnom rotacijom
• Potpuno nova funkcija puštanja unazad
• Iluminator gramofonske igle za poboljšanu vidljivost pomoću LED-a visoke svetline

Las Vegas, Nevada, SAD, 7.1.2019. – Technics je danas predstavio novi SL-1200MK7 Direct Drive gramofon. Novi model nasleđuje tradicionalni dizajn te serije i zadržava istu jednostavnost korišćenja, pouzdanost i nenadmašnu izdržljivost, uz novi dodatak direct drive motora bez jezgra i drugih tehnologija za poboljšavanje zvuka. On takođe ima nove DJ funkcije za puštanje, kao što je puštanje unazad. SL-1210MK7 predstavljen je kao prvi novi standardni DJ gramofon u poslednjih skoro devet godina.

O seriji Technics 1200

SL-1200 predstavljen je kao popularni direct drive gramofon 1972. godine i postao je najprodavaniji model sa ukupnom prodajom od 3.500.000 jedinica za seriju. Karakterisali su ga moćan obrtni momenat, jednostavno korišćenje i visoka izdržljivost. Obožavali su ga i audio entuzijasti i DJ-evi koji su pomogli da se pokrene DJ kultura u oblastima kao što je elektronska dens muzika. Serija je i danas visoko priznata od strane DJ-eva širom sveta.

Sve što očekujete od Technicsa i još više

Direct Drive motor bez jezgra koji postiže stabilnu rotaciju i moćan obrtni momenat

Sistem direct drive koristi motor koji polako rotira kako bi direktno pokretao rotacionu ploču. Ovaj sistem ima brojne prednosti. On pruža visoke performanse, kao što je preciznost rotacije i moćan obrtni momenat, ne zahteva zamenu delova i zadržava visoku pouzdanost tokom dugog vremenskog perioda. Međutim, govorilo se da direct drive sistem povremeno pravi nepravilnosti u rotaciji koje se zovu uzupčavanje (cogging). Za potrebe modela SL-1210MK7, razvijen je novi direct drive motor bez jezgra. Ovaj motor koristi stator bez jezgra. Uklanjanje gvozdenog jezgra iz statora eliminisalo je osnovni uzrok uzupčavanja. Pored toga, magnetna snaga magneta rotora podignuta je na najviši mogući nivo, a razmak između statora bez jezgra i magneta rotora optimizovan je, čime su dobijene performanse visokog obrtnog momenta jednake onim na modelu SL-1200MK5. Zahvaljujući glatkoj rotaciji i moćnom obrtnom momentu, ovaj motor precizno i verno reprodukuje zvuk iz žleba analogne ploče.

Funkcija puštanja unazad proširuje širinu DJ stilova puštanja

Rotaciona ploča rotira u suprotnom smeru kada se u isto vreme pritisnu tasteri za izbor brzine i Start/Stop što proširuje mogućnosti za DJ stilove puštanja.

* Da biste koristili funkciju puštanja unazad, prekidač na glavnoj jedinici mora da bude uključen.
* Fono kertridž mora da podržava puštanje sa skrečovanjem.

Funkcija početnog obrtnog momenta/podešavanje brzine kočenja

SL-1200MK7 primenjuje najnoviju tehnologiju kontrole motora koja je usavršena kroz razvoj Panasonic Blu-ray disc proizvoda. Korišćenjem mikrokompjutera, ova napredna tehnologija kontrole motora osigurava visoke performanse prilikom normalne rotacije, a takođe precizno reaguje na širok opseg DJ stilova puštanja, kao što je skrečovanje.

Početni obrtni momenat i brzina kočenja mogu pojedinačno da se podešavaju tako da odgovaraju potrebama korisnika.

Iluminator igle sa LED-om visoke svetline i dugog životnog veka

Iluminator igle ima novu strukturu tipa koji se pritiska i koristi LED visoke svetline i dugog životnog veka. Oblast osvetljavanja i njegova jačina analizirani su kako bi se obezbedila poboljšana vidljivost vrha igle u poređenju sa prethodnim modelima, čak i u mračnom okruženju.

Poboljšane performanse praćenja i preciznosti u cilju reprodukcije zvuka visokog kvaliteta

Izuzetno osetljiva ruka precizno čita signal zapisan u žleb ploče

Ruka, koja je odgovorna za precizno čitanje signala tako što prati žleb na ploči, je statički balansirana univerzalna ruka S-oblika, što je još jedna Technicsova tradicija. Cev ruke napravljena je od laganog aluminijuma visoke čvrstine. Deo sa ležajem konstrukcije žiroskopskog vešanja ruke sastoji se od obrađenog kućišta i ležajeva visoke preciznosti kako bi se osigurale izvanredne performanse praćenja uz minimalno skakanje igle, čak i u oštrim uslovima puštanja, kao što je skrečovanje.

Rotaciona ploča dvoslojne strukture sa poboljšanim performansama ublaživanja vibracija

Rotaciona ploča na koju se stavlja vinilska ploča ima dvoslojnu strukturu sa gumom za ublažavanje na celoj zadnjoj površini kako bi se uklonila neželjena rezonancija u aluminijumskoj izlivenoj rotacionoj ploči. Rotaciona ploča pruža visoku čvrstinu i izvanredne karakteristike ublažavanja vibracija kako bi sprečila prenošenje štetnih vibracija na ploču i kako bi isporučila čist zvuk.

Kućište visoke čvrstine i izolator velikog ublažavanja za detaljno izbacivanje svih vibracija

Šasija, ključni deo za smanjivanje eksternih vibracija, nasleđuje tehnologiju unapređivanja kvaliteta zvuka koja je negovana tokom razvoja vrhunskih gramofona. Aluminijumska izlivena šasija je kruto integrisana sa naročitim materijalom koji se sastoji od ABS-a pomešanog sa staklenim vlaknima kako bi se postigla dvoslojna konstrukcija. Kombinacija ovog naročitog materijala visoke čvrstoće i metalne šasije podigla je čvrstoću i performanse ublažavanja vibracija na novi nivo, stvarajući robusno kućište za prelepu reprodukciju zvuka.

Izolator se sastoji od opruge i gume kako bi se obezbedile optimalne frekventne karakteristike. Ovo ne samo da osigurava visok kvalitet zvuka i izvanrednu otpornost na zavijanje već i efikasno eliminiše eksterne vibracije u okolnostima visokih nivoa zvuka.

Odvojivi Power/Phono terminali kablova sprečavaju prekid kablova

Terminali kablova power i phono omogućavaju odvajanje kablova. Oni su pozlaćeni kako bi se minimizovala degradacija kvaliteta zvuka. S obzirom da terminali omogućavaju skidanje kablova, održavanje kablova je jednostavnije, a možete da koristite vaš omiljeni phono kabl u cilju optimalnog ličnog uživanja.

Funkcija kontrole visine tona (Pitch Control) omogućava precizno i stabilno podešavanje visine tona

Brzina rotacije može da se podesi na 33-1/3 obr/min, 45 obr/min ili 78 obr/min.* Funkcija kontrole visine tona omogućava fino podešavanje brzine rotacije u okviru ±8%/±16%. Ova funkcija postiže preciznu i stabilnu kontrolu visine tona zahvaljujući potpunoj digitalnoj kontroli sa poboljšanim performansama i preciznošću praćenja.

* Da biste koristili brzinu od 78 obr/min, prekidač na glavnoj jedinici mora da bude uključen.

Dizajn kompletno u crnoj boji

SL-1200MK7 krase crni tasteri i crna ruka, dok je istovremeno zadržan raspored tastera serije SL-1200. Zahvaljujući upečatljivoj mat teksturi, novi, potpuno crni dizajn donosi atraktivan, profinjen izgled. LED svetlo može da se podesi da osvetljava u crvenoj ili plavoj boji, što dodatno poboljšava okruženje DJ reprodukcije.

- Kraj -

Više informacija potražite na: technics.com ili pratite technics.global na mreži Facebook ili @technics na mreži Twitter.

O kompaniji Panasonic

Panasonic Corporation je svetski lider u razvoju raznih elektronskih tehnologija i rešenja za klijente u oblastima potrošačke elektronike, stanovanja, automobilske industrije i B2B poslovanja. Proslavljajući stogodišnjicu u 2018, kompanija se globalno proširila i sada upravlja sa 591 podružnica i 88 pridruženih kompanija širom sveta, a u godini koja se završila 31. marta 2018. zabeležila je konsolidovanu neto prodaju od 61,4 milijarde evra. Posvećena traženju novih vrednosti kroz inovacije u svim svojim divizijama, kompanija koristi svoje tehnologije da bi kreirala bolji život i bolji svet za svoje klijente. Da biste saznali više o kompaniji Panasonic, posetite: https://www.panasonic.com/global.