Tri objektiva za sistem LUMIX S

• LUMIX S PRO 50mm F1.4
• LUMIX S PRO 70-200mm F4 O.I.S.
• LUMIX S 24-105mm F4 MACRO O.I.S.

Barselona, Španija, 1. februar 2019. – Panasonic sa ponosom predstavlja tri nova izmenjiva objektiva za seriju LUMIX S fotoaparata punog formata bez ogledala. Zasnovana na Leica L-nosaču i posebno fokusirana na profesionalnu upotrebu, serija LUMIX S svojim fotoaparatima i objektivima teži beskompromisnim standardima. Iako svi izmenjivi objektivi serije LUMIX S pružaju visoke performanse, oni obeleženi sa „LUMIX S PRO“ još više pomeraju granice optičkih performansi radi potvrde u skladu sa strogim standardima kompanije Leica.

Panasonic je posvećen dizajniranju i razvijanju deset ili više objektiva do 2020. sa fokusom na „LUMIX S PRO“ modele, kao i dodatno proširivanje linije objektiva serije S.

Dizajnirani za raznovrsnu upotrebu

• Dizajn otporan na vremenske uslove
• Brzo prebacivanje između režima fokusiranja
• Dizajnirani za fotografski i video rad

Sva tri S objektiva imaju robustan dizajn otporan na prašinu/prskanje* kako bi izdržali upotrebu pod teškim uslovima čak i na 10 stepeni ispod nule, da bi ispratili profesionalni nivo S1 i S1R fotoaparata.

Element za fokusiranje ovih objektiva pomera se motorima naprednog dizajna, što podržava visoku frekvenciju S sistema realizujući do 480 slika u sekundi.

Radi vrhunske kontrole, objektivi imaju mehanizam kvačila fokusa što omogućava trenutno prebacivanje sa postavki automatskog fokusiranja na ručne postavke u bilo kom trenutku.

LUMIX S objektivi su takođe nenadmašni kada se koriste za video, pošto su dizajnirani da ponište „disanje“ fokusa tokom snimanja.

* Otpornost na prašinu i prskanje ne garantuje da neće doći do oštećenja ako se objektiv izloži direktnom kontaktu sa prašinom i vodom

LUMIX S PRO 50mm F1.4 (S-X50)

• Veliki otvor blende F1.4
• Blenda sa 11 listića za izuzetan boke
• Izvanredna oštrina u celom kadru

U jezgru serije LUMIX S objektiva je novi LUMIX S PRO 50mm F1.4. Objektiv velikog otvora blende sa žižnom daljinom koja se smatra ‘standardnom’ za pun format, LUMIX S PRO 50mm F1.4 krase zadivljujuća visoka rezolucija i neverovatna oštrina od centra ka ivicama, čak i kada se koristi širom otvoren. Optički dizajn i primena blende sa 11 listića pruža predivno glatke prelaze fokusa i izvanredno atraktivan boke.

Sadržavajući 13 elemenata u 11 grupa, 2 asferična sočiva i 3 sočiva sa izuzetno niskim rasipanjem koriste se da bi se izbegle hromatske aberacije i kako bi se osigurala izvanredna rezolucija od centra ka ivicama.

LUMIX S PRO 70-200mm F4 O.I.S. (S-R70200)

• Objektiv za sport, akciju i divljač
• Stabilizacija slike sa 6 koraka
• Predivan boke

LUMIX S PRO 70-200mm F4 O.I.S. telefoto zum objektiv pruža slike visoke rezolucije i visokog kontrasta u okviru celog opsega zuma. Dizajniran da se koristi u širokom opsegu situacija, od portreta do sporta, ovaj objektiv je kompatibilan sa Panasonic-ovim Dual I.S. 2 sistemom  u pet osa*1 i pruža 6 koraka stabilizacije slike*2 – po prvi put u nekom fotoaparatu punog formata bez ogledala.

9 listova blende stvaraju kružni otvor za atraktivne istaknute detalje van fokusa. Optičke performanse ovog LUMIX S PRO objektiva su izvanredne kako bi bile u skladu sa strogim Leica standardima.

Konstrukcija se sastoji od 23 elementa u 17 grupa i koristi jedno asferično sočivo i 3 sočiva sa izuzetno niskim rasipanjem kako bi se umanjile hromatske aberacije i povećala oštrina. On postiže predivan boke i minimalno vinjetiranje.

*1 Dual I.S. 2 u pet osa može da se koristi sa fotoaparatom LUMIX S1R i S1, od 1. februara 2019.
*2 Zasnovano na CIPA standardu [pravac skretanja/propinjanja: razdaljina fokusiranja f=200mm kada se koristi LUMIX S1R.].

LUMIX S 24-105mm F4 MACRO O.I.S. (S-R24105)

• Savršen objektiv opšte namene
• 0,5x uvećanje za makro snimanje
• Stabilizacija slike sa 6 koraka

LUMIX S 24-105mm F4 MACRO O.I.S. je svestrani standardni zum objektiv koji pokriva žižne daljine od širokog ugla do srednjih telefoto žižnih daljina. On osigurava izvanrednu oštrinu u okviru celog opsega zuma i koristan je za brojne primene od pejzaža do portreta. Takođe je savršen za blizinski i makro rad, pružajući uvećanje od 0,5 x i najbližu razdaljinu fokusa od svega 0,3 m.  

Kombinovanje optičkog stabilizatora slike (Optical Image Stabilizer – O.I.S) sa sistemom stabilizacije slike u telu fotoaparata LUMIX S1 i S1R omogućava da tehnologija Dual I.S. 2 u pet osa pruži do 6 koraka kompenzacije*1.

Objektiv se sastoji od 16 elemenata u 13 grupa i koristi dva asferična sočiva i dva elementa sa izuzetno malim rasipanjem kako bi se izbegle hromatske aberacije i postigli visoki nivoi rezolucije detalja.

*1 Zasnovano na CIPA standardu [pravac skretanja/propinjanja: razdaljina fokusiranja f=105mm kada se koristi LUMIX S1R.].

-Kraj-

O kompaniji Panasonic

Panasonic Corporation je svetski lider u razvoju raznih elektronskih tehnologija i rešenja za klijente u oblastima potrošačke elektronike, stanovanja, automobilske industrije i B2B poslovanja. Proslavljajući stogodišnjicu u 2018, kompanija se globalno proširila i sada upravlja sa 591 podružnica i 88 pridruženih kompanija širom sveta, a u godini koja se završila 31. marta 2018. zabeležila je konsolidovanu neto prodaju od 61,4 milijarde evra. Posvećena traženju novih vrednosti kroz inovacije u svim svojim divizijama, kompanija koristi svoje tehnologije da bi kreirala bolji život i bolji svet za svoje klijente. Da biste saznali više o kompaniji Panasonic, posetite: https://www.panasonic.com/global.