LUMIX-ova predanost umijeću fotografije

LUMIX-ova predanost umijeću fotografije

LUMIX-ova predanost umijeću fotografije

Realizam bez premca

Novi senzor 25.2MP Live MOS
Zahvaljujući beskompromisnom kvalitetu slike uređaj LUMIX G9II snimit će vaše odlučujuće trenutke u izuzetno realističnim detaljima zbog kojih ćete se osjećati kao da ste tamo. Novi Live MOS senzor od 25,2 MP sa funkcijom Phase Detection AF donosi bogatiji tonski izraz, uz značajno bolje snimanje sjenki prilikom rada u RAW režimu. Bez niskopropusnog filtera, njegov dizajn omogućava i više piksela i veću rezoluciju, dok je podešavanje ISO100 savršeno za snimanje na otvorenom. Pored toga, njegova veća brzina očitavanja omogućava snimanje videozapisa u kvalitetu C4K/4K 120p i rafalno snimanje od 75 kadrova u sekundi pomoću elektronske blende, a istovremeno minimizira izobličenje uzrokovano pokretima.

Realizam bez premca

Dvostruko veća brzina obrade

Procesor nove generacije
Najnoviji procesor isporučuje otprilike dvostruko veću procesorsku snagu, omogućavajući brzu obradu videozapisa veće rezolucije i veće brzine prijenosa. Opremljen je tehnologijom koju su zajedničkim snagama razvile kompanije LEICA i LUMIX. Kombinacija novog senzora i procesora postiže i Phase Detection AF i visok kvalitet slike za fotografije i videozapise.

Dvostruko veća brzina obrade
Povećanje dinamičkog raspona

Povećanje dinamičkog raspona

Povećanjem dinamičkog raspona dobivaju se dvije vrste slika sa jednom ekspozicijom i sintetizira ih u stvarnom vremenu za stvaranje kompozitnih slika sa bogatim rasponom tonova čak i u scenama sa značajnim razlikama u osvjetljenju. Kod fotografija omogućava bogatije izražavanje tonova sjenki na RAW podacima. Kod videozapisa omogućava dinamički raspon sa 13+ prekida i snimanje sa širokim spektrom boja V-Log/V-Gamut.

・Ova funkcija se aktivira automatski.
・Povećanje dinamičkog raspona se ne aktivira prilikom snimanja videozapisa / sporog i brzog snimanja fotografija pri brzinama većim od 60 kadrova u sekundi pili prilikom SH rafalnog snimanja. 
・Povećanje dinamičkog raspona se ne aktivira prilikom brzina blende manjih od 1/15 tokom snimanja fotografija, u zavisnosti od podešavanja ISO.

Ručni način rada visoke rezolucije od 100 MP

Ručni način rada visoke rezolucije od 100 MP

Način rada visoke rezolucije fotoaparata LUMIX G9II podržava ručno snimanje, uz upotrebu mehanizma za stabilizaciju slike u kućištu (B.I.S.) za pomicanje senzora prilikom snimanja uzastopnih slika. On zatim bira nekoliko najstabilnijih snimaka i automatski ih sintetizira u datoteku od 100 megapiksela (11.552 x 8672 piksela). Time vam se omogućava snimanje veličanstvenih prirodnih pejzaža i detaljnih umjetničkih djela u izuzetno visokoj rezoluciji bez upotrebe stativa. LUMIX G9II podržava snimanje RAW datoteka, snimanje JPEG datoteka i RAW obradu tokom reprodukcije, uz brzi pristup pomoću brojčanika za odabir načina rada.

Beskonačno izražavanje boja

LEICA jednobojno snimanje

Kompanija Leica je poznata po svom vrhunskom kvalitetu slike i ima ugled među korisnicima širom svijeta zbog svog izvanrednog snimanja i izražajnosti. Zahvaljujući saradnji u razvoju tehnologije L2 Technology stekli smo saznanja o filizofiji fotografisanja koju je kompanija Leica razvijala tokom svoje duge historije i razvili smo ovaj režim kao jedan od novih načina izražajnosti LUMIX fotoaparata. Donosi duboke kontraste između crnih i bijelih tonova.

・U poređenju sa LUMIX-ovim L, jednobojnim snimanjem D, LEICA jednobojno snimanje prikazuje svjetlije tonove na svijetlim područjima i općenito ima snažniji i dinamičniji jednobojni prikaz

LEICA jednobojno snimanje

LUT U STVARNOM VREMENU

LUMIX je do sada omogućavao korisnicima da provjere izgled na monitoru u stvarnom vremenu. Uz LUMIX G9II, korisnici također mogu snimati fotografije i videozapise na fotoaparatu sa LUT-om koristeći .VLT ili .CUBE formate datoteka. Čak i ako niste upoznati sa namjenskim softverom za uređivanje, možete proširiti svoj raspon izražavanja koliko god želite samo sa svojim novim LUMIX fotoaparatom.

LUT U STVARNOM VREMENU

Kompozitni pregled uživo

Kamera snima više slika, stvarajući kompozitne slike samo iz onih područja koja se razlikuju po svjetlini. Ova funkcija je zgodna za snimanje noćnog neba na kojem se vide svjetlosni tragovi zvijezda ili vatrometa. Svaki put kada se koristi okidač, prikazuje se kompozitna slika, omogućavajući korisnicima da snimaju dok potvrđuju rezultate u realnom vremenu.

Snimanje u intervalima u kvalitetu 4K 60p/50p

LUMIX G9II podržava intervalno snimanje za kreiranje videozapisa snimanih u intervalima (time lapse) u samom kućištu fotoaparata, a također je sposoban za 4K 60p/50p. Pomoću podešavanja V-Log ili Like709 mogu se snimiti i fotografije za izvanredno rukovanje u postprodukciji. Ujednačavanje ekspozicije se odvija tokom obrade, što rezultira prekrasnim videozapisima snimanim u intervalima (time lapse) sa neprimjetnim promjenama ekspozicije.

Želite saznati više?

Zabilježite trenutak

Zabilježite trenutak

Saznajte više >

Potaknite svoju strast

Potaknite svoju strast

Saznajte više >

Početna tačka stvaranja videozapisa

Početna tačka stvaranja videozapisa

Saznajte više >

Galerija uređaja LUMIX G9II i utisci umjetnika

Galerija uređaja LUMIX G9II i utisci umjetnika

Otkrijte njihove priče >