Efikasan radni tok

Efikasan radni tok

Pojednostavljen radni tok

ProRes RAW HQ interno snimanje

ProRes RAW HQ interno snimanje

5.7K 30p ProRes RAW HQ snimak može se snimiti na samom kućištu kamere, dajući vam slobodu da pritiskom na dugme uhvatite trenutak uz minimalno podešavanje i bez potrebe za spoljnim uređajima. Poboljšana kompatibilnost stabilizatora također proširuje raspon izraza.

*Snimanje nije moguće na SD karticu. ・Apple i ProRes su zaštitni znaci ili registrovani zaštitni znaci kompanije Apple Inc. u Sjedinjenim Državama i/ili drugim zemljama.

RAW izlaz video podataka

RAW izlaz video podataka

Verzija firmvera LUMIX GH7 2.0 omogućava izlaz 12-bitnih RAW video podataka preko HDMI-ja kako bi ih sačuvali kao Blackmagic RAW na Blackmagic Design eksternom snimaču* ili ProRes RAW na ATOMOS eksternom snimaču**.

・ 5.8K (5760x4320, 4:3) 29.97p/25.00p/23.98p
・ 5.7K (5728x3024, 17:9) 59.94p/50.00p/29.97p/25.00p/23.98p
・ 4.4K (4352x3264, 4:3) 59.94p/50.00p
・ C4K (4096x2160, 17:9) 119.88p/100.00p
・ C4K (4096x2160, 17:9) 59.94p/50.00p/29.97p/25.00p/23.98p

*Blackmagic Video Assist sa dijagonalom od 12,7 cm 12G HDR, Blackmagic Video Assist sa dijagonalom od 17,8 cm 12G HDR ・DaVinci Resolve ili DaVinci Resolve Studio je potreban za reprodukciju, a DaVinci Resolve Studio za uređivanje Blackmagic RAW podataka. ・ Molimo pogledajte web stranicu Blackmagic Design za informacije o odgovarajućoj verziji firmvera Blackmagic Video Assist sa dijagonalom od 12,7 cm 12G HDR i Blackmagic Video Assist sa dijagonalom od 17,8 cm 12G HDR. ・Sve funkcije možda neće biti dostupne u zavisnosti od situacije. ・Kada snimate u C4K 120p/100p ili 5.7K 60p/50p, preporučuje se konstantna brzina prijenosa 5:1 ili manje za SSD snimanje i 8:1 ili manje za snimanje na SD karticu. ATOMOS uređaji „Ninja V” / „Ninja V+” / „Ninja” / „Ninja Ultra” / „Shogun” / „Shogun Ultra” / „Shogun Connect” U zavisnosti od situacije, možda neće biti dostupne sve funkcije. ・Ovdje provjerite kompatibilne verzije firmvera eksternih snimača. https://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/connect/index.html ・"NINJA V" "NINJA" "SHOGUN" ne podržava neke RAW video podatke. ・Softver koji podržava Apple ProRes RAW potreban je za uređivanje snimljenog RAW video zapisa. *LUT (tabela traženja) ekskluzivno dizajniran za RAW video dostupan je na sljedećoj web stranici korisničke podrške kako bi se napravila ista klasifikacija boja kao V-Log/VGamut. https://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/download/lut/s1h_raw_lut/

Prvi 32-bitni float snimak na svijetu*

Prvi 32-bitni float snimak na svijetu*

Kada se kombinuje sa DMW-XLR2 (prodaje se zasebno), LUMIX GH7 isporučuje prvo 32-bitno float snimanje na svetu,* poboljšavajući kvalitet i efikasnost celokupnog radnog procesa. Sa svojim širokim dinamičkim opsegom, 32-bitni float format snima više informacija, od tihih do glasnih zvukova, eliminišući potrebu za zamornim podešavanjem nivoa zvuka tokom audio snimanja. Videom i muzikom se može upravljati u jednoj datoteci, čineći postprodukciju mnogo efikasnijom.

*Za digitalni fotoaparat sa izmjenjivim objektivima, od 5. juna 2024. Prema istraživanju kompanije Panasonic. Kada se koristi sa XLR adapterom za mikrofon DMW-XLR2 (prodaje se zasebno).

ARRI LogC3 snimanje

ARRI LogC3 snimanje

Korištenjem ključa za nadogradnju softvera DMW-SFU3A (prodaje se zasebno), korisnici mogu koristiti ARRI LogC3*, što omogućava usklađivanje boja sa ARRI digitalnim bioskopskim kamerama. Obrada slike ARRI LogC3 krive na LUMIX GH7 je certificirana od strane kompanije ARRI za implementaciju ove funkcije. Opcije za snimanje dnevnika, koji pružaju bogate informacije o bojama i širok dinamički raspon, proširene su i uključuju ARRI LogC3 pored konvencionalnog V-Log dnevnika, dodatno poboljšavajući kompatibilnost toka posla koji pruža LUMIX.

*ARRI LogC3 je Log gamma koju je razvio ARRI i koristi se u ARRI digitalnim bioskopskim kamerama. Imajte na umu: ALEXA 35 koristi ARRI LogC4. *Na LUMIX GH7, ARRI LogC3 se može koristiti za 10-bitno snimanje u Creative Video režimu. ・ARRI je registrovani zaštitni znak kompanije Arnold & Richter Cine Technik GmbH & Co. Betriebs KG.

Proxy video snimanje

Proxy video snimanje

Ova nova funkcija snima proxy datoteku niske brzine prijenosa prilikom snimanja videa. Istovremeno snimanje proxy datoteke koja je povezana sa originalnim video snimkom omogućava bržu isporuku od proizvodnje do objave. Osim toga, LUT datoteka se može primijeniti na Proxy videozapise kada se koristi funkcija REALTIME LUT.

Kompatibilnost sa funkcijom Adobe Camera to Cloud

Kompatibilnost sa funkcijom Adobe Camera to Cloud

Sa najnovijim ažuriranjem firmvera, kamera LUMIX GH7 je sada izvorno integrisana sa uslugom Frame.io Camera to Cloud, vodećom platformom za saradnju zasnovanom na oblaku koja omogućava korisnicima da dijele i sarađuju dok uređuju fotografije i video zapise. Povezivanjem kamere na internet putem Wi-Fi ili USB povezivanja, možete automatski otpremati slike (JPEG/RAW) i proxy video zapise direktno sa kamere na platformu Frame.io. Ova integracija omogućava urednicima i saradnicima pristup snimcima ili slikama, povezujući proces proizvodnje sa postprodukcijom, što omogućava mnogo efikasniji proces kreiranja sadržaja.

*Nisu zagarantovane sve karakteristike usluge Frame.io Camera to Cloud. ・Frame.io, logotip Frame.io i Camera to Cloud su registrovani zaštitni znakovi ili zaštitni znakovi kompanije Adobe u Sjedinjenim Državama i/ili drugim zemljama.

Direktno snimanje na USB-SSD

Sa LUMIX GH7, snimanje i reprodukcija su podržani pomoću eksternog SSD-a preko USB-a. Pored toga, mogućnost snimanja ProRes RAW HQ i 4:2:2 10-bit All-Intra direktno na SSD-ove, koji kombinuju prenosivost i veliki kapacitet, poboljšala je efikasnost u sigurnosnom kopiranju podataka i naknadnoj obradi.

*Adapter naizmenične struje DMW-AC11 (opciono) i DC spojnica DMW-DCC18 (opciono) su potrebni za snimanje videa od 61 fps ili više na USB-SSD. ・Nije moguće istovremeno snimati video i fotografiju na SD karticu dok se snima na eksterni SSD. ・Koristite eksterni SSD ne veći od 2 TB koji je kompatibilan sa USB Type-C. Preporučujemo korištenje eksternog SSD-a čiji je rad potvrdio Panasonic. Unaprijed imajte na umu da ovo nije garancija za rad na svim uređajima. ・Najnovije informacije o vanjskim SSD-ovima bit će dostupne na sljedećoj stranici za podršku istovremeno s izdavanjem firmvera: https://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/connect/index.html

Direktno snimanje na USB-SSD

Striming bilo kada, bilo gdje

Bežični prijenos uživo / dijeljenje internet veze preko USB-a (RTMP/RTMPS)

Bežični prijenos uživo / dijeljenje internet veze preko USB-a (RTMP/RTMPS)

Uživajte u kreativnom prijenosu uživo uz digitalne kamere bez ogledala s jednim sočivom, kako u zatvorenom tako i na otvorenom. Prijenos uživo (RTMP/RTMPS protokol) može se jednostavno konfigurisati putem aplikacije LUMIX Sync (Android / iOS). U okruženjima sa velikim brojem radio smetnji, stabilna brzina komunikacije može se osigurati povezivanjem kamere preko USB-a na pametni telefon.

*Prijenos uživo na platforme koje su u skladu s RTMP/RTMPS je u osnovi moguć (kompatibilnost sa svim platformama nije zagarantovana.) Može se desiti da prijenos uživo nije moguć kada se promijeni usluga platforme. Za više informacija, molimo pogledajte odredbe i uslove platforme. ・Budući da brzina prijenosa uživo varira u zavisnosti od internet okruženja, performansi pametnog telefona itd., preporučujemo da najprije uradite test prijenosa. ・ Android i Google Play su zaštitni znaci ili registrovani zaštitni znaci kompanije Google Inc.
・ IOS je zaštitni znak ili registrovani zaštitni znak kompanije Cisco u SAD-u i drugim zemljama i koristi se pod licencom.

Žičani prijenos uživo (RTP/RTSP)

Žičani prijenos uživo (RTP/RTSP)

Uživajte u visoko stabilnoj komunikaciji putem IP prijenosa (RTP/RTSP) preko žičane LAN veze u zatvorenim okruženjima. Povezivanjem kamera i računara preko žičanog LAN kabla, više kamera se može kontrolisati za isporuku video i audio zapisa visokog kvaliteta do 4K 60p/50p. Mogu se odabrati H.264 i H.265 kodeci.

* Komercijalno dostupan USB eternet adapter je neophodan za pretvaranje USB terminala Type C na DC-GH7 u LAN terminal. Kompatibilnosti USB ethernet adaptera: https://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/connect/ethernet_adp/index.html

Procjena boja direktno iz kamere

LUT U STVARNOM VREMENU

LUT U STVARNOM VREMENU

LUT-ovi se mogu primeniti na fotografije i video zapise na samom kućištu fotoaparata, omogućavajući vam da kreirate fotografije i video zapise direktno iz fotoaparata. Podržava „.VLT” i „.CUBE” formate datoteka. Koristeći ovu funkciju, možete uštedjeti vrijeme na komplikovanom procesu naknadnog uređivanja. U kombinaciji s aplikacijom LUMIX Lab, možete jednostavno kreirati vlastite LUT-ove i instalirati ih na fotoaparat.

LUMIX Lab aplikacija

LUMIX Lab aplikacija

Uparite fotoaparat sa pametnim telefonom u tri koraka i možete neometano prenositi sadržaj uz ultra brzu Wi-Fi vezu. Također možete izrezati, prilagoditi svjetlinu, primijeniti LUT-ove, itd., omogućavajući jednostavno uređivanje za bilo koju platformu društvenih medija da se obavi u trenu.

LEICA Monochrome

LEICA Monochrome

Leica je dobro poznata po svom vrhunskom kvalitetu slike i ima reputaciju korisnika širom svijeta zbog svog izvanrednog prikaza i izražajnosti. Kroz našu L2 Technology saradnju, naučili smo filozofiju stvaranja slike koju je Leica izgradila tokom svoje duge istorije i realizovali ovaj način rada kao jednu od novih izražajnosti LUMIX kamere. Ima duboke kontraste između crne i bijele boje.

* U poređenju sa LUMIX-ovim L.Monochrome D, LEICA Monochrome prikazuje svjetlije slike na svijetlim dijelovima, i generalno jaku i dinamičnu monohromatsku sliku.

Ručni način rada visoke rezolucije od 100 MP

Ručni način rada visoke rezolucije od 100 MP

Režim visoke rezolucije LUMIX GH7 podržava snimanje iz ruke, koristeći mehanizam za stabilizaciju slike tijela (B.I.S.) za pomicanje senzora dok snima uzastopne slike. Zatim bira više najstabilnijih snimaka i automatski ih sintetizuje u datoteku od 100 megapiksela (11.552 x 8.672 piksela). Ovo vam omogućava da snimite veličanstvene prirodne pejzaže i detaljna umjetnička djela u ultra visokoj rezoluciji.

Poboljšan kvalitet sadržaja

Poboljšan kvalitet sadržaja
Saznajte više >

Izvanredna pouzdanost

Izvanredna pouzdanost
Saznajte više >