Zabilježite trenutak

Zabilježite trenutak

Zabilježite trenutak

Pouzdani sistem autofokusa

Fazni hibridni AF
Kod autofokusa je najvažnije da bude pouzdan. Sve se svodi na to koliko brzo i vjerno možete uslikati subjekt. Pored kontrastnog AF-a, LUMIX G9II je prvi fotoaparat iz LUMIX G serije koja nudi AF sistem za detekciju faze, koji dramatično poboljšava praćenje subjekta i performanse prepoznavanja svjetla. Fotoaparat može snimiti subjekt čak i u izazovnim okruženjima u kojima je uključeno više subjekata, pružajući preciznost čak i u okruženjima sa pozadinskim ili slabim osvjetljenjem.

・Planirano je ažuriranje firmvera sa poboljšanim performansama autofokusa tokom zumiranja za modele H-RS100400 i H-ES12060 u oktobru 2023. godine, a moći će se preuzeti sa stranice za podršku korisnicima.

AF sa naprednom detekcijom

Ljudi / životinje / automobili / motocikli
Napredna AF detekcija LUMIX G9II unapređuje mogućnosti fotografije na polju sporta, divlje prirode i automobila/motocikla. Bolje prepoznavanje ljudskih likova omogućava vam da se, primjerice, fokusirate na pojedinačnog subjekta među više sportaša i snimate bez prekida. Ostale nove funkcije uključuju prepoznavanje očiju životinja i prepoznavanje automobila/motocikala.

・U zavisnosti od podešavanja, neki subjekti možda neće biti prepoznati.
・Fotoaparat ponekad može prepoznati subjekte koji nisu životinje kao životinje.

Pouzdani sistem autofokusa
AF sa naprednom detekcijom

Ne prekidajte snimanje

AFC rafalno snimanje pri 60 kadrova u sekundi
Veća brzina očitavanja novog senzora i superiorna procesorska snaga nove mašine omogućavaju uzastopno snimanje od 60 fps sa AFC,* kao i uzastopno snimanje u trajanju do približno 3 sekunde, pri čemu tražilo ostaje bez zamračenja. Veća brzina očitavanja senzora također minimizira izobličenje uzrokovano pokretima i snima slike prebrze za primjećivanje golim okom.

*Koristi elektronsku blendu. 75 kadrova u sekundi u AFS.

Vratite se unazad

Predsnimanje
Šta bi bilo da možete vratiti vrijeme da snimite fotografiju? Uz predsnimanje to je moguće. LUMIX G9II donosi naprednu fleksibilnost uz mogućnost biranja podešavanja predsnimanja od 0,5, 1,0 ili 1,5 sekunde. Više nikad nećete propustiti odlučujući trenutak, čak ni u najdinamičnijim situacijama, od zamaha ptičjeg krila do neočekivanog poteza na terenu.

Zabilježite trenutak

AF sa 779 tačaka

Broj AF tačaka je povećan na 779. Poboljšane performanse praćenja omogućavaju kameri da nastavi da snima čak i sitne objekte koji su često van fokusa. Čak i kada koristite AF sa 1 područjem, okvir AF-a može se postaviti vrlo precizno, pomažući kreatoru da se fokusira na subjekt kako je predviđeno.

AF sa 779 tačaka

Raspon tačaka automatskog fokusa

Privremeno uvećava subjekta radi provjere područja fokusa.

MF pomoć 20x

Prikaz MF pomoć se uvećava do 20x. Moguće je precizno fokusiranje čak i na najsitnije predmete poput zvijezda.

Želite saznati više?

LUMIX-ova predanost umijeću fotografije

LUMIX-ova predanost umijeću fotografije

Saznajte više >

Potaknite svoju strast

Potaknite svoju strast
 

Saznajte više >

Početna tačka stvaranja videozapisa

Početna tačka stvaranja videozapisa
 

Saznajte više >

Galerija uređaja LUMIX G9II i utisci umjetnika

Galerija uređaja LUMIX G9II i utisci umjetnika

Otkrijte njihove priče >