Panasonics Integritetspolicy

 

Den här Integritetspolicyn är avsedd att informera dig om hur vi använder de uppgifter som samlas in om dig (så kallade "Personuppgifter", begreppet förklaras nedan). Vi har försökt att i tillräcklig utsträckning förklara vad vi gör så att du får den information du behöver vid en första anblick, med möjligheten att klicka dig vidare på en länk för att få ytterligare information enligt nedan.

 

Integritetspolicyn gäller alla tjänster, enheter, produkter, webbplatser eller applikationer som hänvisar eller länkar till Integritetspolicyn (gemensamt våra "Tjänster") och gäller oavsett om du använder våra Tjänster på en dator, mobiltelefon, surfplatta, TV eller på någon annan enhet.

 

Vänligen klicka på nedan länkar för ytterligare information om vårt integritetsarbete:

 

1. Vilka är vi?

 

2. Vad är Personuppgifter?

 

3. Vilka Personuppgifter samlar Panasonic in om dig?

A. Personuppgifter som du tillhandahåller direkt

B. Information om hur du använder Tjänsterna

C. Personuppgifter från utomstående källor

 

4. På vilken rättslig grund behandlar vi Personuppgifter?

 

5. Hur använder vi dina uppgifter?

 

6. Vem lämnar vi ut dina uppgifter till?

 

7. Vad gör vi för att hålla dina Personuppgifter säkra?

 

8. Tillgång till dina Personuppgifter och andra rättigheter som du har

 

9. Datalagring ­– Hur länge lagrar/behåller vi dina Personuppgifter?

 

10. Länkar och produkter från tredje part i Våra Tjänster

 

11. Cookies

 

12. Dina valmöjligheter (t ex marknadsföringsepost och annat)

 

13. Barns Personuppgifter

 

14. Ändringar av denna Integritetspolicy

 

15. Kontaktuppgifter / Ytterligare information

 

16. Integritetspolicy för Panasonic Smart Home-produkter i EU

 

 

1. Vilka är vi?

 

 I. Panasonic Nordic, Filial till Panasonic Marketing Europe GmbH (”Panasonic”, ”vi”, ”oss” eller ”våra”)

 

 II. Vi är en del av Panasonic Corporation, med huvudkontor i Kadoma i Osaka-prefekturen i Japan.

 

III. Vi har ett antal koncernbolag som du hittar här: https://www.panasonic.com/global/corporate/profile/group-companies.html#renketsu.

 

2. Vad är Personuppgifter?

 

Vid tillämpningen av denna Integritetspolicy omfattar ”Personuppgifter” all information som relaterar till en identifierad eller identifierbar individ (såsom t ex du själv) . Uppgifter som identifierar dig kan t ex bestå av ditt namn, din adress, ditt telefonnummer, fotografier, betalningsinformation, identifieringsnummer för en specifik produkt/enhet från Panasonic, positionsdata, webbaserade identifierare (t ex cookies-identifierare och din IP-adress). Information som inte självständigt identifierar dig men som vi kan länka till dig anses också utgöra Personuppgifter.

 

3. Vilka personuppgifter samlar Panasonic in om dig?

 

A. Personuppgifter som du tillhandahåller direkt

 

Vissa Tjänster som vi erbjuder möjliggör/förutsätter att du tillhandahåller dina Personuppgifter till oss.

 

I. När du skapar ett konto hos Panasonic på våra webbsidor, applikationer eller eShops

 

När du skapar ett konto på en webbplats eller i en applikation som tillhör Panasonic (t ex "My Panasonic" eller "eShop"), ber vi dig att tillhandahålla vissa Personuppgifter, t ex kön, förnamn, efternamn, e-postadress, födelsedatum och hemvistland. Den specifika information som begärs kan variera beroende på vilken tjänst du väljer. När du skapar ett eShop-konto för att köpa Panasonic-produkter ber vi dig att ange din postadress, faktureringsadress och betalningsinformation för att kunna bearbeta din beställning. Du kommer använda din e-postadress och ditt lösenord för att logga in på ditt konto.

 

När du köper Panasonic-produkter eller enheter på en Panasonic-webbplats

 

När du köper en produkt eller enhet från Panasonics hemsida kommer vi att samla in Personuppgifter från dig såsom ditt namn, postadress och telefonnummer för att kunna bearbeta och fullgöra din order. Vi ser inte och lagrar inte din betalkortsinformation. En tredje part, Worldpay (UK) Ltd., Worldpay Limited, Worldspay AP Ltd, och Worldpay BV, behandlar dina betalkortsuppgifter när du använder ett betalkort för att göra ett köp på vår hemsida. Vi rekommenderar att du läser Worldpays integritetspolicy http://www.worldpay.com/uk/privacy-policy för att förstå hur de använder dina Personuppgifter.

 

II. När du registrerar en produkt eller enhet hos Panasonic

 

Om du väljer att registrera en produkt eller enhet hos oss för att få tillgång till vissa funktioner, eller för att dra nytta av vissa utökade garantier eller kampanjer. För att registrera din produkt eller enhet kan vi komma att samla in Personuppgifter, t ex ditt namn, din adress, ditt telefonnummer, din e-postadress och information om den Panasonic-produkt eller enhet som du äger, t ex dess serienummer (eller andra produkts-/enhetsidentifierare) och inköpsdatum.

 

III. När du kommunicerar med Panasonic

 

När du kontaktar eller interagerar med våra kundtjänstrepresentanter via e-post, live-chatt, telefon eller personligen kan vi samla in dina Personuppgifter, t ex ditt namn, postadress, telefonnummer, e-postadress och kontaktpreferenser. Vi kan också samla in information om dina Panasonic-produkter eller enheter, t ex deras serienummer och inköpsdatum. Vi kan även skapa loggar/rapporter som är användbara vid diagnostisering av prestandarelaterade frågor för produkten eller applikationen och samla in information som rör frågan. Vi använder denna information för att ge dig kund- och produktsupport. Vi kan komma att bereda oss tillgång till ditt "Mitt Panasonic-konto" eller andra relevanta användarkonton för att kunna erbjuda dig den hjälp eller support som du behöver eller ber om. Vi kan även spela in och granska dina konversationer med våra kundsupportrepresentanter (t ex när du kontaktar oss via telefon) för utbildning och klagomålshantering och även gå igenom den information som du har angett som svar i frivilliga kundenkäter. Vi kommer endast att spela in och/eller granska dina konversationer med oss där det är tillåtet att göra så i enlighet med tillämpliga lagar och vi kommer alltid att tala om för dig att vi gör detta senast i början av konversationen.

 

IV. Anslagstavlor och forum

 

Vissa webbplatser och applikationer som tillhör Panasonic har meddelandetavlor, forum, anslagstavlor, chattfunktioner, bloggar och liknande funktioner ("Communityposter") genom vilka du kan lägga upp information, meddelanden och annat material. När du lämnar ut eventuella Personuppgifter genom sådana tjänster rekommenderar vi dig att vara mycket försiktig eftersom att Personuppgifterna kan bli offentliga och tillgängliga för besökare på våra webbplatser och för allmänheten.

 

För deltagande i Communityposter samlar vi in vissa Personuppgifter, inklusive ditt namn, ditt användarnamn, ditt lösenord, din e-postadress, ditt födelsedatum och dina kontaktuppgifter (t ex e-postadress och telefonnummer) och i vissa fall produktinformation såsom modell, serienummer och annan information som du väljer att kommunicera på sådana Communityposter.

 

V. Kampanjer, spel, utlottningar och tävlingar

 

Om du deltar i lotterier, kampanjer, onlinespel, utlottningar, dragningar, tävlingar eller liknande kampanjer ("Aktiviteter") kan vi använda de Personuppgifter som du anger för att administrera dessa aktiviteter. För att administrera sådana Aktiviteter kan vi kräva att du tillhandahåller vissa Personuppgifter, vilka kan inkludera ditt namn, din postadress, din e-postadress, födelsedatum och hemvistland.

 

I den mån villkoren i någon sådan kampanj är i konflikt med denna Integritetspolicy med avseende på hanteringen av Personuppgifter om dig har villkoren för kampanjen prioritet och vi rekommenderar att du granskar villkoren för alla Aktiviteter noggrant.

 

VI. Prenumerationer och nyhetsbrev

 

Om du prenumererar på vår marknadsföring och vårt nyhetsbrev kommer vi samla in Personuppgifter från dig. Personuppgifterna som krävs inkluderar din e-postadress, ditt för- och efternamn och ditt kön. Vi tillhandahåller endast sådana prenumerationstjänster till dig i enlighet med tillämpliga lagar och där du uttryckligen har begärt att vi ska göra så. Du kan alltid tacka nej ("opt out") till våra prenumerationstjänster genom att använda länken i prenumerations- och nyhetsbrevs-utskicken som vi skickar till dig.

 

VII. När du överför Personuppgifter till en webbplats eller onlineapplikation som tillhör Panasonic

 

I tillägg till ovanstående kan vi samla in andra Personuppgifter som du tillhandahåller genom att ladda upp innehåll (t ex video eller bilder) på våra webbplatser eller i våra onlineapplikationer. I sådana fall kan följande Personuppgifter samlas in för att publicera innehållet på våra webbplatser eller i våra onlineapplikationer: ditt namn, din e-postadress, faktureringsdetaljer som bevis (t ex för online-kampanjer) och alla Personuppgifter i innehållet som du väljer att överföra. I de fall vi samlar in sådant innehåll gör vi det endast i enlighet med tillämpliga lagar.

 

B. Information om hur du använder Tjänsterna

 

Vi kan samla in information om din användning av våra Tjänster genom programvaran på din enhet/produkt från Panasonic och på andra sätt eller genom att du använder våra onlineapplikationer. Vi samlar t ex in:

 

I. Information om enheten/produkten – t ex din hårdvarumodell, MAC-adressen för enhetens trådlösa nätverksgränssnitt och det mobiltelefonnummer som används av enheten i de fall du kontaktar Panasonics kundtjänst, mobilt nätverksinformation, ditt mobila operativsystem, vilken typ av mobil webbläsare du använder, tidszoninställning och andra unika enhetsidentifierare, IP-adress, information om operativsystem och inställningarna på enheten som du använder för att få tillgång till Tjänsterna.

 

II. Logginformation – t ex vid vilken tid och hur länge du använder Tjänsten, söktermer som du anger i Tjänsterna och eventuell annan information som lagras i cookies som vi har ställt in för din produkt/enhet (såsom din dator, mobiltelefon eller surfplatta) eller för vår applikation.

 

III. Platsinformation – t ex din produkts eller enhets GPS-signal eller information om närliggande WiFi-åtkomstpunkter och mobiltelefonmaster som kan skickas till oss när du använder vissa Tjänster. Vissa av våra platsaktiverade Tjänster kräver dina Personuppgifter för att funktionen ska fungera. Om du vill använda funktionen i fråga blir du ombedd att godkänna att dina uppgifter används i detta syfte vid tidpunkten för insamlingen. Du kan ta tillbaka ditt godkännande när som helst genom att ändra inställningarna i din enhet/produkt.

 

IV. Röst information – t ex inspelningar av din röst som vi gör och kan komma att lagra på våra servrar när du använder röstkommandon.

 

V. Annan information – om du använder våra Tjänster, t ex de onlineapplikationer du använder, vilka webbplatser du besöker och hur du interagerar med innehåll som erbjuds via våra Tjänster.

 

C. Personuppgifter från utomstående källor

 

Vi kan få Personuppgifter från tredje parter (d v s andra företag). Läs mer om detta i informationen nedan.

 

I. Information från offentligt tillgängliga källor

 

Vi kan få Personuppgifter om dig från offentligt tillgängliga källor, förutsatt att mottagandet av sådan information sker i enlighet med tillämpliga lagar, och som vi kan kombinera med andra uppgifter som vi får från eller om dig.

 

II. När du loggar in på ditt konto med dina sociala medier-uppgifter

 

Vi kan också få information om dig från sociala medier när du väljer att ansluta till dessa.

 

Ditt Panasonic-konto kan tillåta dig att bli medlem och logga in via ditt Facebook- eller andra sociala medier konto. Om du väljer att göra så, så tillåter du Facebook eller annat socialt media-konto att dela vissa Personuppgifter från ditt Facebook-konto med oss. Dessa Personuppgifter inkluderar ditt namn, ditt kön, din ungefärliga plats, en länk till din Facebookprofil, din tidszon, ditt födelsedatum, din profilbild, dina "likes" och din "vänlista". Dessa Personuppgifter är insamlade av Facebook som personuppgiftsansvarig, och levereras till oss och är föremål för denna Integritetspolicy.

 

Vi rekommenderar att du bekantar dig med Facebooks funktion för att veta hur du kan kontrollera dina personuppgifter och delning av dessa via Facebook med oss med hjälp av integritetssinställningar på ditt Facebook-konto.

 

4. På vilken rättslig grund behandlar vi Personuppgifter?

Vi får inte behandla Personuppgifter om vi inte kan stödja oss på en giltig rättslig grund. Vi behandlar därför endast dina Personuppgifter när:

I. vi i förväg har erhållit ditt otvetydiga samtycke;

II. behandlingen är nödvändig för att fullgöra våra avtalsförpliktelser gentemot dig eller för att vidta förberedande steg i ett kontraktsförhållande med dig på din begäran;

III. behandlingen är nödvändig för att följa legala eller regulatoriska förpliktelser;

IV. behandling är nödvändig för att skydda dina eller annan fysisk persons vitala intressen;

V. behandlingen är nödvändig för våra berättigade intressen, förutsatt att de inte överskrids av dina intressen eller grundläggande fri- och rättigheter. Exempel på 'berättigade intressen' inkluderar:

I. att dra nytta av kostnadseffektiva tjänster (t ex kan vi välja att använda vissa plattformar som erbjuds av leverantörer);

II. för att skydda säkerheten för våra IT-system, arkitektur och nätverk; och

III. för att uppfylla våra mål avseende företags- och samhällsansvar.

 

5. Hur använder vi dina uppgifter?

 

Vi kan använda Personuppgifter som vi samlar in för följande syften:

 

I. Skapa ett konto/logga in på våra webbsidor, applikationer eller eShops – för att du ska kunna skapa en profil på våra webbplatser, applikationer eller eShops och för att du ska kunna logga in på sådana webbplatser, applikationer eller eShops;

II. Registrera produkter/enheter – för att registrera dig eller din enhet eller produkt för någon utav våra Tjänster;

III. Onlineköp – för att underlätta onlineköp av våra Tjänster via vår eShop-webbplats eller annan applikation och för att tillhandahålla eventuell hjälp vid chechout, t ex för att slutföra ditt köp om du får tekniska svårigheter;

IV. Tillhandahålla våra Tjänster – för att tillhandahålla våra Tjänster eller någon specifik funktion som du begär, inklusive för att möjliggöra för oss att uppfylla våra åtaganden i enlighet med ett avtal som vi har med dig (t ex garanti för en produkt eller enhet);

V. Enkäter – för att be om dina åsikter eller kommentarer om våra Tjänster och för att utföra andra undersökningar;

VI. Anpassat och riktat innehåll – för att tillhandahålla anpassat innehåll och ge rekommendationer baserade på din tidigare aktivitet när du använt våra Tjänster. Vi kan använda Personuppgifter för att rikta våra Tjänster, vårt innehåll, våra rekommendationer, reklam och kommunikation mer effektivt (läs mer om detta i vår Cookiepolicy);

VII. Marknadsföringsaktiviteter – för att tillhandahålla nyhetsbrev och annan kommunikation via post, e-post, telefon och/eller text meddelande (SMS), under förutsättning att du lämnat ditt samtycke eller att det är tillåtet enligt gällande lag;

VIII. Profilering – för att kunna förutse dina intressen och förse dig med direkt marknadsföring baserat på dessa.;

IX. Reklam – för reklam, såsom att tillhandahålla anpassade annonser och sponsrat innehåll samt utskick av marknadsföringskommunikation till dig;

X. Analyssyften – för utvärdering och analys av vår marknad, våra kunder, produkter, enheter och andra Tjänster (inklusive att fråga efter dina åsikter om våra produkter och tjänster och genomföra kundenkäter);

XI. Statistik – för att skapa anonymiserad och aggregerad statistik över hur våra tjänster används. Dessa anonymiserade data kan delas med tredje parter;

XII. Serviceförbättringar – för att utveckla och förbättra nya och befintliga Panasonic-produkter och Tjänster, rekommendationer, annonser och andra kommunikationer och för att förstå dina preferenser;

XIII. Kundsupporttjänster - tillhandahålla kundsupporttjänster för din enhet eller produkt eller för att hantera eventuella frågor som du har (t ex klagomålshantering);

XIV. Affärssyften – för företagsadministrering och intern dokumentation;

XV. Publicera dina kommentarer – om du laddar upp omdömen om produkter och enheter, kommentarer eller innehåll till våra webbplatser eller applikationer eller svarar på en frivillig enkät kan vi länka till, publicera eller offentliggöra dina kommentarer, inklusive i vår egen marknadsföring;

XVI. Säkerhet – för att skydda våra kunder (t ex genom att förhindra skräppost eller bedrägeriförsök mot användare av våra Tjänster); att driva och behålla säkerheten för våra Tjänster (t ex för att förhindra eller stoppa en attack på vårt system eller nätverk); eller för att skydda Panasonics rättigheter eller egendom, inklusive att tillämpa eventuella villkor eller avtal som styr användningen av våra Tjänster;

XVII. Juridiska skyldigheter – för att fullgöra våra juridiska skyldigheter enligt nationell rätt i EUs medlemsländer eller EU-lagstiftning;

XVIII. Tävlingar och kampanjer – för att genomföra Aktiviteter, och registrera ditt deltagande i dessa, som tillåtet enligt lag, såväl som att tillhandahålla dina Personuppgifter till våra partners och sponsorer för sådana Aktiviteter;

XIX. Utbildning – för personalutbildning och i kvalitetssäkringssyfte, särskilt i förhållande till våra kundsupportrepresentanter;

XX. Uppdateringar – för att kommunicera med dig, inklusive kommunicera med dig om ditt konto, dina profiler eller dina transaktioner med oss, ge dig viktig information om dina produkter, enheter, applikationer eller andra Tjänster, eller skicka meddelanden till dig om alla väsentliga förändringar i vår Integritetspolicy;

XXI. Kombinera Personuppgifter – för att kombinera Personuppgifter som vi samlar in från dig, t ex för att vi ska kunna tillhandahålla bättre supporttjänster och mer personanpassat innehåll;

XXII. Företagstransaktion – för att hantera företagstransaktioner som involverar vårt företag, inklusive omorganisation, fusion, överföring, försäljning, joint venture, uppdrag eller annan disposition av hela eller någon del av Panasonics verksamhet, tillgångar eller aktier, inklusive, utan begränsning, i samband med konkurs eller liknande förfarande.

 

6. Vem lämnar vi ut dina uppgifter till?

 

Vi lämnar inte ut dina Personuppgifter till tredje parter för deras egna marknadsförings- och verksamhetssyften utan ditt samtycke. Vi kan dock lämna ut dina uppgifter till följande organisationer:

 

A. Utomstående mottagare av Personuppgifter

 

I. Panasonics filialer

Vi kan behöva överföra dina Personuppgifter till Panasonics filialer för att tillhandahålla de Tjänster som du behöver eller andra tjänster/hjälp som du ber om. Alla Panasonics filialer måste följa de integritetssregler som anges i denna Integritetspolicy.

 

II. Utvalda samarbetspartners

Vi kan komma att dela dina Personuppgifter med våra utvalda samarbetspartners, inklusive tillhandahållare av trådlösa nät. Dessa samarbetspartners kan använda dina Personuppgifter för att tillhandahålla de Panasonic-Tjänster som du begär (t ex videoinnehåll), för att kunna förutse dina intressen och för att kunna tillhandahålla dig reklammaterial, annonser och annat material.

III. Serviceleverantörer

Vi använder serviceleverantörer i form av tredje part för att administrera vissa aktiviteter och tjänster för vår räkning, t ex att genomföra dina inköp och leverera produkter, administrera Aktiviteter, bearbeta kreditkortsbetalningar, skicka brev och e-postmeddelanden, skicka textmeddelanden (SMS), tillhandahålla reklam, analysera användningen av våra Tjänster, mäta effektiviteten av våra marknadsföringskampanjer, tillåta användaren att ansluta till sina sociala nätverk och tillhandahålla tjänster för bedrägerikontroll och kundsupport. Vi kan komma att dela Personuppgifter om dig med sådana tjänsteleverantörer endast i syfte att göra det möjligt för dem att utföra tjänsterna för vår räkning och de får då endast agera i enlighet med våra anvisningar. Här är exempel på tjänsteleverantörer i form av tredje part som vi använder:

a. E-posttjänsteleverantörer – Molntjänster från [t ex ELOQUA by Oracle] används för att hjälpa oss att skicka e-postmeddelanden till dig i enlighet med dina marknadsföringspreferenser

b. Analystjänsteleverantörer – analysleverantörer används för att hjälpa oss att förstå hur våra produkter/enheter och andra Tjänster används så att vi kan förbättra våra Tjänster. De analysleverantörer vi för närvarande använder är Google Analytics. För mer information, se vår Cookiepolicy.

 

IV. Sociala nätverksleverantörer

Vi kan komma att dela dina Personuppgifter, t ex din e-postadress, med vissa leverantörer av sociala nätverk så att de kan hjälpa oss att visa annonser om våra Tjänster på dina sociala nätverkssidor. Vi delar endast dina Personuppgifter med leverantörer av sociala nätverk i enlighet med dina marknadsföringspreferenser och tillämpliga lagar.

 

V. Tredje parter när det krävs i enlighet med lag eller för att skydda våra Tjänster

Vi delar dina Personuppgifter för att följa tillämpliga lagar eller för att kunna bemöta en lagenlig juridisk process, inklusive kommunikation från brottsbekämpande myndighet eller andra myndigheter, för att skydda våra kunder (t ex för att förhindra skräppost till eller bedrägeriförsök mot användare av våra Tjänster), för att använda och upprätthålla säkerheten för våra Tjänster (t ex för att förhindra eller stoppa en attack mot våra system eller nätverk); eller för att skydda rättigheter eller egendom som tillhör Panasonic, inklusive genomdriva eventuella villkor eller avtal som styr användningen av våra Tjänster.

 

VI. Anonym statistik

Vi upprättar och utvecklar anonyma, aggregerade eller generisk data och statistik för olika syften (i enlighet med denna Integritetspolicy). Eftersom sådan data är anonym (d v s det går inte att identifiera dig med hjälp av dem) anser vi inte att denna information utgör Personuppgifter. På så vis kan vi dela den med en tredje part (t ex våra samarbetspartners, partners, annonsörer eller andra).

 

VII. Andra parter med ditt samtycke eller på din begäran

Vi kan dela dina Personuppgifter med tredje parter när du samtycker till det eller begär sådan delning.

 

Ett antal Tjänster från Panasonic ger dig alternativ och möjlighet att ladda upp och dela vissa Personuppgifter, såsom t ex meddelanden, foton, videor och annat innehåll. Alla Personuppgifter som du väljer att överföra och dela på en offentligt tillgänglig profil kan visas och nås av andra. Därför ska du alltid vara försiktig när du använder sådana Tjänster från Panasonic.

 

B. Internationell överföring av Personuppgifter

 

Personuppgifter som Panasonic samlar in om dig kan lagras och bearbetas i ditt land, eller överföras, lagras eller på annat sätt bearbetas utanför det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet ("EES"), inklusive men inte begränsat till Kanada och Japan eller något annat land som inte erbjuder ett adekvat personuppgiftsskydd som erkänts av Europeiska kommissionen och där Panasonic eller dess koncernbolag, dotterbolag eller serviceleverantörer har en anläggning.

 

När vi överför dina Personuppgifter utanför EES kommer vi säkerställa att lämpliga skyddsåtgärder, såsom överföringsavtal och mekanismer (t ex EU:s modellklausuler), tillämpas för att säkerställa att våra tredjeparts serviceleverantörer tillhandahåller ett adekvat skydd för dina Personuppgifter. Du kan begära ytterligare information i detta avseende och på begäran få en kopia av relevanta skyddsåtgärder genom att skicka en förfrågan till den kontakt som står angiven i avsnittet "Kontaktuppgifter / Ytterligare information" nedan.

 

7. Vad gör vi för att hålla dina uppgifter säkra?

 

A. Allmänt

 

Panasonic har upprättat lämpliga fysiska och tekniska åtgärder för att skydda de Personuppgifter som vi samlar in i samband med våra Tjänster. Dessa åtgärder beaktar följande:

 

I. tillgänglig teknik;

II. kostnaden för genomförandet;

III. personuppgifternas art; och

IV. risken med bearbetningen.

 

Syftet med detta är att skydda mot förstöring, förlust eller ändringar genom olyckshändelse, obehörigt röjande av eller obehörig åtkomst till och mot annan olaglig behandling.

 

Observera dock att även om vi vidtar lämpliga åtgärder för att skydda dina Personuppgifter är ingen webbplats, produkt, enhet, onlineapplikation eller datatransmission, datasystem eller trådlös anslutning helt säker och vi kan därför inte garantera säkerheten av dina Personuppgifter.

 

B. Kryptering

 

Alla Personuppgifter som du förser oss med lagras på våra säkra servrar. Alla betalningstransaktioner utförda av oss eller vår utvalda tredjepartsleverantör, WorldPay Ltd, kommer att krypteras med hjälp av Secured Sockets Layer-teknologi. I det fall vi har gett dig (eller om du själv valt) ett lösenord som ger dig tillgång till vissa Tjänster, till exempel Min Panasonic Profil eller ditt eShop-konto, är du ansvarig för att hålla detta lösenord konfidentiellt och vi ber dig att inte dela ditt lösenord med någon.

 

C. Andra säkerhetsåtgärder

 

Informationssäkerhet, inklusive skydd av Personuppgifter, organiseras i ett globalt Panasonic-program som kallas ”Information Security Management” (ISM). Målet, standarderna och implementeringsåtgärderna organiseras i enlighet med globalt vedertagna policys, standarder och riktlinjer. Alla centrala europeiska IT-system bedöms externt och omfattas av regleringarna i ISO 27001-certifieringen. Programmet och alla dess delar följer ett årligt PDCA-tillvägagångssätt (Planera–genomföra–kontrollera-agera) för att säkra sekretessen, integriteten och tillgängligheten för alla data (inklusive dina Personuppgifter) i hela informationslivscykeln från insamling till förstöring av sådan information.

 

D. Använda funktioner på sociala medier och forum

 

Vissa Tjänster omfattar sociala nätverk, chattrum eller forum. Du bör se till att du inte anger Personuppgifter som du inte vill ska kunna ses, samlas in eller användas av andra användare när du använder dessa funktioner.

 

8. Tillgång till dina Personuppgifter och andra rättigheter som du har

 

A. Vilka rättigheter har du?

 

Panasonic samlar in, lagrar och behandlar dina Personuppgifter i enlighet med dina rättigheter under tillämpliga dataskyddslagar.

 

Dina rättigheter under Dataskyddsförordningen inkluderar rätten att få tillgång till en kopia av dina Personuppgifter, rätten att begära rättning eller uppdatering av eventuella felaktiga Personuppgifter och rätten att invända mot och/eller begränsa bearbetningen av dina Personuppgifter, i enlighet med de förutsättningar som anges i tillämplig lag.

 

Du har även en rätt att begära radering av dina Personuppgifter och, där du har samtyckt till bearbetningen av dina Personuppgifter, har du rätt att återkalla ett sådant samtycke (utan att återkallandet påverkar lagligheten av bearbetningen fram tills ett sådant återkallande). Du har dessutom en rätt till dataportabilitet i vissa fall. Dataportabilitet innebär att du har en rätt att begära ut de Personuppgifter, som du har tillhandahållit oss, i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och en rätt att begära att dessa uppgifter överförs till en tredje part, utan att vi hindrar dig dock med förbehåll för dina egna sekretessförpliktelser.

 

B. Utövandet av dina rättigheter

 

Om du vill utöva någon av rättigheterna ovan, kontakta oss med hjälp av kontaktuppgifterna som finns i slutet av denna Integritetspolicy under avsnittet Kontakt / Ytterligare information.

 

C. Klagomål

 

Om du inte är nöjd med hur vi behandlar dina Personuppgifter, kan du, i tillägg till dina rättigheter som beskrivs ovan, kontakta oss med hjälp av uppgifterna i slutet av denna Integritetspolicy under avsnittet Kontakt / Ytterligare information.

Om du misstänker att vi inte har uppfyllt dina lagliga rättigheter i enlighet med tillämpliga dataskyddslagar kan du altid kontakta svenska Datainspektionen (www.datainspektionen.se) som är dataskyddsmyndigheten i Sverige. Alternativt, om du befinner dig utanför Sverige, kan du kontakta din lokala tillsynsmyndighet för dataskydd.

 

9. Datalagring – Tidsperioden som vi lagrar/behåller dina Personuppgifter

 

Vi behåller dina Personuppgifter under den period som krävs för att uppfylla de ändamål för vilka dina Personuppgifter samlades såsom angetts i denna Integritetspolicy, om inte en längre lagringstid krävs enligt lag. När dina Personuppgifter inte längre krävs för insamlingssyftet eller måste sparas i enlighet med tillämplig lag, tas de bort och/eller returneras till dig i enlighet med tillämplig lag.

 

10. Länkar och Produkter från tredje part inom våra tjänster

 

Våra webbplatser, applikationer och produkter kan innehålla länkar till andra webbplatser som tillhör tredje part och som inte drivs av Panasonic, och våra webbplatser eller din produkt eller enhet kan innehålla applikationer som du kan ladda ner från tredje part. Dessa länkade webbplatser och applikationer står inte under Panasonics kontroll och vi ansvarar inte för integritetsrutiner eller innehållet på några länkade webbplatser eller onlineapplikationer. Om du väljer att använda tredje parts webbplatser eller applikationer är de Personuppgifter som samlas in av sådan tredje parts webbplats eller applikation föremål för den relevanta tredje partens integritetspolicy. Vi rekommenderar dig starkt att du tar dig tid att granska integritetspolicyn hos alla tredje parter som du ger dina Personuppgifter till.

 

11. Cookies

 

A. Vad är cookies?

 

Panasonic, samt vissa andra tredje parter som tillhandahåller innehåll, reklam eller andra funktioner på våra Tjänster, kan använda cookies och andra tekniker inom vissa områden av våra Tjänster. Cookies är små textfiler som kan läsas av en webbserver i domänen som placerar en cookie på din hårddisk. Vi kan använda cookies för att lagra dina preferenser och inställningar, hjälpa dig med att logga in, erbjuda riktade annonser och analysera webbplatsdriften.

 

Observera att du kan ändra din webbläsare så att webläsaren meddelar dig när cookies skickas till denna. Om du inte vill ta emot cookies kan du även vägra cookies genom att aktivera relevanta inställningar i din webbläsare. Observera att om du väljer att vägra alla cookies, så kan vissa Tjänster bli otillgängliga för dig eller inte fungera såsom avsett. Du kan även radera cookies som redan skickats.

 

B. Ytterligare information om cookies

 

Mer information om vad cookies är, hur Panasonic och andra tredje parter använder dem och information om hur cookies kan avaktiveras finns i vår Cookiepolicy.

 

12. Dina valmöjligheter (t ex marknadsföringsepost och annat)

 

Vi och Panasonics koncernbolag kan använda dina Personuppgifter (t ex dina kontaktuppgifter (t ex namn, adress, e-postadress och telefonnummer)) för att skicka marknadsföringsrelaterade meddelanden via post, e-post, telefon och/eller textmeddelanden (t ex SMS) som relaterar till Panasonics produkter, enheter och andra Tjänster i enlighet med dina preferenser för e-post och kontaktuppgifter som du anger i My Panasonic Account eller på annat sätt samtycker till.

 

När du köper Panasonics produkter eller enheter, kontaktar våra kundsupportrepresentanter, skapar ett konto eller en profil för en av våra Tjänster (t ex Mitt Panasonic-konto eller ett eShop-konto), eller börjar prenumerera på någon av våra Tjänster kan du få möjligheten att välja (eller, där det är tillåtet i enlighet med tillämplig lag, välja bort) att få marknadsföringsrelaterade meddelanden.

 

Vi delar inte Personuppgifter med tredje part för den tredje partens marknadsföringssyften.

 

Vi kan även använda dina Personuppgifter för att göra vår marknadsföringsepost mer personanpassad och mer effektivt riktade och säkerställa, i den utsträckning det är möjligt, att alla marknadsföringsrelaterade meddelanden är relevanta för dig.

 

Om du vill avanmäla dig ("opt out") från att få marknadsföringsrelaterade meddelanden från Panasonic, vänligen uppdatera dina preferenser för e-post och kontaktuppgifter i Mitt Panasonic-konto eller klickar på ”Avsluta prenumerationen” i något av marknadsförings- eller kampanjmeddelandena som du får från oss via e-post.

 

13. Barns Personuppgifter

 

I. Vem är ett barn?

Panasonic definierar barn som en person yngre än 16 år eller den yngre ålder som anges i enlighet med tillämpliga dataskyddslagar. I Sverige definieras ett barn som en person som är under 13 år.

 

II. Samlar vi in Personuppgifter om barn?

Vi gör inga medvetna försök att inhämta eller försöka inhämta Personuppgifter från eller om barn utan en förälders eller vårdnadshavares godkännande. När vi samlar in Personuppgifter om barn vidtar vi alltid rimliga åtgärder för att verifiera att barnets förälder eller vårdnadshavare har godkänt det.

 

III. Vad gör vi när barn skickar Personuppgifter till oss?

Om vi får kännedom om att Personuppgifter som har skickats till oss som relaterar till ett barn utan godkännande från en förälder eller vårdnadshavare kommer vi att vidta rimliga åtgärder för att:

• ta bort Personuppgifterna så snart som möjligt; eller

• om de inte går att ta bort, säkerställa att Personuppgifterna inte används i något syfte eller lämnas ut till någon tredje part.

 

IV. Frågor från föräldrar eller vårdnadshavare

Om du är en förälder eller vårdnadshavare och du har frågor om Panasonics behandling av ditt barns Personuppgifter får du gärna kontakta oss med hjälp av de kontaktuppgifter som anges i sektionen ”Kontaktuppgifter / Ytterligare information” nedan.

 

14. Ändringar av denna Integritetspolicy

 

Det är även viktigt att du regelbundet kontrollerar om Integritetspolicyn har uppdaterats eftersom vi kan ändra Integritetspolicyn med jämna mellanrum. Upplysningen ”Senast uppdaterad” längst ned på denna sida anger när meddelandet senast uppdaterades och alla ändringar träder ikraft när vi publicerar det reviderade Integritetspolicyn.

 

Vi meddelar dig om dessa förändringar är omfattande och, där tillämplig lag kräver, ber vi om ditt godkännande. Vi tillhandahåller detta meddelande via e-post eller genom att publicera ett meddelande med ändringarna på Panasonics webbplats eller i någon relevant Tjänst.

 

15. Kontaktuppgifter / Ytterligare information

 

Om du har några frågor om insamlingen, behandlingen eller användningen av dina Personuppgifter eller om du vill korrigera, blockera, åtgärda, protestera mot, få åtkomst till, ta tillbaka ditt godkännande av någon tillämplig aspekt av denna Integritetspolicy eller ta bort dina Personuppgifter får du gärna kontakta oss:

 

I. Via post:

Panasonic Nordic, Filial till Panasonic Marketing Europe GmbH Germany

Telefonvägen 26

126 26 Hägersten

Sverige

 

II. Via e-post:

Finance@eu.panasonic.com

 

16. Integritetspolicy för Panasonic Smart Home-produkter i EU

 

Denna integritetspolicy gäller all data som överförs till Internet för att upprätta anslutning som en del av anslutningen till Internet. Anslutningen är nödvändig för att kunna använda nätverksfunktionerna. Dessa uppgifter lämnas till den ansvariga

Panasonic System Networks Co., Ltd.
1-62, 4-chome, Minoshima, Hakata-ku,
Fukuoka 812-8531, Japan

 

Om du har frågor angående integritetspolicy i Europa, kontakta oss:

 

Panasonic Marketing Europe GmbH

Uppgiftsskyddsombudet

Hagenauerstrasse 43

D-65203 Wiesbaden

Tyskland

Eller via E-Mail: datenschutz@eu.panasonic.com

 

Ansvarig datatillsynsmyndighet för klagomål:

 

Hessens Data Protection Ombud

Gustav-Stresemann-Ring 1

65189 Wiesbaden

Tyskland

Eller via E-Mail: poststelle@datenschutz.hessen.de

 

Vilken information samlar vi in?

 

För lokal anslutning (in-home-anslutning)

Här samlas ingen data in eller överförs till tredje part

 

För fjärranslutning

IP-adressen, temporärt för anslutning till en server i Europa.

 

Vid tillhandahållande av mjukvaruuppdateringar

Basstationens MAC-adress

Mjukvaruversion

 

Vad gör vi med din personliga information?

För att skapa anslutning så att nätverksfunktionerna kan användas.

För att upprätthålla säkerheten och integriteten i våra system

För att hålla enheten uppdaterad med den senaste tekniken (enhetskonfiguration).

För att hålla operativsystemet uppdaterat (programuppdatering).

 

Vart förvarar vi din personliga information?
Dina data lagras, bearbetas och görs tillgängliga för tjänsten i certifierade datacenter (ISO 27001) i Europa eller Japan.

 

Hur skyddar vi din information?
Vi tar alla nuvarande tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda din information. För att skydda dina personuppgifter begränsar vi tillgången till sådan information till de personer som behöver informationen och har behörighet att få tillgång till sådan information. Dina uppgifter kommer att lagras så länge vi behöver dem för att uppfylla tjänsterna eller om du vill radera dem.

 

Överföring av din personliga information
Internet är en global miljö. Genom att använda tjänsten skickar du information elektroniskt till oss, och sådan data kan överföras via Internet internationellt beroende på din plats. Tänk på att Internet inte är en säker miljö, och denna sekretesspolicy gäller endast vår användning och utlämnande av din personliga information, i den utsträckning som de är i vår besittning och under vår kontroll. Med tanke på Internets öppna natur är alla Internetöverföringar på egen risk.

 

Senast uppdaterad: Maj 2018