Moćan i svestran
Novi LUMIX FZ1000 II je alatka koja vam je potrebna

• Veliki 1-inčni senzor visoke osetljivosti
• Brzi 16x LEICA* DC VARIO-ELMARIT objektiv
• Tražilo visoke rezolucije sa prikazom uživo

Nemačka, Frankfurt, 18.02.2019. – Potpuno novi FZ1000 II je fotoaparat za svaku priliku. Zahvaljujući velikom 1-inčnom senzoru i LEICA sertifikovanom objektivu sa 16x optičkim zumom, to je savršen fotoaparat koji premošćava klase za foto entuzijaste. Snimanje fotografija visokog kvaliteta u raznoraznim uslovima jednostavno je zahvaljujući naprednoj specifikaciji koja je osmišljena tako da vam pomogne da napravite najbolji snimak. Kada je brzina od ključnog značaja, FZ1000 II vam čuva leđa, dok vam 4K Photo i Video daju dodatnu fleksibilnost. Za kompoziciju kadrova iskoristite bilo zadnji ekran slobodnog ugla ili tražilo sa prikazom uživo (LVF – Live View Finder) visoke rezolucije.

* LEICA DC VARIO-ELMARIT objektiv proizvodi se koristeći instrumente za merenje i sisteme za garantovanje kvaliteta koje je sertifikovala kompanije Leica Camera AG na osnovu standarda kvaliteta te kompanije.

Ključne karakteristike

FZ1000 II je opremljen svim najboljim specifikacijama koje su vam potrebne da biste lakše napravili snimak.

U srcu fotoaparata nalazi se veliki 1-inčni CMOS senzor visoke osetljivosti rezolucije 20,1 megapiksela, kojeg odlikuje visok odnos signala i šuma – drugim rečima, on je savršen izbor za beleženje jasnih snimaka, čak i u uslovima slabog svetla. LEICA Objektiv sa 16x optičkim zumom daje vam ekvivalent 35-milimetarskog fotoaparata od 25-400 mm, što ga čini savršenim za sve situacije, od pejzažne fotografije do udaljenih subjekata. Nova funkcija Zoom Compose Assist osigurava da ne izgubite subjekta kada on iznenada napusti kadar. Na raspolaganju stoji opseg otvora blende od f/2.8-4.0 za pravljenje predivno zamućenih pozadina, dok je novi minimalni otvor blende od f/11 koristan za izuzetno detaljne snimke pejzaža. Dodatne specifikacije uključuju sledeće:

• Hibridni O.I.S.+ (Optical Image Stabilizer – optička stabilizacija slike) u pet osa za kompenzaciju podrhtavanja ruku radi dobijanja snimaka bez zamućenja pri svakoj žižnoj daljini.
• Foto stilovi za kreativne, uključujući novi L.Monochrome D režim za unapređene monohromatske snimke.
Bluetooth Low Energy (4.2) i Wi-Fi mogućnost povezivanja (IEEE802.11b/g/n) za trenutačno deljenje pomoću aplikacije Panasonic Image App
Baterija dugog trajanja sa napajanjem iz strujne mreže ili USB Power Charging u pokretu.

Zabeležite svaki trenutak aparatom LUMIX FZ1000 II

• Brz rad i „Light Speed“ automatski fokus
• Rafalno snimanje visoke brzine
• 4K Photo i video za beleženje najbržih pokreta.

Da bi se upotpunio senzor visoke osetljivosti, FZ1000 II opremljen je brzim vremenom pokretanja i ultrabrzim automatskim fokusom od oko 0,09 sekundi. Brzina rafalnog snimanja od 12 slika u sekundi (AFS), plus izuzetno brzi (elektronski) zatvarač koji postiže 1/16000 sekundi zaokružuju ovaj paket.

LUMIX-ove čuvene 4K Photo mogućnosti pomažu vam da uhvatite snimak u teškim situacijama. Prolazni trenuci mogu da se zabeleže u zapanjujućih 30 slika u sekundi, što vam daje mogućnost da kasnije izaberete najbolji kadar. Nova funkcija Auto Marking (automatsko obeležavanje) pomaže vam da brzo i jednostavno pronađete pravi snimak.
Ostale uzbudljive 4K Photo funkcije obuhvataju Post Focus (naknadni fokus), Focus Stacking (slaganje fokusa) i mogućnost kombinovanja nekoliko snimaka radi zabavnog „stromotion“ efekta.

Video entuzijasti snimaju zapanjujuće gladak QFHD video visoke rezolucije od 3840x2160 piksela pri 30/25/24p.

Savršen dizajn

Ergonomija modela FZ1000 II dizajnirana je tako da dobijete ugodno iskustvo snimanja. OLED tražilo sa prikazom uživo visoke brzine i visoke preciznosti dijagonale 0,39 inča ima rezoluciju od 2.360k tačaka i uvećanje od 0,74x. Rastojanje oka od 20 mm omogućava visoku preglednost – čak i za fotografe koji nose naočare. Istovremeno, 3,0-inčni zadnji monitor slobodnog ugla sa 1.250k tačaka ima kontrolu dodirom i može da se rotira 180 stepeni bočno i 270 stepeni gore i dole radi snimanja iz svakog mogućeg ugla. Intuitivne kontrole, uključujući prednji/zadnji sistem dvostrukih točkića i ukupno 13 funkcijskih tastera stavlja sve što vam je potrebno nadohvat prstiju.

O kompaniji Panasonic
Panasonic Corporation je svetski lider u razvoju raznih elektronskih tehnologija i rešenja za klijente u oblastima potrošačke elektronike, stanovanja, automobilske industrije i B2B poslovanja. Proslavljajući stogodišnjicu u 2018, kompanija se globalno proširila i sada upravlja sa 591 podružnica i 88 pridruženih kompanija širom sveta, a u godini koja se završila 31. marta 2018. zabeležila je konsolidovanu neto prodaju od 61,4 milijarde evra. Posvećena traženju novih vrednosti kroz inovacije u svim svojim divizijama, kompanija koristi svoje tehnologije da bi kreirala bolji život i bolji svet za svoje klijente. Da biste saznali više o kompaniji Panasonic, posetite:
https://www.panasonic.com/global.