Unapredite svoj vinil uz Technicsov najnoviji Direct Drive gramofon

• Izuzetno stabilna rotacija zahvaljujući Direct Drive motoru bez jezgra
• Omogućeno povezivanje više uređaja zahvaljujući ugrađenom Phono EQ
• Direktan, jednostavan dizajn sa funkcionalnom estetikom

Las Vegas, Nevada, SAD, 7.1.2019. – Technics je danas predstavio novi SL-1500C Direct Drive gramofonski sistem premijum klase. SL-1500C nasleđuje koncept vrhunskog kvaliteta zvuka ovog brenda i dodaje niz originalnih Technics tehnologija, kao što je direct drive motor bez jezgra i ruka visoke osetljivosti. Da bi se pojednostavilo puštanje analognih ploča, ugrađeni Phono EQ povezuje se na širok niz uređaja. SL-1500C takođe dolazi opremljen visokokvalitetnim Ortofon 2M Red phono kertridžom.

SL-1500C je kompletan gramofonski sistem dizajniran za širok opseg korisnika, uključujući posvećene audio entuzijaste i ljubitelje muzike sa vinilskih ploča.

Najbolje od tehnologije kvaliteta zvuka

Direct Drive motor bez jezgra postiže stabilnu rotaciju

Zvuk visokog kvaliteta koji se realizuje izvanrednim odnosom signala i šuma i visokom preciznošću rotacije direct drive sistema koji se isključivo koristi u Technics gramofonskim proizvodima osvojio je srca audiofila širom sveta. SL-1500C nasleđuje performanse visokog kvaliteta koje se nalaze u Technicsovim vrhunskim modelima gramofona. On koristi direct drive motor bez jezgra sa jednim rotorom u kojem stator nema jezgro čime se eliminišu nepravilnosti u rotaciji zvane uzupčavanje (cogging). U ovom motoru, magnetna snaga magneta rotora podignuta je na najviši mogući nivo, a razmak između statora bez jezgra i magneta rotora je optimizovan. Time su postignute performanse visokog obrtnog momenta jednake onim u modelu SL-1200MK5 istovremeno eliminišući uzupčavanje. Osim toga, kontrola motora je optimizovana u skladu sa težinom rotacione ploče. Kao rezultat, SL-1500C realizovao je visoku preciznost rotacije i visoke performanse, a eliminisao je potrebu za zamenom delova i održavanjem. Sistem direct drive takođe je dugotrajan i izuzetno pouzdan.

Ugrađeni Phono EQ omogućava povezivanje sa različitim uređajima

SL-1500C ima ugrađeno phono ekvilajzer pojačalo kompatibilno sa MM kertridžima, tako da može da se poveže na audio uređaj koji nema terminale za phono ulaz. Samostalno napajanje strujom za phono ekvilajzer izolovano je od napajanja strujom za motor i od kontrolnog električnog kola kako bi se umanjio efekat šuma. Pored toga, oklopna struktura prigušuje efekat spoljašnjeg šuma. Kao rezultat, realizuje se pojačavanje signala uz visoku čistoću. Korišćenjem modela SL-1500C i audio opreme koju imate, možete da uživate u muzici sa vinilske ploče uz vrhunski kvalitet zvuka.

Jednostavan dizajn uz funkcionalnu lepotu

SL-1500C krasi jednostavan dizajn bez nepotrebnih ukrasa, istovremeno zadržavajući izvanredan osećaj korišćenja koji je Technicsova tradicija. Atraktivan izgled osigurava da ćete punog srca uživati u puštanju ploča.

Tačna rotacija i precizno praćenje u cilju verne reprodukcije zvuka

Visoka preciznost kontrole motora

U direct drive sistemu, motor je povezan direktno na rotacionu ploču, tako da brzina rotacije motora postaje brzina rotacije muzičke ploče. Samim tim, izuzetno je važno kontrolisati brzinu rotacije motora pogona kako bi se osigurala stabilnost. SL-1500C koristi najnoviju tehnologiju kontrole motora koja je usavršena kroz razvoj Panasonic Blu-ray disc proizvoda. Osim toga, poboljšana je preciznost šablona FG namotaja FG sistema detekcije punog obima kako bi se postiglo detaljnije merenje brzine rotacije ploče.

Izuzetno osetljiva ruka precizno čita signal zapisan u žleb ploče

Ruka, koja je odgovorna za precizno čitanje signala tako što prati žleb na ploči, je statički balansirana univerzalna ruka S-oblika, što je još jedna Technicsova tradicija. Ovo je postignuto tako što je cev ruke napravljena od laganog aluminijuma visoke čvrstine. Deo sa ležajem konstrukcije žiroskopskog vešanja ruke takođe se sastoji od obrađenog kućišta i ležajeva visoke preciznosti kako bi se osigurala visoka inicijalna osetljivost na kretanje.

Rotaciona ploča dvoslojne strukture sa poboljšanim performansama ublaživanja vibracija

Rotaciona ploča na koju se stavlja vinilska ploča ima dvoslojnu strukturu sa gumom za ublažavanje na celoj zadnjoj površini kako bi se uklonila neželjena rezonancija u aluminijumskoj izlivenoj rotacionoj ploči. Rotaciona ploča pruža visoku čvrstinu i izvanredne karakteristike ublažavanja vibracija kako bi sprečila prenošenje štetnih vibracija na ploču i samim tim isporučila čist zvuk.

Kućište visoke čvrstine i izolator velikog ublažavanja za detaljno izbacivanje svih vibracija

Šasija, ključni deo za smanjivanje eksternih vibracija, nasleđuje tehnologiju unapređivanja kvaliteta zvuka koja je negovana tokom razvoja vrhunskih gramofona. Aluminijumska izlivena šasija je kruto integrisana sa naročitim materijalom koji se sastoji od ABS-a pomešanog sa staklenim vlaknima kako bi se postigla dvoslojna konstrukcija. Kombinacija ovog naročitog materijala visoke čvrstoće i metalne šasije podigla je čvrstoću i performanse ublažavanja vibracija na novi nivo, čiji je rezultat robusno kućište za prelepu reprodukciju zvuka.

Izolator se sastoji od opruge i gume kako bi se obezbedile optimalne frekventne karakteristike. Ovo ne samo da osigurava visok kvalitet zvuka i izvanrednu otpornost na zavijanje već i efikasno eliminiše eksterne vibracije u okolnostima visokih nivoa zvuka.

Vrhunska upotrebljivost za poboljšano uživanje u puštanju ploča

Uključen phono kertridž (Ortofon 2M Red)

Na isporučeno univerzalno kućište glave montiran je Ortofon 2M RED kertridž. Tako možete odmah da pustite ploču nakon što kupite SL-1500C. Visina ruke takođe može jednostavno da se podešava u okviru od 6 mm kako bi se omogućila upotreba različitih drugih phono kertridža. Korišćenjem dodatnog tega koji dolazi uz proizvod, može da se koristi kertridž težine 14,3 do 25,1 g (uključujući i isporučeno kućište glave).

Auto-lift minimizuje trošenje ploča i igle

Kada ruka stigne na kraj ploče, auto-lift automatski podiže ruku. To sprečava nepotrebno trošenje kako vaših vrednih vinilskih ploča tako i igle, što vam omogućava da lagodnije uživate u svojim pločama.

* Ova funkcija može da se isključi

- Kraj -

Više informacija potražite na: technics.com ili pratite technics.global na mreži Facebook ili @technics na mreži Twitter.

O kompaniji Panasonic

Panasonic Corporation je svetski lider u razvoju raznih elektronskih tehnologija i rešenja za klijente u oblastima potrošačke elektronike, stanovanja, automobilske industrije i B2B poslovanja. Proslavljajući stogodišnjicu u 2018, kompanija se globalno proširila i sada upravlja sa 591 podružnica i 88 pridruženih kompanija širom sveta, a u godini koja se završila 31. marta 2018. zabeležila je konsolidovanu neto prodaju od 61,4 milijarde evra. Posvećena traženju novih vrednosti kroz inovacije u svim svojim divizijama, kompanija koristi svoje tehnologije da bi kreirala bolji život i bolji svet za svoje klijente. Da biste saznali više o kompaniji Panasonic, posetite: https://www.panasonic.com/global.