Adam Pretty x LUMIX

Adam Pretty x LUMIX
Adam Pretty x LUMIX
Adam Pretty x LUMIX
Adam Pretty x LUMIX

Sportski fotograf Adam Pretty udružuje se sa LUMIX-om za potpuno novi projekat u iščekivanju Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju 2020.

Od kad je započeo svoju karijeru kao novinski fotograf 1997. godine, Adam Pretty stalno je pokazivao želju za novim i jedinstvenim izazovima. Adamovi fotonovinarski projekti obuhvatili su široku paletu sportova. Njegov kreativni fotografski rad koji fokus stavlja na same sportiste stupa na scenu kao slika njegovog originalnog i majstorskog stila. Zahvaljujući ovom najnovijem projektu, Adam se upušta u potpuno novi izazov stručnog snimanja olimpijskih i paraolimpijskih igara u nikad viđenim formama izražavanja - izazov koji omogućava LUMIX.

Adam Pretty

Adam Pretty

Glavni fotograf, urednički sadržaj
Getty Images


Adam Pretty karijeru je započeo kao novinski fotograf za list The Sydney Morning Herald 1997. godine, a njegova želja za usavršavanjem u sportskoj fotografiji dovela ga je do prelaska u Getty Images 1998. godine. Otkako se pridružio timu Getty Images, Adam je radio u Los Angelesu, Sydneyu, Pekingu, Tokiju i sada Münchenu. Adam je fotografirao niz glavnih svjetskih sportskih događaja, uključujući devet olimpijskih igara. Adamov ugled u području sportskog akcijskog fotografiranja je priznat širom fotografskog svijeta. Tokom svoje karijere dobio je niz glavnih međunarodnih nagrada. Uvijek u potrazi za novim izazovima i iskustvima u fotografiji, 2007. godine odlučio je proširiti svoju stručnost i počeo snimati reklamne projekte uporedo sa svojim sportskim projektima. Kroz sportsku i reklamnu fotografiju Adam neprestano izaziva percepciju ljudi svježim idejama - elementom svog posla u kojem posebno uživa.


Službena internet stranica Adama Prettyja