Iskustvo kao u kinu zahvaljujući OLED televizoru

Vrhunsko kinematografsko iskustvo uz Panasonic 4K Cinema TV

Vrhunsko kinematografsko iskustvo uz Panasonic 4K Cinema TV

Vidite sve. Osjetite sve.
Obično postaje izvanredno. Svaki trenutak, svaki detalj, svaka emocija - prikazani za izuzetno filmsko putovanje.

Kreiran od strane profesionalnih filmskih stvaralaca, samo Panasonic 4K OLED TV donosi vam zadivljujuću sliku koja doslovno oduzima dah. Sa zvukom 3D surround koji potiče sva čula, kao da se nalazite usred samog filma. Sve naše tehnologije su stvorene da vas nadahnu i pokrenu ‒ pretvarajući svakodnevnicu u kinematografsko iskustvo. To je moguće samo uz Panasonic 4K OLED TV za gledanje filmova.

LZ2000
77'' | 65'' | 55''

LZ1500
65'' | 55'' | 48'' | 42''

LZ1000
65'' | 55''

LZ980
65'' | 55'' | 48'' | 42''

Panasonic OLED TV – režiserov izbor

U ovom snimku iza kulisa, koji prikazuje jednu od najuspješnijih svjetskih postprodukcijskih kompanija, pogledajte zašto je Panasonic OLED izbor profesionalnih režisera širom svijeta.

Kompanija Panasonic se udružila sa odjelom za izradu slika Picture Shop kompanije Streamland Media u novoj kampanji koja ističe umijeće kolorista i vizuelni uticaj koji imaju na prenošenje priče. Alex Gascoigne, viši kolorista na odjelu Picture Shop, predstavljen je u kratkom filmu o saradnji, a prenio nam je svoje uvide u kreativni proces čiji je dio, kao i pregled scena koje je podešavao za nagrađivanu Netflixovu seriju Black Mirror. Gascoigne, koji radi na odjelu Picture Shop u Londonu, ima 15 godina iskustva u podešavanju boja u sklopu igranih, televizijskih i dokumentarnih projekata. Njegovo iskustvo u likovnoj umjetnosti i fotografiji utiče na njegove izbore na ekranu. Gascoigneovi projekti bili su, između ostalog: Chernobyl, Holding, Why Didn’t They Ask Evans? Eleven Days in May, A Boy Called Christmas, The Mauritanian i The Two Popes.

Panasonic OLED TV – režiserov izbor

Alex Gascoigne – viši kolorista na odjelu Picture Shop

Stvarno sam uzbuđen što mogu biti dio ove kampanje i podijeliti s vama zašto mislim da boja može imati važan uticaj na priču”, kaže Gascoigne. “Čak i mala prilagodba toplijih ili hladnijih tonova slike može stvarno promijeniti njen dojam. Na odjelu Picture Shop težimo toj savršenoj nijansi, a Panasonicova OLED tehnologija gledaocima omogućava da kod kuće gledaju slike koje izgledaju tačno onako kako ih je režiser zamislio.

Panasonicova OLED tehnologija ima široku primjenu u filmskim studijima i postprodukciji širom svijeta

Kolorista Alex Gascoigne je koristio Panasonic OLED kao referentni ekran za klijenta u studiju za podešavanje, a također i u svojoj kućnoj kancelariji tokom pandemije. Za kupca to znači da će Panasonicov OLED televizor, čim ga izvadite iz kutije, ponuditi impresivno kinematografsko iskustvo gledanja koje uistinu odražava viziju režisera, bez potrebe za bilo kakvom dodatnom ili skupom kalibracijom. Samo pustite svoj omiljeni film ili seriju, isključite zvukove na telefonu i spremni ste da scene osjetite na svojoj koži.

Panasonic OLED TV – režiserov izbor
Panasonic OLED TV – režiserov izbor

„Picture Shop je ponosan na partnerstvo s Panasonicom”, kaže glavni prodajni direktor Picture Shopa, Robert Glass. „Panasonicovi OLED televizori su dio kreativnog toka rada koji gledaocima pomaže da uživaju u zabavi u svojim kućama dok gledaju sadržaj koji izgleda baš onako kako su ga režiseri zamislili.”

„Saradnja s Picture Shopom i Alexom je izuzetno vrijedno iskustvo za nas”, kaže Paul Darch, direktor kompanije Panasonic za područje Evrope. „Ne samo da smo dobili neprocjenjive povratne informacije iz prve ruke od talentovanog umjetnika, nego smo se također pobrinuli da naši kupci na svojim televizijskim ekranima vide sadržaj koji izgleda baš onako kako su ga režiseri zamislili. Mi to nazivamo vjernim prikazom vizije režisera.”

„Panasonic OLED je apsolutno najbolji ekran za prikaz klijentu koji mu možemo ponuditi jer ima najpreciznije boje, kontrast i nivo zatamnjenja”, Alex Gascoigne, Picture Shop

Panasonicovi OLED televizori pružaju tako visok kvalitet slike da čak i tokom pandemije COVID-19 kreativci poput Alexa Gascoignea mogu nastaviti raditi kod kuće.

Idealan kvalitet slike za gledanje filmova

Prava crna. Zapanjujuća boja i svjetlina.
Tako realistično da osjećate kao da ste u samom filmu.

Prava crna. Zapanjujuća boja i svjetlina. Tako realistično da osjećate kao da ste u samom filmu.

Ne radi se samo o kvaliteti slike. Riječ je o oživljavanju perspektive filmskog stvaraoca.
Filmovi oživljavaju dubinom koju stvaraju intenzivne, bogate crne boje u kontrastu sa zapanjujuće svijetlim bojama. Film će vas privući, dirnuti i inspirisati.

Najnovija generacija preciznosti boja i vrhunskog nivoa svjetline.

Master OLED Pro

OLED paneli podignuti na viši nivo. Naš Master OLED PRO je sljedeća generacija panela, izrađenih u Japanu za pružanje poboljšane svjetline, što dovodi do superiornog dinamičkog kontrasta i iskustva gledanja u odnosu na konvencionalne ekrane. Karakteristike performansi Master OLED PRO pružaju zaista profesionalne performanse kod kuće

Najnovija generacija preciznosti boja i vrhunskog nivoa svjetline.

Procesor

Bolji kvalitet. Više realizma.
Sa ugrađenim procesorom HCX Pro AI.

Bolji kvalitet. Više realizma. Sa ugrađenim procesorom HCX Pro AI.

Srce i mozak Panasonic 4K OLED TV-a, procesor, je ono što pruža ljepotu koja vas uvlači u sliku. U procesor su pohranjene godine razvoja vizuelnih tehnologija i znanja o njima. To je moguće zahvaljujući umjetnoj inteligenciji razvijenoj od strane Panasonicovih jedinstvenih, najnovijih tehnologija, kako bi se pružilo bolje iskustvo gledanja sadržaja koji želite.

Profesionalni kvalitet koji zaista inspiriše. Dirljivo iskustvo dostojno najboljih umova filmskog stvaralaštva.

Profesionalni kvalitet koji zaista inspiriše. Dirljivo iskustvo dostojno najboljih umova filmskog stvaralaštva.

Panasonic 4K OLED TV je popularan na mnogim mjestima—ali jedno se ističe: Hollywood. Panasonic godinama održava sastanke na kojima razmjenjuje informacije sa vrhunskim holivudskim koloristima, u neumornom nastojanju da poboljša kvaliteta slike. Odgovarajući na izazovne potrebe filmske industrije, Panasonic je izgradio ovu tehnologiju, u potpunosti inkorporirajući njenu izvrsnost u procesor kako bi isporučio brendov filmski kvalitet.

Boja, kontrast i jasnoća—što bliže stvarnosti. Doživite ljepotu koja vas obuzima.

Boja, kontrast i jasnoća—što bliže stvarnosti. Doživite ljepotu koja vas obuzima.

Panasonic nikada ne pristaje na kompromise kada su u pitanju kritični čimbenici boje, kontrasta i jasnoće, osiguravajući da svaki trenutak svake scene bude što je moguće živopisniji. Osim tamnih tonova i svijetle boje se reprodukuju sa nevjerovatnom preciznošću, što stvara izvrsne dinamičke kontraste između svjetla i tame. Buka je smanjena, a gradacija boja se pažljivo kontroliše. Zaostajanje slike kod brzog premotavanja naprijed je smanjeno. Obični trenuci izgledaju nesvakidašnje lijepi, za vrhunsko iskustvo kao u kinu.

Auto AI

Uživajte u potpuno impresivnom iskustvu sa nevjerovatnom kvalitetom slike i zvuka. AI se automatski prilagođava kako bi izvukao maksimum iz bilo kojeg sadržaja.

Uživajte u potpuno impresivnom iskustvu sa nevjerovatnom kvalitetom slike i zvuka. AI se automatski prilagođava kako bi izvukao maksimum iz bilo kojeg sadržaja.

Doživite sliku kakvu vidite na filmskom platnu, uz kvalitetu zvuka koja prenosi uzbuđenje publike na stadionu. Procesor HCX AI vrši automatska precizna podešavanja i pruža doživljaj potpune okruženosti. Ovako nešto još niste vidjeli. *Podešavanje kvaliteta zvuka dostupno je samo za LZ2000

Panasonic AI brzo otkriva kakvu vrstu sadržaja gledate i automatski vrši sofisticirana podešavanja kako bi vam pružio optimalno iskustvo gledanja. Ovo je inteligencija na koju se možete osloniti bez brige. Samo se zavalite i opustite.

Kvalitet zvuka uporediv sa kućnim kinom

Osjećate se kao da ste u sred scene.
Vjeran zvuk 360° će vas okružiti sa svih strana.

Osjećate se kao da ste u sred scene. Vjeran zvuk 360° će vas okružiti sa svih strana.

Dinamički precizan zvuk koji će vas obuzeti. Panasonic 4K OLED TV uređaj gledaoca obavija dinamičkim zvukom i tako vizuelni doživljaj čini još vjerinijim. Bez potrebe za složenim rasporedom zvučnika, sistem isporučuje vrhunski, 3D zvuk.

Potpuno novi svijet zvuka koji stvara više zvučnika. Doživite uzbuđenja tijela i duše 3D zvuka.

360° Soundscape PRO

Osim zvučnika usmjerenih prema gore, ima i bočne zvučnike za ukupno sedam kanala i ugrađeni woofer. Ravnoteža između zvuka koji dolazi iz različitih zvučnika je postignuta i poboljšana zaštićenim tehnologijama, što stvara još realističniji doživljaj surround zvuka. Kvalitetan zvuk dolazi odozgo, s desna i lijeva, i ispred, i tako stvara sferično zvučno polje, koje dolazi do vas iz svih pravaca. *Dostupno samo za LZ2000.

Potpuno novi svijet zvuka koji stvara više zvučnika. Doživite uzbuđenja tijela i duše 3D zvuka.

Saradnja sa brendom Technics na kvaliteti zvuka. Kompleksan, izuzetan zvuk koji zahtijevaju audio profesionalci.

Technics je audio brend koji poštuju muzičari svuda. Dostupan samo za televiziju uz Panasonic 4K OLED TV, kristalno čist, rezonantan zvuk za ovaj sistem proizvod je fino podešene saradnje s elitnim inženjerima brenda Technics.

Saradnja sa brendom Technics na kvaliteti zvuka. Kompleksan, izuzetan zvuk koji zahtijevaju audio profesionalci.

Jedinstveni sistem zvučnika jamči preciznije i impresivnije zvučno iskustvo kroz formiranje snopa.

Naš novi sistem zvučnika u nizu isporučuje precizan zvuk i omogućava korisnicima da iskoriste prednosti naše jedinstvene funkcije formiranja snopa. Ovi mali zvučnici se mogu koristiti za postizanje precizne kontrole zvuka i za stvaranje zona sa različitim nivoima zvuka. Korisnici mogu iskusiti precizniji kvalitet zvuka, istovremeno minimizirajući potencijalno ometanje drugih.

Jedinstveni sistem zvučnika jamči preciznije i impresivnije zvučno iskustvo kroz formiranje snopa.

Panasonic 4K OLED televizor pruža uzbudljiv doživljaj.
Više načina da uživate na svoj način.

Uronite u svijet igara. To je potpuno nova senzacija i potpuno novi način igre.

Uronite u svijet igara. To je potpuno nova senzacija i potpuno novi način igre.

Game Mode Extreme znači da su naši novi 4K OLED televizori spremni za akciju. Naš procesor HCX Pro AI smanjuje skoro za pola ulazno kašnjenje*. HDMI 2.1 podržava veliku brzinu slike (HFR) i promjenjivu brzinu osvježavanja (VRR) za novi doživljaj stvarnosti (koji zahtijevaju novi uređaji za videoigre). *U poređenju sa OLED modelima iz 2020

VOD sa odličnim kvalitetom slike i zvuka. U potpunosti uživajte u svom omiljenom sadržaju na velikom ekranu.

VOD sa odličnim kvalitetom slike i zvuka. U potpunosti uživajte u svom omiljenom sadržaju na velikom ekranu.

Jednostavan pristup uslugama kao što je Netflix. Gledaoci biraju da li će koristiti daljinski upravljač ili glasovne komande. Uživajte u jedinstvenom doživljaju gledanja koje upotpunjuje vaš životni stil. *Potrebna je pretplata na Netflix.