Panasonic personvernerklæring

 

Formålet med denne personvernerklæringen er å informere deg om hvordan vi bruker eventuelle opplysninger vi har samlet inn om deg (heretter kalt "personopplysninger”, forklart nedenfor). Vi har gjort vårt beste for å forklare retningslinjene detaljert nok til at du raskt finner det du er ute etter, med mulighet for å følge en kobling hvis du vite mer.

 

Personvernerklæringen gjelder tjenester, enheter, produkter, nettsteder eller programmer som henviser til eller har en kobling til personvernerklæringen (samlet kalt «tjenester»). Den gjelder enten du bruker tjenestene via datamaskin, mobiltelefon, nettbrett, TV eller andre enheter.

 

Klikk på koblingene nedenfor for å lese mer om personvernpraksisen vår:

 

1. Hvem er vi?

 

2. Hva er personopplysninger?

 

3. Hvilke personopplysninger samler Panasonic inn om deg?

    A. Personopplysninger du gir direkte

    B. Opplysninger om hvordan du bruker tjenestene

    C. Personopplysninger fra tredjepartskilder

 

4. På hvilket grunnlag behandler vi personopplysninger?

 

5. Hvordan bruker vi personopplysningene dine?

 

6. Til hvem og hvor formidler vi personopplysningene dine?

 

7. Hva gjør vi for å ivareta personopplysningene dine?

 

8. Hva er dine rettigheter og hvordan kan du utøver de?

 

9. Dataoppbevaring – hvor lenge vi lagrer/beholder personopplysningene dine

 

10. Koblinger til tredjeparter og tredjepartsprodukter på tjenestene våre

 

11. Informasjonskapsler

 

12. Valgene dine (f.eks. e-post med markedsføring eller annet)

 

13. Barns personopplysninger

 

14. Endringer i denne personvernerklæringen

 

15. Kontakt oss / Mer informasjon

 

1. Hvem er vi?

 

I. Panasonic Nordic, Filial till Panasonic Marketing Europe GmbH Germany, Telefonvägen 26, 126 26 Hägersten, Sverige («Panasonic», «vi», «oss» eller «våre»);

 

II. Vi er en del av Panasonic-konsernet, som har hovedkontor i Kadoma, Osaka (prefektur), Japan;

 

III. Vi har en rekke konsernselskaper som du kan lese mer om her: http://www.panasonic.com/global/corporate/profile/group-companies.html#renketsu.

 

2. Hva er personopplysninger?

 

Med henblikk på denne personvernerklæringen omfatter «personopplysninger» alle opplysninger som gjelder en identifisert eller identifiserbar fysisk person (slik som deg). Opplysninger som identifiserer deg, kan for eksempel være navnet ditt, adressen din, telefonnummeret ditt, bilder, betalingsinformasjon, et bestemt identifikasjonsnummer for et produkt eller en enhet fra Panasonic som du har kjøpt, posisjonsdata, en elektronisk identifikator (f.eks. informasjonskapsler og IP-adressen din). Opplysninger som ikke identifiserer deg i seg selv, men som vi kan knytte til deg regnes også som personopplysninger.

 

3. Hvilke personopplysninger samler Panasonic inn om deg?

 

A. Personopplysninger om deg selv du gir direkte

 

I forbindelse med enkelte av tjenestene vi tilbyr, kan du/kreves det at du gir oss dine personopplysninger.

 

I. Når du oppretter en Panasonic-konto på våre nettsider, applikasjoner eller butikker

 

Når du oppretter en konto på et Panasonic-nettsted eller i et Panasonic-program (for eksempel 'My Panasonic' eller "eShop"), ber vi deg om å oppgi visse personopplysninger, inkludert navn og e-postadresse, fødselsdato og hjemland. Den påkrevde informasjonen kan variere med hvilke tjenester du har valgt. Når du oppretter en eShop konto for å kjøpe Panasonic produkter, vil vi be om at du oppgir e-postadresse, fakturaadresse og betalingsdetaljer for å håndtere din ordre. Du vil bruke e-postadressen din og passordet ditt for å logge inn på kontoen din.

 

Når du kjøper Panasonic produkter eller enheter på en Panasonic nettside

 

Hvis du kjøper et produkt eller enhet på en Panasonic nettside, vil vi samle personopplysninger fra deg, slik som navnet ditt, postadresse og telefonnummer, slik at vi kan håndtere og gjennomføre din ordre. Vi vil ikke se eller oppbevare betalingskortinformasjonen din. En tredjepart, Wordlpay (UK) Ltd., Worldpay Limited, Worldpay AP Ltd. og Worldpay BV, vil håndtere betalingskortinformasjonen din når du bruker et betalingskort for å foreta et kjøp på vår nettside. Vi anbefaler at du leser Worldpays personvernerklæring http://www.worldpay.com/uk/privacy-policy for å gjøre deg kjent med hvordan de bruker personopplysningene dine.

 

II. Når du registrerer et produkt eller en enhet hos Panasonic

 

Hvis du velger å registrere produktet eller enheten hos oss for å muliggjøre enkelte funksjoner eller få fordelen av utvidet garanti eller kampanjetilbud. For å registrere produktet eller enheten kan vi samle inn personopplysninger som navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og informasjon om Panasonic-produktet eller -enheten du eier, for eksempel serienummeret (eller en annen produkt-/enhetsidentifikator) og kjøpsdatoen.

 

III. Når du kommuniserer med Panasonic

 

Når du kontakter oss eller samhandler med kundebehandlerne våre på e-post, live-chat, telefon eller i egen person, kan vi samle inn personopplysninger som navn, postadresse, telefonnummer, e-postadresse og kontaktpreferanser, og vi kan også samle inn opplysninger om Panasonic-produktene eller enhetene du eier, for eksempel serienumre og kjøpsdatoer. Vi kan også opprette logger/rapporter som er nyttige ved feilsøking av problemer knyttet til produkt- eller programytelse, samt innhente opplysninger om problemet. Vi bruker disse opplysningene til å gi deg kunde- og produktstøtte. Vi kan åpne 'My Panasonic' kontoen din, eller andre relevante Panasonic kontoer, hvis det er nødvendig for å gi deg den hjelpen eller støtten du trenger eller har bedt om. Vi kan også ta opp og gjennomgå samtaler du har hatt med kundebehandlerne våre (f.eks. når du kontakter oss på telefon), med henblikk på opplæring og håndtering av klager, og også gjennomgå opplysninger du har gitt som svar på frivillige kundeundersøkelser. Vi vil bare ta opp og/eller gjennomgå samtalene dine med oss når gjeldende lovgivning gir oss tillatelse til det, og vi vil alltid fortelle deg at vi gjør dette senest ved starten av samtalen.

 

IV. Meldingstavler og forumer

 

Noen Panasonic-nettsteder og -programmer har meldingstavler, diskusjonsfora, oppslagstavler, chattefunksjon, blogger og lignende funksjoner («innlegg i nettsamfunn») der du kan legge ut informasjon, meldinger og annet innhold. Når du oppgir personopplysninger gjennom slike tjenester, bør du være svært forsiktig, ettersom opplysningene kan bli offentliggjort og være tilgjengelig for besøkende på nettstedene våre og for allmennheten.

 

For at du skal kunne formidle innlegg i nettsamfunn, er vi pålagt å samle inn visse personopplysninger om deg som en del av registreringsprosessen, inkludert navn, brukernavn, passord, e-postadresse, fødselsdato og kontaktinformasjon (f.eks. e-postadresse, telefonnummer) og i enkelte tilfeller produktinformasjon slik som modell og serienummer og enhver annen informasjon som du velger å kommunisere gjennom slike innlegg i nettsamfunn.

 

V. Kampanjer, spill, loddtrekninger og konkurranser

 

Hvis du deltar i lotterier, konkurranser, nettbaserte spill, loddtrekninger, konkurranser eller lignende kampanjer («aktiviteter»), kan vi bruke personopplysningene du oppgir, som omfatter navn, adresse, e-postadresse, fødselsdato og hjemland, til å administrere disse aktivitetene.

 

I den grad vilkårene for en slik kampanje med hensyn til behandling av personopplysninger ikke er i overensstemmelse med denne personvernerklæringen, er det vilkårene i kampanjen som gjelder. Vi anbefaler at du leser nøye gjennom alle vilkår tilknyttet aktiviteter.

 

VI. Abonnementer og nyhetsbrev

 

Når du abonnerer på salgsfremmende meldinger og nyhetsbrev fra oss, vil vi samle inn personopplysninger fra deg, herunder epost-adresse, navn og kjønn. Vi tilbyr slike abonnementstjenester til deg utelukkende i samsvar med gjeldende lovgivning og når du uttrykkelig har bedt oss om det. Du kan når som helst reservere deg mot å motta meldinger og nyhetsbrev ved å benytte lenken som er inkludert i slik kommunikasjon fra oss.

 

VII. Når du laster opp personopplysninger til et Panasonic-nettsted eller i et nettbasert program

 

I tillegg til det ovennevnte kan vi samle inn andre personopplysninger som du oppgir når du laster opp innhold (f.eks. video eller bilder) til nettstedene våre eller de nettbaserte programmene våre. I slike tilfeller kan vi samle inn følgende personopplysninger med henblikk på å publisere innholdet på nevnte nettsteder eller nettbaserte programmer: navnet ditt, e-postadressen din og alle personopplysninger i innholdet du velger å laste opp. Når vi samler inn slikt innhold, skjer det utelukkende i samsvar med gjeldende lovgivning.

 

B. Opplysninger om hvordan du bruker tjenestene

 

Vi kan samle inn informasjon om hvordan du bruker tjenestene, via programvare på Panasonic-enheten/-produktet og på andre måter, eller om hvordan du bruker programmene våre på nett. Vi kan for eksempel samle inn følgende:

 

I. Enhets-/produktopplysninger – slik som maskinvaremodell, MAC-adressen til enhetens trådløse nettverksgrensesnitt og mobiltelefonnummeret som brukes av enheten, i tilfelle du kontakter Panasonic kundeservice, informasjon om mobilnettverket, operativsystemet på mobilenheten din, hva slags nettleser du bruker på mobilenheten din, tidssoneinnstilling og andre unike enhetsidentifikatorer, IP-adresse, detaljer om operativsystemet samt innstillingene på enheten du bruker for å få tilgang til tjenestene.

 

II. Loggopplysninger – slik som når og hvor lenge du bruker tjenesten, søkeord du legger inn via tjenestene samt all informasjon i informasjonskapsler som vi har lagret på enheten din (som PCen, mobiltelefonen eller tablet'en din) eller i programmet vårt.

 

III. Posisjonsopplysninger – slik som produktets eller enhetens GPS-signal eller informasjon om nærliggende Wi-Fi-tilgangspunkter og mobilmaster som kan bli overført til oss når du bruker enkelte tjenester. Noen av de posisjonsaktiverte tjenestene våre krever personopplysninger om deg for at funksjonen skal fungere. Hvis du vil bruke den aktuelle funksjonen, blir du bedt om å samtykke i at opplysningene dine brukes til dette formålet på tidspunktet de samles inn. Du kan trekke samtykket ditt når som helst ved å endre innstillingene i enheten/produktet.

 

IV. Taleopplysninger – slik som opptak av stemmen din som vi gjør, og kan oppbevare på våre servere når du bruker talekommandoer.

 

V. Andre opplysninger – om bruken din av tjenestene, slik som de online applikasjonene du bruker, nettsidene du besøker, og hvordan du interagerer med innhold tilbudt gjennom våre tjenester.

 

C. Personopplysninger fra tredjepartskilder

 

Vi kan motta personopplysninger fra tredjeparter (dvs. andre selskaper). Se følgende tilleggsinformasjon for nærmere opplysninger om dette:

 

I. Personopplysninger fra offentlig tilgjengelige kilder

 

Vi kan motta personopplysninger om deg fra offentlig tilgjengelige kilder, forutsatt at mottak av slike personopplysninger skjer i henhold til gjeldende lovgivning, som vi kan sammenstille med andre opplysninger vi mottar fra eller om deg.

 

II. Når du logger inn via sosiale medier kontoer

 

Vi kan også motta personopplysninger om deg fra sosiale nettverk på Internett når du velger å koble opp til disse nettstedene.

 

Panasonic kan gjøre det mulig å opprette profil og å logge inn ved å benytte Facebook-kontoen din eller kontoen fra andre sosiale medier. Hvis du velger å gjøre dette, vil du tillate at Facebook eller andre sosiale medier deler enkelte personopplysninger fra din Facebook-konto med oss. Disse personopplysningene inkluderer ditt navn, kjønn, generell lokasjon, en link til din Facebook-profil, din tidssone, din fødselsdato, ditt profilbilde, dine "likes" og listen din over "venner". Disse personopplysningene er samlet inn av Facebook, som behandlingsansvarlig, er gitt til oss og underlagt denne personvernerklæringen.

 

Vi anbefaler at du gjør deg kjent med Facebooks funksjoner for å vite hvordan du kan kontrollere dine personopplysninger og delingen av disse av Facebook til oss ved å bruke personverninstillingene på din Facebook-konto.

 

4. På hvilket grunnlag behandler vi personopplysninger?

Vi har ikke lov til å behandle personopplysninger hvis vi ikke har et rettslig grunnlag for behandlingen. Derfor vil vi bare behandle dine personopplysninger når:

I. vi på forhånd har innhentet ditt utvetydige samtykke

II. behandlingen er nødvendig for å oppfylle en avtale som du er part i, eller for å gjennomføre tiltak på din anmodning før avtaleinngåelse

III. behandlingen er nødvendig for å oppfylle våre rettslige forpliktelser

IV. behandlingen er nødvendig for å verne dine eller en annen fysisk persons vitale interesser

V. behandlingen er nødvendig for formål knyttet til våre berettigede interesser, med mindre dine interesser eller grunnleggende rettigheter og friheter går foran. Eksempler på slike 'berettigede interesser' inkluderer:

    I. å dra nytte av kostnadseffektive tjenester (vi kan f.eks. avstå fra å bruke visse plattformer tilbudt fra leverandører)

    II. å beskytte sikkerheten til våre IT-systemer, arkitektur og nettverk; og

    III. å oppnå bedriftens mål for samfunnsansvar.

 

5. Hvordan bruker vi personopplysningene dine?

 

Vi kan bruke personopplysningene vi samler inn, til følgende formål:

I. Opprette en konto/logge inn på våre nettsider, applikasjoner eller eShops – så du kan opprette en profil på våre nettsider, applikasjoner eller eShops, og får å gi deg muligheten til å logge inn på slike nettsider, applikasjoner eller eShops;

II. Registrering av produkter/enheter – for å registrere deg eller enheten din eller produktet ditt i forbindelse med tjenestene våre;

III. Online kjøp – for å legge til rette for online kjøp av våre tjenester gjennom vår eShop nettside eller andre applikasjoner, og for å yte enhver kjøpsassistanse som du kan behøve, for eksempel for å fullføre kjøpet ditt om du hadde tekniske problemer;

IV. Tjenesteyting – for å yte tjenestene våre eller andre bestemte funksjoner du ber om, inkludert for å kunne oppfylle forpliktelsene våre i henhold til eventuelle avtaler med deg (f.eks. produkt- eller enhetsgaranti);

V. Undersøkelser – for å be om dine meninger om eller kommentarer til tjenestene våre, og for å gjennomføre andre undersøkelser;

VI. Tilpasset og målrettet innhold – for å levere tilpasset innhold og komme med anbefalinger basert på dine tidligere aktiviteter på tjenestene våre. Vi kan bruke personopplysninger til mer effektivt å målrette tjenester, innhold, anbefalinger, annonser og kommunikasjon fra vår side (du finner mer informasjon om dette i retningslinjene for informasjonskapsler);

VII. Markedsføringsaktiviteter - for å sende deg nyhetsbrev og andre meldinger via post, e-post, telefon og/eller tekstmelding (SMS), bare hvis du har gitt ditt samtykke eller hvis det på andre måter er tillatt i henhold til gjeldende lovgivning;

VIII. Profilering – for å forutse dine interesser og levere til deg direkte markedsføringshenvendelser på dette grunnlag;

IX. Reklame– for å annonsere, for eksempel levere skreddersydde annonser og sponset innhold og sende deg salgsfremmende meldinger;

X. Analyseformål – for å vurdere og analysere markedet vårt, kundene, produktene og enhetene våre samt andre tjenester (inkludert be om din mening om produktene og tjenestene våre og gjennomføre kundeundersøkelser);

XI. Statistikk – for å opprette anonym, aggregert statistikk om bruken av tjenestene våre. De anonymiserte dataene kan bli delt med tredjeparter;

XII. Serviceforbedring – for å utvikle og forbedre nye og eksisterende Panasonic-produkter og -tjenester, anbefalinger, annonser og annen kommunikasjon og lære mer om preferansene dine;

XIII. Kundestøtte – for å gi kundestøtte i tilknytning til enheten eller produktet, eller for å håndtere eventuelle andre henvendelser fra deg (for eksempel klagehåndtering);

XIV. Forretningsformål – for å overvåke virksomheten og ivareta interne arkiver;

XV. Offentliggjøring av kommentarene dine – når du laster opp produkt- eller enhetsanmeldelser, kommentarer eller innhold til nettstedene eller programmene våre, eller når du har svart på en frivillig undersøkelse, kan vi lage en kobling til, publisere eller offentliggjøre kommentarene dine, også i vår egen reklame;

XVI. Sikkerhet – for å beskytte våre kunder (f.eks. å forhindre spam eller svindelforsøk på våre tjenester); å betjene og opprettholde sikkerheten av våre tjenester (f.eks. å forhindre eller stoppe et angrep på våre systemer eller nettverk); eller å beskytte rettighetene eller eiendommen til Panasonic, inkludert håndheve ethvert vilkår eller avtale som regulerer bruken av våre tjenester;

XVII. Juridiske forpliktelser – for å oppfylle våre juridiske forpliktelser etter EU- medlemslands rett eller under Europeisk rett,

XVIII. Konkurranser og kampanjer – for å gjennomføre aktiviteter og nedtegne din deltakelse i disse, i den grad loven tillater det, og å tilby dine personopplysninger til våre partnere og sponsorer av slike aktiviteter;

XIX. Opplæring – for å lære opp ansatte og for kvalitetssikringsformål, særlig i forbindelse med kundebehandlerne våre; og

XX. Oppdateringer – for å kommunisere med deg, inkludert om kontoen, profilene eller transaksjonene du har hos oss, gi deg viktig informasjon om produktene, enhetene, programmene eller de andre tjenestene dine, sende deg meldinger om eventuelle vesentlige endringer i personvernerklæringen.

XXI. Sammenstilling av personopplysninger – å sammenstille personopplysningene som vi samler inn fra deg, slik at vi kan tilby bedre støttetjenester og et mer personlig innhold.

XXII. Selskapsrettslige transaksjoner – for å håndtere selskapsrettslige transaksjoner som involverer vårt selskap inkludert restrukturering, fusjon, overføring, salg, joint venture, tildelinger eller andre disposisjoner av alle eller enhver del av Panasonics forretninger, eiendeler eller aksjer, inkludert, uten begrensninger, i sammenheng med konkurs eller lignende prosesser.

 

6. Til hvem og hvor formidler vi personopplysningene dine?

 

Vi formidler ikke personopplysningene dine til tredjeparter som kan bruke dem til egne, frittstående markedsførings- eller forretningsformål uten ditt samtykke. Vi kan imidlertid formidle opplysningene dine til følgende enheter:

 

A. Tredjepartsmottakere av personopplysninger

 

I. Panasonic-konsernselskaper

Det kan bli nødvendig å overføre personopplysningene dine til andre Panasonic-konsernselskaper for å kunne levere tjenestene du trenger eller andre tjenester / annen bistand du ber om. Alle Panasonic-konsernselskaper er pålagt å følge personvernpraksisen beskrevet i denne personvernerklæringen.

 

II. Utvalgte partnere

Vi kan dele dine personopplysninger med våre nøye utvalgte forretningspartnere, inkludert våre trådløs-operatører. Disse partnerne kan bruke dine personopplysninger for å levere Panasonic-tjenester til deg på din anmodning (slik som videoinnhold), forutse dine interesser og levere markedsføringsmateriale, reklame og annet materiale.

 

III. Tjenesteleverandører

Vi bruker tredjeparts tjenesteleverandører til å hjelpe oss med å administrere visse aktiviteter og tjenester på våre vegne, for eksempel for å fullføre kjøpene dine og levere produkter, administrere aktiviteter, behandle kredittkortbetalinger, sende brev og e-post, sende tekstmeldinger (SMS), lage annonser, analysere bruken av tjenestene våre, spore virkningen av reklamekampanjene våre, gi brukerne mulighet til å koble seg til sosiale nettverk, levere tjenester knyttet til bedragerikontroll og kundestøttetjenester. Vi kan dele personopplysningene dine med slike tredjeparts tjenesteleverandører utelukkende med formål om at de skal kunne utføre tjenester på våre vegne, og de vil bare utføre oppgavene sine i henhold til instruksjoner fra oss. Her er noen eksempler på tredjeparts tjenesteleverandører vi bruker:

a. Leverandører av e-posttjenester – skytjenester fra [f.eks. Eloqua av Oracle] som hjelper oss med å sende e-post til deg i samsvar med preferansene du har angitt for markedsføring.

b. Leverandører av analysetjenester – analyseleverandører hjelper oss med å forstå hvordan produktene/enhetene og de andre tjenestene våre brukes, slik at vi kan forbedre tjenestene. For tiden bruker vi analyseleverandøren Google Analytics. Du finner mer informasjon i retningslinjene for informasjonskapsler.

 

IV. Leverandører av sosiale nettverk

Vi kan gi personopplysningene dine, f.eks. e-postadresse, til visse leverandører av sosiale nettverk slik at de kan hjelpe oss med å vise annonser for tjenestene våre på sidene dine i det sosiale nettverket. Vi vil bare dele personopplysningene dine med leverandører av sosiale nettverk i samsvar med preferansene du har angitt for markedsføring, samt gjeldende lovgivning.

 

V. Tredjeparter, når dette er pålagt ved lov eller for å beskytte tjenestene våre

Vi vil formidle personopplysningene dine for å overholde gjeldende lovgivning eller håndtere en gyldig juridisk prosess, også hvis politiet eller andre offentlige organer har initiert den; for å beskytte kundene våre (f.eks. for å bekjempe søppelpost eller forsøk på å svindle brukere av tjenestene våre); for å drifte og opprettholde sikkerheten til tjenestene våre (f.eks. for å forhindre eller stoppe et angrep på systemene eller nettverket vårt); eller for å beskytte Panasonics rettigheter eller eiendom, inkludert håndheving av eventuelle vilkår eller avtaler om bruk av tjenestene våre.

 

VI. Anonym statistikk

Vi utarbeider og bearbeider anonyme, aggregerte eller generiske data og statistikker av flere grunner (som beskrevet i denne personvernerklæringen). Ettersom disse dataene er anonyme (dvs. at det ikke er mulig å identifisere deg), anser vi ikke denne informasjonen som personopplysninger. Følgelig kan vi dele den med tredjeparter (f.eks. våre konsernselskaper, partnere, annonsører eller andre).

 

VII. Andre parter med ditt samtykke eller på din anmodning

Vi kan dele personopplysninger om deg med tredjeparter når du samtykker til det eller anmoder om slik deling.

 

Flere av Panasonics tjenester gir deg muligheten og funksjonaliteten til å laste opp og dele visse personopplysninger, for eksempel meldinger, bilder, videoer og annet innhold. Alle personopplysninger som du velger å laste opp og dele på en offentlig tilgjengelig profil, kan bli sett og brukt av andre. Du bør derfor være forsiktig når du bruker slike Panasonic-tjenester.

 

B. Internasjonal overføring av personopplysninger

 

Personopplysningene vi samler inn fra deg kan bli oppbevart og behandlet i din region, eller overført til, oppbevart eller på annen måte behandlet utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet ("EØS"), inkludert, men ikke begrenset til, Canada og Japan eller et tredjeland som ikke sikrer et tilstrekkelig beskyttelsesnivå som fastslått av Europakommisjonen og hvor Panasonic eller Panasonic-konsernselskaper, utvalgte partnere eller tjenesteleverandører har sine fasiliteter.

 

Når vi overfører dine personopplysninger utenfor EØS, vil vi sørge for at det foreligger nødvendige garantier slik som egnete overføringsavtaler og mekanismer (f. eks. EU standardkontrakter) for å sikre at våre tredjepartsleverandører sikrer et tilstrekkelig beskyttelsesnivå for dine personopplysninger. Du kan be om ytterligere informasjon om dette, og motta en kopi av de aktuelle garantier etter anmodning ved å sende en forespørsel via kontaktinformasjonen som angitt under i Kontakt Oss/Mer informasjon-delen av denne personvernerklæringen.

 

7. Hva gjør vi for å ivareta personopplysningene dine?

 

A. Generelt

 

Panasonic har innført egnede fysiske og tekniske tiltak for å beskytte personopplysningene vi samler inn i forbindelse med tjenestene våre. Disse tiltakene tar hensyn til:

 

I. den tekniske utviklingen;

II. gjennomføringskostnadene;

III. opplysningenes art; og

IV. risikoene ved behandlingen.

 

Formålet med dette er å beskytte mot utilsiktet eller ulovlig tilintetgjøring, tap, endring eller ikke-autorisert utlevering av eller tilgang til personoppplysningene og mot andre former for ulovlig behandling.

 

Du må likevel være klar over at selv om vi iverksetter egnede tiltak for å beskytte personopplysningene dine, er ingen nettsteder, produkter, enheter, nettbaserte programmer eller dataoverføringer, datasystemer eller trådløse forbindelser helt sikre, og derfor kan vi ikke garantere at personopplysningene dine er sikre.

 

B. Kryptering

 

Alle personopplysninger du oppgir til oss, oppbevares på våre sikre servere. Enhver betalingstransaksjon gjennomført av oss eller vår utvalgte tredjepartsleverandør av betalingsgjennomføringstjenester, WorldPay Ltd vil være kryptert med Secured Sockets Layer teknologi. Når vi har gitt deg (eller du har valgt) et passord som gir deg tilgang til enkelte tjenester, slik som My Panasonic-profil eller din eShop-konto, er du ansvarlig for å holde dette passordet konfidensielt og vi ber deg om ikke å dele passordet ditt med noen.

 

C. Andre sikkerhetstiltak

 

Informasjonssikkerhet, herunder beskyttelse av personopplysninger, inngår i et globalt Panasonic-program kalt «Information Security Management» (ISM). Det aktuelle formålet, standardene og gjennomføringstiltakene danner en globalt gyldig policy med standarder og retningslinjer. Alle sentrale europeiske IT-systemer blir eksternt vurdert og er underlagt informasjonssikkerhetsregler etter ISO 27001-sertifiseringen. Programmet er i alle deler underlagt en grundig PDCA-gjennomgang («Plan, Do, Check, Act» – planlegg, utfør, kontroller, handle) hvert år for å opprettholde dataenes (herunder dine personopplysningers) konfidensialitet, integritet og tilgjengelighet i hele levetiden til dataene, fra innsamling til destruering.

 

D. Bruk av funksjoner for sosiale medier og forum

 

Enkelte tjenester inkluderer funksjoner som sosiale nettverk, chatterom eller forum. Når du bruker disse funksjonene, må du passe på at du ikke oppgir personopplysninger som du ikke vil at andre brukere skal se, samle inn eller bruke.

 

8. Hva er dine rettigheter og hvordan kan du utøve dem?

 

A. Hva er dine rettigheter?

 

Panasonic samler inn, lagrer og behandler personopplysningene dine i samsvar med de rettigheter du har i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

 

Rettighetene dine i henhold til GDPR omfatter retten til å få tilgang til en kopi av personopplysningene dine, retten til å be om retting eller oppdatering av unøyaktige personopplysninger, og retten til å kreve begrensning av eller motsette deg at vi behandler personopplysningene dine etter vilkårene i gjeldende lovgivning.

 

Du har også rett til å be om sletting av dine personopplysninger og, i tilfeller der du har samtykket til behandlingen av dine personopplysninger, rett til å trekke tilbake slikt samtykke på ethvert tidspunkt (uten at dette vil påvirke lovligheten av behandlingen som bygger på samtykket før det trekkes tilbake). I tillegg vil du ha rett til dataportabilitet i enkelte tilfeller. Dette er retten til be om å motta personopplysningene du har gitt til oss i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinleselig format og å be om overførsel av nevnte opplysninger til en tredjepart uten hindringer fra oss og i henhold til dine egne konfidensialitetsforpliktelser.

 

B. Utøvelse av dine rettigheter

 

Hvis du ønsker å utøve noen av de ovennevnte rettigheter, kan du kontakte oss gjennom noen av kommunikasjonsmåtene som beskrevet i Kontakt Oss/Mer informasjon-delen av denne personvernerklæringen.

 

C. Klager

 

Hvis du ikke er tilfreds med måten vi behandler dine personopplysninger, kan du kontakte oss ved å benytte noen av de angitte kommunikasjonsmetodene under i Kontakt Oss/Mer informasjon-delen i denne personvernerklæringen eller alternativt kan du klage til tilsynsmyndigheten for personvern i ditt område, i tillegg til dine rettigheter som angitt over. Du har alltid rett til å rette en klage til den relevante tilsynsmyndigheten der du bor, arbeider eller der et påstått brudd på GDPR har funnet sted. Den relevante tilsynsmyndigheten i Norge er: Datatilsynet (www.datatilsynet.no).

 

9. Dataoppbevaring – hvor lenge vi lagrer/beholder personopplysningene dine

 

Vi oppbevarer personopplysningene dine så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålet som personopplysningene ble innsamlet for som angitt i denne personvernerklæringen, med mindre en lengre oppbevaringstid er påkrevd etter lovgivningen. Når vi ikke lenger har behov for personopplysningene for det formålet de ble samlet inn for eller i henhold til gjeldende lovgivning, blir de slettet og/eller returnert til deg i samsvar med gjeldende lovgivning.

 

10. Koblinger til tredjeparter og tredjepartsprodukter på tjenestene våre

 

Nettstedene, programmene og produktene våre kan inneholde koblinger til nettsteder fra andre tredjeparter som ikke drives av Panasonic, og nettstedene våre eller produktene og enhetene dine kan inneholde programmer som du kan laste ned fra tredjeparter. Panasonic har ingen kontroll over disse koblede nettstedene og programmene og er følgelig ikke ansvarlig for personvernpraksisen eller innholdet på koblede nettsteder og nettbaserte programmer. Hvis du velger å bruke nettsteder eller programmer fra tredjeparter, vil eventuelle personopplysninger som samles inn av tredjepartens nettsted eller program, være underlagt de eksisterende personvernreglene til nevnte tredjepart. Vi anbefaler sterkt at du tar deg tid til å lese personvernreglene til eventuelle tredjeparter som du oppgir personopplysninger til.

 

11. Informasjonskapsler

 

A. Hva er informasjonskapsler?

 

Panasonic, samt visse andre tredjeparter som tilbyr innhold, reklame eller annen funksjonalitet i tjenestene våre, kan bruke informasjonskapsler og andre teknologier i enkelte deler av tjenestene våre. Informasjonskapsler er små sporingskoder som kan leses av en webserver i domenet som plasserte informasjonskapselen på harddisken din. Vi kan bruke informasjonskapsler til å lagre preferansene og innstillingene dine, hjelpe deg med å logge inn, vise målrettede annonser og analysere handlinger på nettstedet.

 

Vennligst merk at du kan endre innstillingene i din nettleser slik at du får melding om når informasjonskapsler blir sendt til leseren. Hvis du ikke ønsker å motta informasjonskapsler, kan du også nekte å motta informasjonskapsler i det hele tatt ved å aktivere de relevante innstillingene i nettleseren din. Vennligst merk at dersom du velger å nekte alle informasjonskapsler, kan noen av funksjonene i tjeneste ikke være tilgjengelige for deg eller fungere riktig. Endelig kan du også slette informasjonskapsler som allerede har blitt sendt.

 

B. Ytterligere informasjon om informasjonskapsler

 

Du finner ytterligere informasjon om hva informasjonskapsler er, hvordan Panasonic og andre tredjeparter bruker dem og om hvordan du kan deaktivere informasjonskapsler, i våre retningslinjer for informasjonskapsler.

 

12. Valgene dine (f.eks. e-post med markedsføring eller annet)

 

Vi og andre Panasonic-konsernselskaper kan bruke personopplysningene dine (som kontaktinformasjon (f.eks. navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer)) for å sende deg markedsføringsrelatert korrespondanse per brev, e-post, telefon og/eller tekstmelding (SMS) i tilknytning til Panasonics produkter, enheter og andre tjenester i samsvar med e-post- og kontaktpreferansene du har oppgitt i din 'My Panasonic'-konto eller som du på annen måte har samtykket til.

 

Når du kjøper Panasonics produkter eller enheter, tar kontakt med kundebehandlerne våre, oppretter en konto eller en profil for en av tjenestene våre eller abonnerer på en av tjenestene våre, kan det hende at du får mulighet til å si ja (eller nei, hvis gjeldende lovgivning tillater det) til å motta slik markedsføringsrelatert korrespondanse.

 

Vi deler ikke personopplysninger med tredjeparter for tredjepartenes markedsføringsformål.

 

Vi kan også bruke personopplysningene dine til å gjøre markedsføringskommunikasjonen vår mer personlig tilpasset og målrettet for å sikre at slik korrespondanse i størst mulig grad er relevant for deg.

 

Hvis du ikke ønsker å motta markedsføringsrelatert korrespondanse fra Panasonic, kan du oppdatere e-post- og kontaktpreferansene du har oppgitt i din 'My Panasonic'-profil eller klikke på «Avslutt abonnement» i en markedsføringsrelatert eller salgsfremmende e-post du mottar fra oss.

 

13. Personopplysninger om barn

 

I. Hvem er et barn?

Panasonic definerer barn som alle under 16 år, eventuelt en lavere alder hvis det er fastsatt i gjeldende personvernlovgivning. I Norge anses alle under 13 år som barn i relasjon til personvernlovgivningen.

 

II. Samler vi inn personopplysninger fra barn?

Vi samler ikke bevisst inn og forsøker ikke å samle inn personopplysninger fra eller om barn uten samtykke fra foreldre eller foresatte. I tilfeller hvor vi samler inn personopplysninger fra barn, vil vi alltid gjøre en rimelig innsats for å bekrefte at barnets foreldre eller foresatte har samtykket til det eller autorisert det.

 

III. Hva gjør vi når barn oppgir personopplysninger til oss?

Hvis vi får kjennskap til at personopplysninger som er oppgitt til oss, gjelder et barn, uten at det foreligger samtykke fra foreldre eller foresatte, vil vi gjøre en rimelig innsats for å

• slette personopplysningene så raskt som mulig, eller

• hvis sletting ikke er mulig, sørge for at personopplysningene ikke brukes til noe formål eller formidles videre til noen tredjepart.

 

IV. Spørsmål fra foreldre eller foresatte

Hvis du er forelder eller foresatt og har spørsmål om Panasonics behandling av ditt barns personopplysninger, må du kontakte oss som beskrevet i avsnittet «Kontakt Oss/Mer informasjon» nedenfor.

 

14. Endringer i denne personvernerklæringen

 

Panasonic kan fra tid til annen endre denne personvernerklæringen. «Dato for siste oppdatering» som står nederst på denne siden, angir når erklæringen sist ble oppdatert, og eventuelle endringer trer i kraft når den reviderte personvernerklæringen publiseres.

 

Ved større endringer varsler vi deg, og hvis gjeldende lovgivning krever det, innhenter vi ditt samtykke. Du vil få slike varsler på e-post eller ved at vi publiserer endringsvarslet på Panasonics nettsted, eller gjennom relevante tjenester.

 

15. Kontakt oss / Mer informasjon

 

Hvis du har spørsmål om innsamling, behandling eller bruk av personopplysningene dine, eller hvis du ønsker å korrigere, sperre, rette opp, tilbakevise, få tilgang til eller tilbakekalle samtykket ditt til noen som helst del av denne personvernerklæringen eller slette noen av personopplysningene dine, kan du kontakte oss på følgende måter:

 

I. Via post:

Panasonic Nordic, Filial till Panasonic Marketing Europe GmbH Germany

Telefonvägen 26

126 26 Hägersten

Sverige

 

II. Via e-post:

Finance@eu.panasonic.com

 

Dato for siste oppdatering: Mai 2018