Panasonic isporučuje velike ekrane, audio sisteme i raznu stadionsku opremu za Nacionalni stadion

Panasonic isporučuje velike ekrane, audio sisteme i raznu stadionsku opremu za Nacionalni stadion

Osaka, Japan - Panasonic Corporation isporučio je širok spektar opreme neophodne za rad stadiona uključujući velike ekrane i audio sisteme koji pojačavaju uzbuđenje, stadionska svetla koja osvetljavaju teren za igru i takođe pomažu u stvaranju nezaboravnog okruženja za navijače, kao i oko 600 digitalnih informativnih sistema, što je najveći broj ikada isporučenih takvih sistema, Nacionalnom stadionu koji je završen 30. novembra 2019.
*Na dan 7. januara 2020; prema istraživanju kompanije Panasonic.

Novi Nacionalni stadion izgrađen je na mestu starog Nacionalnog stadiona koji je služio kao Olimpijski stadion tokom igara Tokio 1964. (srušen je 2015). Tokom igara Tokio 2020, novi Nacionalni stadion će biti domaćin ceremonija otvaranja i zatvaranja, kao i takmičenja poput atletike. Zasnovan na konceptu „stadion u šumi,“ on je dizajniran tako da uključi elemente prirode kao što je zelenilo i drveće, a opet je opremljen najsavremenijim tehnologijama. Ova suprotnost između prirode i tehnologije čini ovaj stadion jedinstveno japanskim.

Panasonic je isporučio AV opremu i opremu za rasvetu koje su neophodne za oživljavanje takmičenja, kao i druga postrojenja bitna za rad stadiona i za kretanje gledalaca. Panasonic je takođe instalirao dva velika ekrana od oko 9 m x 32 m i na severnu i na južnu stranu tribina, pored 38 linijsko poređanih zvučnika koji konstantno pružaju jasan zvuk osiguravajući zvučni pritisak čak i na terenu, daleko od zvučnika. Oprema za rasvetu ne osvetljava samo teren za igru, već može da se uključi/isključi u trenutku, što omogućava upotrebu rasvete za zabavu publike. Sistem takođe koristi izvor svetla koji je dizajniran tako da optimizuje mogućnost reprodukcije boja tokom TV prenosa. Za potrebe tribina, Panasonic je isporučio 600 digitalnih informativnih sistema koji mogu daljinski da se kontrolišu za pružanje informacija gledaocima. Različite informacije mogu da se pruže u svakoj oblasti prostora, tako da informacije mogu efikasno da se prenesu gledaocima. Osim toga, Panasonic je takođe obezbedio ekološke sisteme za klimatizaciju kao što su klimatizacioni sistemi velikih razmera koji koriste prirodna rashladna sredstva (Natural Chiller), klima uređaje sa gasnom toplotnom pumpom (GHP), itd. u različitim operativnim sobama. 

Panasonic-ova stadionska rešenja transformišu način na koji navijači gledaju sport tako što iskorišćavaju niz različitih rešenja uključujući audio-vizuelna rešenja i rešenja za rasvetu, iznenađujući i oduševljavajući gledaoce i pružajući spokojnost u javnim prostorima. Panasonic će pojačati privlačnost sporta i takođe će doprineti evoluciji stadiona svojom opsežnom lepezom bezbednih i ekoloških rešenja.

Bliži pogled na obezbeđenu opremu:

【Sistemi velikih ekrana】

・Južna strana: Oko 9 m visoki, 32 m široki

・Severna strana: Oko 9 m visoki, 36 m široki (uključujući 4 m za sat na tornju, brojač za 45 minuta i aktivni tajmer)

・Rezolucija: Full HD

【Audio sistemi】

・Linijsko poređani zvučnici (zvuk za takmičenje): 8 kompleta x 24 jedinice, 4 kompleta x 14 jedinica; ukupno 38 jedinica.

Isporučen je RAMSA audio sistem linijsko poređanih zvučnika, WS-LA4WP. Oživljen je savršen linearni izvor zvuka izborom jedinice koja je optimalna za akustične karakteristike koje zahtevaju stadioni, pozorišta i hale za događaje i koja koristi dizajn trube za usmeravanje talasa. Evo ključnih karakteristika ovih zvučnika koji zadovoljavaju akustične karakteristike velikih prostora: (1) Jasno pojačavaju zvuk blizu ili daleko, u veoma velikoj dvorani; (2) Stvaraju optimalan zvuk zahvaljujući simulacionom softveru visoke rezolucije; (3) Imaju metalnu strukturu za montažu koja obezbeđuje istovremeno mogućnost za rad i bezbednost.

【Oprema za rasvetu na tribinama】

・Za takmičenja – Oko 1.300 jedinica

・Za gledaoce – Oko 200 jedinica između ostalog

LED reflektori „Stadium Beam“, koriste najsavremeniju tehnologiju za realizaciju optimalne mogućnosti reprodukcije boja i reprodukciju slike velikih brzina za 4K/8K emitovanja. 4K/8K emitovanja mogu da reprodukuju boje življe nego Full HD. Panasonic je razvio reflektore koji omogućavaju optimalnu mogućnost reprodukcije boja za 4K/8K emitovanja – prosečan indeks prikaza boje od Ra 90 plus poseban indeks prikaza boje od R9 80* za crvene tonove. Osim toga, primenom tehnologije paljenja, reflektori smanjuju treptanje tokom reprodukcije velikom brzinom za usporene snimke, itd. Pomoću ove dve tehnologije, Panasonic će podržavati prikaz slike visokog kvaliteta za 4K/8K emitovanje. Reflektori stvaraju optimalne uslove rasvete koja zadovoljava standarde dizajna rasvete, ali je manje zaslepljujuće jarka kada ljudi pogledaju gore. Zahvaljujući vlasničkoj tehnologiji dizajna distribucije osvetljenja, reflektori optimalno sužavaju fokus svetla iz izvora osvetljenja kako bi se znatno umanjio odsjaj. Reflektori će jasno osvetliti vidno polje takmičara i putanju unutar stadiona za gledaoce.
*: Prema (General Incorporated Foundation) Asocijaciji radio industrija i Tehnološkom dokumentu poslovanja ARIB TR-B40 1.0.

【Digitalne informacije】

・ Digitalne informacije: Oko 600 jedinica

Koristeći Panasonic-ovo rešenje za digitalne informacije, „AcroSign“, širok spektar sadržaja iz osnovnih industrijskih sistema uključujući turističke informacije za pristigle putnike i informacije iz sistema L Alert (opšte javne informacije), itd. može da se isporuči sistemima koji brinu o potrebama različitih klijenata. Pored toga, kombinacijom široke palete Panasonic uređaja i bogate moći izražavanja, Panasonic će pružiti novu vrednost za informativne sisteme. Iskorišćavajući kolektivnu snagu Panasonic grupe, širok spektar audiovizuelnih tehnologija i bogatog iskustva u instalaciji i upotrebi, Panasonic će pružiti stadionska rešenja velikih razmera koja mogu da stvore energično okruženje koje integriše i fleksibilno koristi više ekrana.

【Klimatizacioni sistem velikih razmera】

・ Apsorpcioni čileri koji koriste prirodna sredstva za rashlađivanje (Natural Chiller) 400 RT – 2 jedinice

・ Klima uređaji sa gasnom toplotnom pumpom (GHP) Excel Plus serija – 1 jedinica

【Slike opreme】

Sistemi velikih ekrana

Sistemi velikih ekrana
(Leva i desna strana slike)

Sistem velikih ekrana

Sistem velikih ekrana
(Severna strana)

Sisteme de ecrane de mari dimensiuni &

Sistem velikih ekrana i
Oprema za rasvetu na tribinama

Oprema za rasvetu na tribinama

Oprema za rasvetu na tribinama

Audio sistem 8 kompleta

Audio sistem 8 kompleta

Audio sistem 4 kompleta

Audio sistem 4 kompleta

Digitalne informacije

Digitalne informacije

Digitalne informacije

Digitalne informacije

Klima uređaji sa gasnom toplotnom pumpom (GHP) [Slika proizvoda]

Klima uređaji sa gasnom
toplotnom pumpom (GHP)
[Slika proizvoda]

Apsorpcioni čileri (Natural Chiller) [Slika proizvoda]

Apsorpcioni čileri
(Natural Chiller)
[Slika proizvoda]

O kompaniji Panasonic

Panasonic Corporation je svetski lider u razvoju raznih elektronskih tehnologija i rešenja za klijente u oblastima potrošačke elektronike, stanovanja, automobilske industrije i B2B poslovanja. Proslavljajući stogodišnjicu u 2018, kompanija se globalno proširila i sada upravlja sa 582 podružnica i 87 pridruženih kompanija širom sveta, a u godini koja se završila 31. marta 2019. zabeležila je konsolidovanu neto prodaju od 8,003 biliona jena. Posvećena traženju novih vrednosti kroz inovacije u svim svojim divizijama, kompanija koristi svoje tehnologije da bi kreirala bolji život i bolji svet za svoje klijente. Da biste saznali više o kompaniji Panasonic, posetite: https://www.panasonic.com/global.