Prvi na svetu* standardni zum objektiv koji postiže F1.7 u punom opsegu LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. (H-X1025)

• * Kao digitalni izmenljivi objektiv za fotoaparat bez ogledala, na dan 31. maja 2019.

Beograd, 5. juna 2019. – Panasonic sa ponosom predstavlja novi standardni zum digitalni izmenljivi objektiv, LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. (H-X1025), koji može da se pohvali velikim otvorom blende od F1.7 u celokupnom 20-50 mm (ekvivalentno 35-milimetarskom fotoaparatu) opsegu zuma uz izvanredno visoke optičke performanse koje ispunjavaju stroge LEICA standarde. LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. je pogodan ne samo za snimanje fotografija, već i za snimanje video zapisa koji zadovoljavaju profesionalne fotografe i videografe.

Veoma brz otvor blende od F1.7 u celom opsegu pruža prelepi boke i visoke detalje. Pokrivajući razdaljine fokusa od širokog ugla do standardnog ospega zuma, LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. radi kao više objektiva sa fiksnim žižnim daljinama pružajući iste ili čak i veće nivoe detalja nego što to može da pruži objektiv sa fiksnom žižnom daljinom. On je pogodan za razne situacije svakodnevnog snimanja, od dinamičkih pejzaža do portreta čak i u slabo osvetljenim scenama, eliminišući potrebu za promenom objektiva u zavisnosti od situacije.

Sadržavajući 17 elemenata u 12 grupa, ovaj sistem sočiva sadrži tri asferična sočiva i četiri ED (Extra-low Dispersion – ekstraniska disperzija) sočiva koja efikasno prigušuju aksijalne hromatske aberacije i hromatske aberacije od uvećanja. Asferična sočiva takođe ispravljaju sferne aberacije i distorzije kako bi se dobila zadivljujuće visoka rezolucija. Upotreba asferičnih sočiva i optimalan dizajn sistema sočiva za rezultat ima kompaktnu veličinu i malu težinu i pored njegovih izvanrednih optičkih performansi.

Kompatibilnost sa veoma brzim pogonom senzora od maksimalnih 240 slika u sekundi realizuje veoma brzo i veoma precizno automatsko fokusiranje. Novi objektiv se posebno ističe u performansama video snimanja. Pored tihog rada koji se postiže sistemom pogona unutrašnjeg fokusa, prsten za otvor blende bez koraka i sistem pogona sa mikrokoracima u odeljku kontrole otvora blende pomažu da fotoaparat može glatko da se prilagođava promenama svetline kada se zumira ili švenkuje. Optički dizajn postiže izvanrednu baricentričnu stabilnost kako bi se umanjili pomeraji slike prilikom zumiranja. Upotreba mehanizma kvačila fokusa omogućava trenutačno AF/MF prebacivanje i precizno ručno fokusiranje. LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. takođe se ističe u performansama video snimanja zbog mehanizma koji sprečava disanje fokusa, što je bio fatalan problem svih izmenjivih objektiva dizajniranih za fotografiju.

Robustan dizajn otporan na prašinu/prskanje* izdržava upotrebu u teškim uslovima, čak i do 10 stepeni ispod nule kako bi se postigla visoka mobilnost. Devet listića otvoru blende daje okrugao oblik koji proizvodi atraktivno gladak efekat defokusa u oblastima koje su van fokusa kada se snima pri postavkama sa većim otvorom blende. Prečnik filtera je 77 mm. Izuzetno pouzdan metalni nosač objektiva izdržava dugotrajnu upotrebu.

Panasonic je posvećen proširivanju linije Micro Four Thirds svojom serijom LUMIX G fotoaparata i objektiva.

* Otpornost na prašinu i prskanje ne garantuje da neće doći do oštećenja ako se objektiv izloži direktnom kontaktu sa prašinom i vodom.
• Dizajn i specifikacije podložni su promenama bez najave.

O kompaniji Panasonic

Panasonic Corporation je svetski lider u razvoju raznih elektronskih tehnologija i rešenja za klijente u oblastima potrošačke elektronike, stanovanja, automobilske industrije i B2B poslovanja. Proslavljajući stogodišnjicu u 2018. godini, kompanija se globalno proširila i sada upravlja sa 591 podružnicom i 88 pridruženih kompanija širom sveta, a u godini koja se završila 31. marta 2018. godine zabeležila je konsolidovanu neto prodaju od 61,4 milijarde evra. Posvećena traženju novih vrednosti kroz inovacije u svim svojim divizijama, kompanija koristi svoje tehnologije da bi kreirala bolji život i bolji svet za svoje klijente. Da biste saznali više o kompaniji Panasonic, posetite: https://www.panasonic.com/global.