Potaknite svoju strast

Potaknite svoju strast

Potaknite svoju strast

Ručno snimanje u pokretu

B.I.S. sa 8,0 prekida
Ručno snimanje može predstavljati izazov. LUMIX G9II to donekle olakšava. B.I.S. sa kompenzacijom od 8,0 prekida koriguje podrhtavanje fotoaparata, što znači da možete koristiti brzine blende sporije do 8,0 prekida.* Pri udaljenostima za teleobjektiv, kod kojih je B.I.S. smanjen, 5-osni dvostruki stabilizator slike sa 7,5 zaustavljanja 2 pruža snažnu kompenzaciju,** što vam omogućava da izrazite svoju kreativnost bez ograničenja u uslovima slabog osvjetljenja i pri udaljenostima za teleobjetkiv.

*Na osnovu CIPA standarda [ugao/nagib skretanja: udaljenost fokusiranja f = 60 mm (ekvivalentno 35-milimetarskom fotoaparatu f = 120 mm) kada se koristi H-ES12060.]
**Na osnovu CIPA standarda [ugao/nagib skretanja: udaljenost fokusiranja f = 140 mm (ekvivalentno 35-milimetarskom fotoaparatu f = 280 mm) kada se koristi H-FSA14140.]

Ručno snimanje u pokretu

Intuitivno upravljanje

8-smjerna kontrolna ručica
Intuitivan, dobro proračunat raspored i 8-smjerni džojstik, sa svim dugmadima za snimanje na desnoj strani i najčešće korištenim dugmadima, kao što je džojstik, na dohvat palca, omogućavaju intuitivno upravljanje. Područje fokusa može se intuitivno odabrati palcem. Ovo vam omogućava da brzo i lako snimate, a da pritom zadržite fokus na subjektu.

Intuitivno upravljanje

Tražilo za odličnu reprodukciju boja

OLED tražilo za prikaz uživo od 3,680.000 tačaka sa omjerom povećanja od 0,8x
Tražilo za prikaz uživo sa 3,680.000 tačaka i omjerom povećanja od 0,8x koristi lako uočljivi OLED ekran sa visokim odzivom za detaljno snimanje čak i subjekata koji se brzo kreću. Uz to, ekran visokog kontrasta (približno 10 000:1) prikazuje subjekt sa finim gradacijama i visokom jasnoćom u cijelosti.

Tražilo za odličnu reprodukciju boja

Monitor pod slobodnim uglom visoke vanjske vidljivosti

3,0-inčni LCD ekran sa 1,840.000 tačaka
LUMIX G9II ima 3,0-inčni LCD ekran sa 1,840.000 tačaka. Uz izvrsno osvjetljenje i širok gamut boja, monitor vam pruža veliku vidljivost za vanjsko snimanje. Njegov ekran ojsetljiv na dodir sa slobodnim uglom olakšava sastavljanje snimaka pod visokim i niskim uglom, dodatno doprinoseći praktičnosti i fleksibilnosti fotoaparata.

Monitor pod slobodnim uglom visoke vanjske vidljivosti

Izdržljivo kućište za različite vremenske prilike

Otporan na prašinu / prskanje / smrzavanje
Jako kućište je spremno da se suoči sa raznim izazovnim okruženjima za snimanje. Potpuno liveni okvir od legure magnezijuma je veoma izdržljiv, dok zaptivanje pomaže u zaštiti sastava, kotačića za odabir načina rada i dugmeta. Fotoaparat je u cjelini otporan na prašinu i prskanje* i dizajniran je za uporabu na temperaturama do -10 °C. Ove funkcije zajedno omogućavaju da snimanje bude i produktivno i zabavno u raznim vremenskim uslovima.

* Otpornost na prašinu i prskanje ne garantuje da neće doći do oštećenja ako se fotoaparat izloži direktnom dodiru sa prašinom i vodom.

Izdržljivo kućište za različite vremenske prilike

Produženo trajanje baterije: USB napajanje

Kompatibilan sa kablom USB 3.2 Gen2 Type-C, što vam omogućava snimanje tokom punjenja velikom brzinom, što je zgodno prilikom dugih snimanja u studiju ili drugdje. Baterija se može puniti dok se fotoaparat napaja* kada se koristi u kombinaciji sa punjačem DMW-BTC15 usklađenim sa standardom USB Power Delivery (prodaje se zasebno)

* Baterija mora biti postavljena u fotoaparat i biti barem malo napunjena kako bi funkcija mogla raditi.
・USB Type-C™ i USB-C™ su zaštitni znakovi organizacije USB Implementers Forum.

Produženo trajanje baterije: USB napajanje

Dupli utor za SD karticu za fleksibilno upravljanje podacima

Oba utora za SD kartice su kompatibilna sa UHS-II SDXC karticom. Relay Recording omogućava relejno snimanje između memorijskih kartica kada se početna kartica napuni tokom snimanja. Backup Recording omogućava snimanje istih podataka na obje kartice u isto vrijeme. Režim snimanja Allocation vam omogućava da odredite utor za karticu koji će se koristiti za snimanje fotografija i video zapisa.*

・SDXC Logo je zaštitni znak kompanije SD-3C, LLC.

Dupli utor za SD karticu za fleksibilno upravljanje podacima

Jednostavno ažuriranje firmwarea putem pametnog telefona

Pametno povezivanje putem pojasa Wi-Fi® 5 GHz (IEEE802.11ac) i veze Bluetooth® v5.0 (Low Energy) za jednostavno daljinsko upravljanje. Panasonicova aplikacija LUMIX Sync za Android/iOS vam omogućava da prilagodite postavke snimanja, uključujući daljinsko okidanje. Ažuriranje firmvera fotoaparata i kopiranje postavki na više kamera također je jednostavno putem aplikacije LUMIX Sync.*

*Kopiranje se mora izvršiti sa aparatima istog modela.
・Logotip Wi-Fi CERTIFIED™ je certifikacijski žig Wi-Fi Alliance®.

・Riječ i logotipi Bluetooth® su registrovani zaštitni znakovi u vlasništvu kompanije Bluetooth SIG, Inc. te ih Panasonic Corporation koristi na temelju licence. Ostali zaštitni znakovi i trgovački nazivi pripadaju njihovim vlasnicima.
・IOS je zaštitni znak ili registrirani zaštitni znak kompanije Cisco u SAD-u i drugim zemljama i koristi na temelju licence.
・Android i Google Play su zaštitni znakovi ili registrirani zaštitni znakovi kompanije Google Inc.

Jednostavno ažuriranje firmwarea putem pametnog telefona

Ručka za bateriju DMW-BG1 (prodaje se zasebno)

Ručka za bateriju DMW-BG1 (prodaje se zasebno) pruža odlične performanse rukovanja i intuitivno upravljanje dugmetom i 8-smjernom kontrolnom ručicom čak i kada snimate u vertikalnom položaju. Mogu se koristiti dvije baterije, jedna za fotoaparat i jedna za ručku, što omogućava duže vrijeme snimanja.*

*Baterije nisu uključene u DWM-BG1.

Ručka za bateriju DMW-BG1 (prodaje se zasebno)

Želite saznati više?

LUMIX-ova predanost umijeću fotografije

LUMIX-ova predanost umijeću fotografije

Saznajte više >

Zabilježite trenutak

Zabilježite trenutak
 

Saznajte više >

Početna tačka stvaranja videozapisa

Početna tačka stvaranja videozapisa
 

Saznajte više >

Galerija uređaja LUMIX G9II i utisci umjetnika

Galerija uređaja LUMIX G9II i utisci umjetnika

Otkrijte njihove priče >