Panasonic’s GZ2000: Najsinematičniji TV na svetu

• Novi prilagođeni Professional Edition OLED panel koji je podešavan u Holivudu
• Novi HCX PRO inteligentni procesor koji pruža nenadmašne detalje i preciznost
• Prvi na svetu* TV koji podržava HDR10+, Dolby Vision i HLG Photo format
• Prvi na svetu* TV sa ugrađenim zvučnicima koji emituju nagore koji mogu da isporuče Dolby Atmos.
• Zvučnike je podesio Technics pomoću tehnologije JENO Engine

Las Vegas, SAD, 7.1.2019. – Panasonic je danas najavio puštanje u prodaju modela GZ2000, koji ima posebno napravljen Professional Edition 4K OLED panel u kojem su primenjena Panasonicova prilagođena hardverska unapređenja. Optimizovan od strane vodećeg holivudskog koloriste, novi panel izdvajaju preciznost boja bez premca i znatno bolji prosečni nivoi svetline.

GZ2000 je prvi na svetu* OLED TV koji podržava i HDR10+ i Dolby Vision HDR, kao i HLG Photo, novi format za statične slike koji uvodi fotografiju u HDR svet.

Pored toga, GZ2000 je prvi TV na svetu sa ugrađenim zvučnicima koji emituju nagore koji su u mogućnosti da isporuče Dolby Atmos® imerzivni audio uz apsolutnu jednostavnost i udobnost. Kompletan audio sistem takođe je podešen od strane Technics inženjera.

Zahvaljujući podršci za glasovne asistente, GZ2000 može savršeno da se integriše u okruženje pametne kuće.

Yasushi Murayama, direktor Panasonicovog evropskog TV poslovanja, kaže: „Zahvaljujući našem prilagođenom Professional Edition OLED panelu i našem najmoćnijem procesoru ikada, zajedno sa beskompromisnom zvučnom kombinacijom tehnologija Tuned by Technics i Dolby Atmos, GZ2000 je najpotpuniji televizor koji smo ikada napravili.“

Panasonicov vodeći OLED panel podešen je u Holivudu

Vodeći kolorista radi sa Panasonicom kako bi se osigurala namera filmskih producenata

Dostupan u 65-inčnim i 55-inčnim veličinama ekrana, novi GZ2000 OLED predstavlja kombinaciju Panasonicove tehnološke preciznosti i veština podešavanja boja Stefana Sonnenfelda. Stefan Sonnenfeld, osnivač i generalni direktor kompanije Company 3, saradnik je od poverenja nekih od najboljih svetskih filmskih producenata. Sonnenfeld je među svega nekoliko vodećih umetnika koji su ovladali moćima gradijenata boja u cilju pripovedanja i prenošenja emocija. NPR je Sonnenfelda opisao kao „da Vinči filmova,“ a on je svoje veštine koloriste primenio na nekim od najpriznatijih i najpopularnijih filmova u poslednjoj deceniji: Zvezda je rođena, Čudesna žena, Čovek od čelika, Lepotica i zver, Zvezdani ratovi: Buđenje sile, Svet iz doba jure, 300 i još mnogo njih. Kao i mnogi drugi vodeći koloristi, on koristi Panasonic OLED ekrane kao klijentske referentne monitore velikog formata u svom svakodnevnom radu.

To nije običan OLED panel, već poseban Professional Edition 4K OLED panel ekskluzivno prilagođen od strane Panasonicovih inženjera zaduženih za istraživanje i razvoj. Rezultat toga je još veća kontrola parametara koji utiču na kvalitet slike. Konkretno, prosečan nivo svetline je znatno pojačan, a prikaz kontrasta je poboljšan, što za rezultat ima povećan dinamički opseg. HDR sadržaj sada izgleda još upečatljivije, zato što GZ2000 bez muke može da reprodukuje nezgodne scene različitih svetlina i kontrasta – koje se često sreću u živim sportskim prenosima i akcionim filmovima. Kao rezultat ovog nivoa prilagođavanja, u kombinaciji sa izvanrednim Sonnenfeldovim veštinama optimizacije boja, Panasonic je stvorio jednu od najvernijih, sinematskih slika na TV-u do sada.

Kao odgovor na zahteve profesionalnih holivudskih korisnika, Panasonic je proširio opseg koraka kalibracije i smanjio interval između njih na najtamnijem kraju RGB i gama skala. GZ2000 je takođe jedan od prvih TV-a koji podržava CalMAN PatternGen test šare iz softvera CalMAN® kompanije Portrait Display® kao i AutoCal funkcionalnost. Takođe su podržane i Imaging Science Foundation (isf) kalibracione postavke.

HCX PRO inteligentni procesor pruža superiornu kontrolu OLED panela istovremeno podržavajući HDR10+ i Dolby Vision

Model GZ2000 jedinstven je po tome što pokriva sve popularne dinamičke HDR osnove

HDR OLED panel modela GZ2000 pokreće Panasonicov najnapredniji procesor ikada, koji brzo analizira boju, kontrast i jasnoću 4K video sadržaja, optimizujući ih i pružajući više kontrole nad potpuno novim OLED ekranom koji je Panasonic prilagodio. Uz još brži dinamički LUT, GZ2000 je Panasonicov najnapredniji TV ikada, kada se radi o izboru i prikazivanju ispravne boje za svaki pojedinačni nivo svetline. Čak i kada se nivoi svetline i kontrasta brzo menjaju u okviru scene, GZ2000 nepogrešivo isporučuje najvernije boje, što za rezultat ima još ubedljiviju sliku nego ikada do sada.

HCX PRO Intelligent takođe je kompatibilan sa brojnim formatima dinamičkih HDR metapodataka i osigurava da gledaoci dožive najbolju moguću TV sliku bez obzira iz kojeg je izvora. GZ2000 je prvi model na svetu koji je u stanju da prikaže i HDR10+ i Dolby Vision® formate*. A zahvaljujući Multi HDR podršci, GZ2000 je takođe kompatibilan sa standardom HLG (Hybrid Log-Gamma), to jest HDR format za koji se očekuje da će biti opšte prihvaćen od strane TV emitera. Podržan je takođe i HLG Photo, novi format za statične slike. Ekran takođe podržava standardni HDR10, koji se koristi na većini UHD Blu-ray diskova i u mnogim striming uslugama.

Prvi na svetu* TV sa ugrađenim zvučnicima koji emituju nagore i koji mogu da isporuče Dolby Atmos

GZ2000 krasi sinematski audio sa podrškom za Dolby Atmos

GZ2000 je prvi na svetu* TV sa ugrađenim zvučnicima koji emituju nagore i koji mogu da isporuče Dolby Atmos On koristi više zvučničkih jedinica kako bi proizveo imerzivnu sfernu zvučnu scenu pomoću Dolby Atmos sadržaja.

Dolby Atmos vas iz običnog trenutka prenosi u izvanredan doživljaj uz pomoć zvuka koji se kreće — zvuk koji ispunjava vašu sobu i koji teče oko vas uz veličanstven realizam kako bi napravio zadivljujući doživljaj zabave. Osetićete se kao da ste usred akcije, kada zvukovi ljudi, mesta, stvari i muzika ožive uz veličanstven realizam i kada počnu da se kreću kroz prostor. A zbog toga što je Dolby Atmos ugrađen u GZ2000, nikada nije bilo jednostavnije da iskusite imerzivan doživljaj u sopstvenom domu.

Uprkos impresivno tankom profilu, GZ2000 isporučuje moćan i dinamičan zvučni izlaz upotpunjen snažnim basom. Celokupni zvučni sistem je podešen od strane inženjera iz Panasonicovog priznatog audio brenda, kompanije Technics i takođe ima Technicsovu vlasničku tehnologiju JENO Engine radi preciznog, rafinisanog zvuka.

„Zajedno, Dolby i Panasonic donose najbolju tehnologiju zvuka i slike u svojoj klasi na Panasonicove TV-e,“ rekao je John Couling, stariji potpredsednik, komercijalna partnerstva. „Dolby Vision i Dolby Atmos savršeno upotpunjuju napredan ekran modela GZ2000 i transformišu ga u moćan izvor zabave.“

My Home Screen 4.0 pomera pametan TV na novi nivo

GZ2000 ima Panasonicov novi My Home Screen 4.0 koji omogućava gledaocu da korisnički interfejs TV-a prilagodi svojim navikama, uz veću slobodu i fleksibilnost. Raspored na početnom ekranu može da se rekonfiguriše kako bi se dobili prilagođeni rasporedi. Pristup servisu VOD i emitovanom sadržaju takođe je lakši zahvaljujući redizajniranom GUI-ju koji obuhvata ikone za grupe koje omogućavaju prečice za TV signal uživo, povezane uređaje i aplikacije kao što su Netflix, Amazon i YouTube. Korisnici sada na početni ekran čak mogu i da dodaju TV stanice koje često gledaju.

GZ2000 takođe radi sa servisima Google Assistant i Amazon Alexa, što omogućava korisnicima da upravljaju nekim ključnim TV funkcijama samo pomoću svog glasa.

*na dan 7. januara 2019. i prema podacima kompanije Panasonic.

O kompaniji Panasonic

Panasonic Corporation je svetski lider u razvoju raznih elektronskih tehnologija i rešenja za klijente u oblastima potrošačke elektronike, stanovanja, automobilske industrije i B2B poslovanja. Proslavljajući stogodišnjicu u 2018, kompanija se globalno proširila i sada upravlja sa 591 podružnica i 88 pridruženih kompanija širom sveta, a u godini koja se završila 31. marta 2018. zabeležila je konsolidovanu neto prodaju od 61,4 milijarde evra. Posvećena traženju novih vrednosti kroz inovacije u svim svojim divizijama, kompanija koristi svoje tehnologije da bi kreirala bolji život i bolji svet za svoje klijente. Da biste saznali više o kompaniji Panasonic, posetite: https://www.panasonic.com/global.