Visoko kvalitetne osnovne performanse koje zadovoljavaju potrebe profesionalaca

Visoko kvalitetne osnovne performanse koje zadovoljavaju potrebe profesionalaca

Visoko kvalitetne osnovne performanse koje zadovoljavaju potrebe profesionalaca
Poboljšani MOS senzor od 20,3MP sa AR slojem
Poboljšani MOS senzor od 20,3MP sa AR slojem

Poboljšani MOS senzor od 20,3MP sa AR slojem

Opremljen sa 20,3MP MOS senzorom i AR (antirefleksnim) slojem. Uspješno otklanja bljeskove i snima svjetlost kakva jeste čak i u situacijama gdje je snimanje otežano, u prisustvu jakog osvjetljenja kao što je pozadinsko svjetlo. A dizajn bez niskopropusnog filtera postiže maksimalnu rezoluciju. Osim toga, u kombinaciji sa Venus Engine, postiže se maksimalno ISO25600 (fotografija) / ISO12800 (režim kreativnog videa), a u isto vrijeme se uspješno neutralizira buka čak i prilikom snimanja visoke osjetljivosti, čime se postiže prirodna trodimenzionalna slika. Postiže visoki vizuelni kvalitet kako video zapisa tako i fotografija.

Automatski fokus sa AI tehnologijom

Automatski fokus sa AI tehnologijom

Panasonic-ova napredna tehnologija kontrola obuhvata senzor, motor i LUMIX objektive i pomaže u optimiziranju optičkih i performansi fokusa. Senzor i objektiv postižu komunikaciju velike brzine kada se kombinuju sa DFD tehnologijom (dubina iz defokusiranja) za identifikaciju i kadriranje subjekta. Tehnologija dubokog učenja omogućava prepoznavanje ljudskih lica, očiju, glave, tijela, kao i najčešćih životinja (pasa, mački i ptica).

Dual I.S. 6,5-blokada 2 (stabilizator slike)

Dual I.S. 6,5-blokada 2 (stabilizator slike)

Teško je držati fotoaparat u rukama uvijek kada je to potrebno, ali bez brige: 5-osni Dual I.S. 2 (stabilizator slike) u pomoć vam šalje inteligentnu kompenzaciju. Vrijedi kao 6,5 udvostručavanja trajanja ekspozicije, što znači da možete koristiti 6,5-struko sporiju brzinu okidača od širokog ugla do krajnjeg raspona.* LUMIX GH5M2 eliminira podrhtavanje kućišta i objektiva čak i pri telefoto postavkama. Funkcioniše i prilikom snimanja slika i videozapisa, uključujući 4K videozapise. Zapanjujuća snaga 5-osnog ugrađenog stabilizatora slike s kompenzacijskom snagom od 6,5 zaustavljanja ispravlja podrhtavanje svih objektiva, čak i onih koji nisu opremljeni sistemom O.I.S.**

* Na osnovu CIPA standarda [ugao/nagib skretanja: udaljenost fokusa f=140 mm (ekvivalentno aparatu 35 mm f=280) kad se koristi H-FS14140.
** Na osnovu CIPA standarda [smjer nagiba/tona: udaljenost fokusa f=60 mm (ekvivalentno aparatu 35 mm f=120 mm) kad se koristi H-ES12060.

Napajanje / punjenje preko USB

Zgodna za duga snimanja u studiju i drugdje, ova funkcija vam omogućava napajanje fotoaparata. Kada se koristi u kombinaciji s punjačem za baterije DMW-BTC15 koji se prodaje zasebno (usklađen sa standardom isporuke napajanja preko USB-a), punjenje je moguće dok je fotoaparat priključen na napajanje.*

*Baterija mora biti umetnuta u fotoaparat i biti barem malo napunjena kako bi funkcija mogla raditi.

Baterija velikog kapaciteta

Sadrži Panasonic-ovu najnoviju bateriju DMW-BLK22 (2200mAh).*

* Podržava i Panasonic-ovu bateriju DMW-BLF19 (1860mAh), koja ide uz LUMIX GH5.

Napajanje / punjenje preko USB
1840k monitor slobodnog nagiba

1840k monitor slobodnog nagiba

LUMIX GH5M2 posjeduje 3,0-inčni LCD ekran sa1840k tačaka. Uz izvrsno osvjetljenje i širok gamut boja, monitor vam pruža veliku vidljivost za vanjsko snimanje. Dodirni ekran slobodnog nagiba olakšava pravljenje snimaka iz visokog i niskog ugla, što doprinosi praktičnosti i fleksibilnosti ovog fotoaparata.

3680k tačaka 0,76x OLED LVF

3680k tačaka 0,76x OLED LVF

Sa rezolucijom od približno 3680 tačaka i uvećanjem od 0,78x (jednako aparatu od 35 mm), OLED pretraživač prikaza predstavlja subjekte sa finim gradacijama i velikom jasnoćom. OLED ekrani su omiljeni zahvaljujući izvrsnom kvalitetu reakcije. LVF predraživač na modelu LUMIX GH5M2 je prema tome sposoban da vam pruži ultra brzi prikaz od 120fps,* što pomaže da pratite subjekte koji se brzo kreću.

* Brzina prikaza se može slobodno podešavati od 120fps do 60fps.

Solidno kućište za različite vremenske prilike

Solidno kućište za različite vremenske prilike

Okvir od lijevane legure magnezija je izuzetno izdržljiv, dok brtve omogućavaju zaštitu svih spojeva, točkića i dugmadi. Fotoaparat u cjelini je otporan na prašinu i prskanje*, i dizajniran za upotrebu na temperaturama do -10 °C.

* Otpornost na prašinu i prskanje ne garantuje da se uređaj ne može oštetiti ako dođe u direktan kontakt sa prašinom i vodom.

Dupli utor za SD karticu

Dupli utor za SD karticu

Oba utora za SD karticu su kompatibilni za UHS-II SDXC kartice Funkicja relejnog snimanja omogućava relejno snimanje između memorijskih kartica kada se početna kartica tokom snimanja napuni. * Rezervno snimanje omogućava istovremeno snimanje istih podataka na obje kartice. * Režim snimanja sa dodjelom omogućava vam da odredite utor za karticu koji će se koristiti za snimanje fotografija i video zapisa.

* Ne može se koristiti uz AVCHD format.
• SDXC logotip je zaštitni znak za SD-3C, LLC.

Wi-Fi® pojasevi od 5 GHz / Bluetooth® / LUMIX Sync App

Wi-Fi® pojasevi od 5 GHz / Bluetooth® / LUMIX Sync App

Uz Wi-Fi® mrežu pojasa od 5 GHz (IEEE802.11ac) i Bluetooth® v4.2 (Low Energy), ova funkcija vam omogućava povezivanje fotoaparata s pametnim telefonom ili tabletom, slanje fotografija na ove uređaje i daljinsko upravljanje vašim fotoaparatom LUMIX GH5M2. Pomoću Panasonicove aplikacije LUMIX Sync (Android/iOS) možete daljinski upravljati okidačem fotoaparata i pristupiti širokom rasponu fotografskih postavki. Možete koristiti čak i LUMIX Sync za kopiranje postavki s jednog fotoaparata na drugi,* što je korisno kada za snimanje koristite više fotoaparata.

* Kopiranje se mora izvršiti sa aparatima istog modela.
• Wi-Fi CERTIFIED™ logotip je certifikacijski znak kompanije Wi-Fi Alliance®.
• Bluetooth® zaštitni znak i logotipi su registrovani zaštitni znaci u vlasništvu Bluetooth SIG, Inc. i svaka upotreba takvih znakova od strane Panasonic Corporation vrši se po licenci. Ostali zaštitni znaci i brendovi su u vlasništvu njihovih vlasnika.
• IOS je zaštitni znak ili registrovani zaštitni znak kompanije Cisco u SAD-u i drugim zemljama i koristi se po licenci.
• Android i Google Play su zaštitni znaci ili registrovani zaštitni znaci kompanije Google Inc.

Upravljanje fotoaparatom putem PC softvera "LUMIX Tether"

Upravljanje fotoaparatom putem PC softvera "LUMIX Tether"

LUMIX GH5M2 dozvoljava vezano snimanje putem USB-a sa računarskim softverom „LUMIX Tether“. Ovim je omogućena upravljanje fotoaparatom i snimanje dok provjeravate sliku na velikom PC ekranu. Naravno, podržani su i video i 6K / 4 K fotografije. Ovo je veoma korisno za profesionalni rad za komercijalna snimanje u studiju.