LUMIX posvećenost vrhunskom kvalitetu slike

LUMIX posvećenost vrhunskom kvalitetu slike

LUMIX posvećenost vrhunskom kvalitetu slike

CMOS senzor od 24,2 MP sa Dual Native ISO tehnologijom

Bilo da snimate fotografije ili video zapise, LUMIX S5II  pruža beskompromisan kvalitet slike, kombinujući visoku rezoluciju i automatski fokus sa detekcijom faze. Štaviše, koristeći Dual Native ISO tehnologiju koja je poznata korisnicima modela za profesionalce Panasonic Varic am, S5II koristi dual-base ISO postavku kako bi se smanjio šum i maksimizirao kvalitet slike od niske do visoke osjetljivosti. Ova funkcija se udružuje s novim mehanizmom kako bi se isporučio maksimalni ISO 51200 / prošireni ISO 204800 za minimalni šum pri visokoj osjetljivosti i prelijepu ekspresiju tamnih područja u kadru. Kad god je potrebno profesionalno snimanje pri slabom osvjetljenju, LUMIX S5II je spreman za akciju.

CMOS senzor od 24,2 MP sa Dual Native ISO tehnologijom

Mehanizam nove generacije

Novi mehanizam isporučuje otprilike dvostruko veću procesorsku snagu nego prije, omogućavajući brzu obradu video zapisa veće rezolucije i veće brzine prijenosa. Opremljen je tehnologijom u koju su zajednički uložile i razvile kompanije LEICA i LUMIX. Kombinacija novog senzora i mehanizma postiže i Phase Detection AF i visok kvalitet slike za fotografije i video zapise.

Mehanizam nove generacije

V-Log/V-Gamut "VariCam Look" s 14+ prekida

Nudeći kompatibilnost sa Cinema VariCam Look, preko 14 zaustavljanja dinamičkog raspona i vrlo širok spektar boja, V-Log i V-Gamut su unaprijed instalirani. Korisnici će uživati u impresivno preciznoj reprodukciji boja, suptilnim gradacijama od tamnih područja do istaknutih dijelova i preciznoj kontroli podataka o boji u postprodukciji. Konačni rezultat je kreativniji i više zadovoljavajući izričaj boja. Štaviše, snimci snimljeni pomoću LUMIX S5II mogu se neprimjetno uređivati snimcima snimljenim kamerama VariCam.
V-Log LUMIX S5II nudi preko 14 zaustavljanja dinamičkog raspona, što pokriva PQ zahtjeve HDR-a, dok V-Gamut pokriva puni HDR spektar boja, dajući korisnicima pristup HDR snimanju bilo gdje, bilo kada.

Više o funkciji V-Log/V-Gamut tabelama za traženje:
https://pro-av.panasonic.net/en/cinema_camera_varicam_eva/support/lut/index.html

V-Log/V-Gamut ''VariCam Look'' s 14+ prekida

Izlaz RAW video podataka (opciono)

Softverski ključ za nadogradnju DMW-SFU2 (prodaje se zasebno) i nadogradnja firmvera LUMIX S5II* omogućavaju izlaz od maksimalnih 29,97p 5,9K (5888x3312, 16:9) / 59,94p 4.1K (4128x2176, 17:9) i 3,5K (3536x2656, 4:3) 12-bitnih RAW video podataka preko HDMI-ja za snimanje na Atomos Ninja V+ HDR monitor-snimača.

*Ažuriranje firmvera je zakazano za ljeto 2023. ・ATOMOS HDMI terenski monitor/snimač "Ninja V+". ・ Može se birati režim snimanja zavisno od verzije firmvera ATOMOS Ninja V+. ・Molimo pogledajte ATOMOS web stranicu za informacije o odgovarajućoj verziji firmvera ATOMOS Ninja V+. ・Sve funkcije možda neće biti dostupne u zavisnosti od situacije.

Izlaz RAW video podataka (opciono)

Želite saznati više?

Spremni za najambicioznije snimke

Saznajte više >

Fotografski i vizuelni izraz koji će oduševiti kreatore

Saznajte više >

Složan radni tok

Saznajte više >

Vrhunsko iskustvo snimanja

Saznajte više >

Za profesionalce: operativnost i pouzdanost

Saznajte više >