Nova era za Premium Class OTTAVA

Technics Ottava SC-C30 bežični sistem zvučnika

Nemačka, Minhen, 2019-05-09 – Danas je Technics najavio proširenje svoje hvaljene serije Premium Class OTTAVA SC puštanjem u prodaju SC-C30 bežičnog sistema zvučnika. Ovo je treća godina za redom u kojoj je Technics odlučio da predstavi proizvod serije Premium Class OTTAVA SC na događaju visokog profila u Minhenu – potvrđujući posvećenost ovog brenda audiofilima i samom HIGH END događaju. U 2017. godini, Technics-ov raskošni SC-C70 kompaktni stereo sistem javno je debitovao na događaju HIGH END, a sledeće godine je sledio jednako privlačan SC-C50 bežični sistem zvučnika.

Dostupan na jesen ove godine, SC-C30 predstavlja novi reper u razvoju bežičnih zvučnika. Kao kompaktnija verzija prelepog SC-C50 bežičnog mrežnog zvučnika u obliku luka, novi model takođe kombinuje vrhunski kvalitet izrade i akustično inženjerstvo sa izvanrednom estetikom dizajna. Oba modela su predivna za gledanje i uživanje za slušanje, a tajna uspeha Premium Class OTTAVA SC modela je ta da oni, uprkos kompaktnoj veličini, isporučuju moćan, a opet rafinisan zvuk koji ispunjava sobu bez obzira na karakteristike sobe.

Kao što i dolikuje oznaci Premium Class OTTAVA SC, svaki model u ovoj seriji pruža kompatibilnost sa širokom lepezom izvora i najsavremenijim formatima tako da korisnici bez muke mogu da slušaju očaravajući, upečatljiv zvuk sa svih vrsta bežično strimovanog sadržaja visokog kvaliteta uključujući i najnovije Hi-Res audio formate studijskog kvaliteta kao što su DSD, WAV, FLAC i ALAC. Premium Class OTTAVA SC serija omogućava slušaocima da uživaju u muzici sa jasnoćom bez presedana i da ostvare emocionalnu vezu sa omiljenim pesmama, što je iskustvo slušanja koje je jednako poseti koncerta ili prisustvu snimanju uživo.

Kompaktno telo pruža široku zvučnu scenu

Ugrađen u elegantni i bezvremeni dizajn u obliku luka

SC-C30 je inspirativna kombinacija praktične funkcionalnosti sa elegantnim dizajnom. Gornji panel od debelog aluminijuma povećava krutost šasije, a legendarni OLED okružen je prstenastim tasterima radi jednostavne upotrebe. Zadnji otvori dodaju na eleganciji. Prelepi oblik luka, koji pomaže da se eliminišu neželjene vibracije u šasiji, inkorporira akustičnu tehnologiju kako bi postigao široku zvučnu scenu. Posebno dosetljiva interna konfiguracija otvora za bas i drajvera zvučnika omogućava ovom modelu da dočara moćan, izvanredno prostoran, a opet spretno kontrolisan zvuk. To slušaocu omogućava da postavi SC-C30 bilo gde u sobi bez ikakvih kompromisa. On takođe može da izabere crnu ili belu završnicu kako bi ga uskladio sa dekorom svoje sobe.

Izvanredno prostorna zvučna scena postiže se pozicioniranjem dva vufera od 6,5 cm, dva visokotonca od 1,6 cm i jednog sabvufera od 12 cm u okviru tela u obliku luka. Na prednjoj površini tela nalazi se sabvufer dugačkog hoda, koji u kombinaciji sa otvorom velikog prečnika proizvodi utegnute, moćne zvukove basa, dok visokotonac ima jedinstveno akustično sočivo koje pruža široku usmerenost. Postavljanjem ovih zvučničkih jedinica na optimalne položaje, neočekivano se dobija moćan, ekspanzivan zvuk iz tako kompaktnih zvučnika, tako da slušaoci uživaju u prefinjenom, raskošnom zvuku modela SC-C30 bez obzira na karakteristike sobe.

Izvanredan kvalitet zvuka, savršeno kalibrisan

Jasnoća je ključna – koju omogućava legendarna Technics tehnologija

Za hi-res audio entuzijaste, jasnoća je ključna. Da bi se osiguralo da SC-C30 isporučuje svaku nijansu i detalj koji se nalaze u Hi-Res Audio zapisu, model ima izvanredno širok frekventni opseg, a u njegovoj srži nalazi se najmodernije digitalno pojačalo koje je – naravno – opremljeno nizom Technics revolucionarnih tehnologija JENO Engine (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimisation – eliminacija džitera i optimizacija oblikovanjem šuma). One su od suštinskog značaja za osiguravanje da je svaki audio kanal savršeno usklađen u smislu podešavanja vremena signala. Takođe je ugrađen i LAPC (Load Adaptive Phase Calibration – kalibracija faze u skladu sa opterećenjem), koji lukavo usklađuje zvuk karakteristikama internih zvučnika. Iskorišćavanjem ovih jedinstvenih Technics tehnologija, Premium Class OTTAVA SC serija osigurava da slušaoci mogu da uživaju u bogatom, toplom zvuku sa izvanrednim detaljima, a ne u sasečenom, preterano otvorenom zvuku koji se dovodi u vezu sa inferiornim digitalnim pojačalima.

Kvalitet zvuka nije samo snaga i jasnoća, već je zvučno oslikavanje jednako važno, a da bi se osiguralo da SC-C30 isporučuje savršeno optimizovan zvuk, kao i njegovi rođaci SC-C70 i SC-C50, on koristi Technics-ov Space Tune softver za kalibraciju sobe da bi proizveo zvučnu sliku koja je savršeno usklađena, bez obzira na oblik i raspored u okruženju za slušanje. Radi brzog i jednostavnog podešavanja, Space Tune takođe ima niz predefinisanih postavki koje mogu da se izaberu pomoću Technics Audio Center aplikacije.

Širok izbor usluga za strimovanje; jednostavan za korišćenje

Osigurana je mogućnost povezivanja na sve omiljene izvore zvuka.

Jednako kao što je ispunio zvučne zahteve hi-res entuzijasta, Technics je opremio svoju Premium Class OTTAVA SC seriju svim alatkama neophodnim da slušanje svakodnevnih izvora zvuka učini neuporedivim zadovoljstvom. Funkcije kao što je ugrađeni Chromecast znače da korisnici bez muke mogu da slušaju zvuk sa telefona i tableta na izuzetno superiornijem zvučnom sistemu, doživljavajući fenomenalan napredak u kvalitetu zvuka kada gledaju muzičke video snimke sa YouTube-a ili kada slušaju svoje omiljene pesme na aplikacijama kao što su Spotify i Tidal. Ostale savremene funkcije uključuju stereo uparivanje1, Google Voice Assistant kontrolu2 i reprodukciju u više soba.

Detaljnije informacije o specifikacijama modela OTTAVA SC-C30 i o inovativnoj tehnologiji koja se nalazi iza njegovih izvanrednih performansi biće dostupne kada se model pridruži svojim čuvenim rođacima u Hi-Fi prodavnicama na jesen.

*1 Funkcija stereo uparivanja planirana je za ažuriranje u isto vreme kada i puštanje proizvoda u prodaju.
*2 Neophodna je aplikacija Google Home.

– KRAJ –

Više informacija potražite na: technics.com ili pratite technics.global na mreži Facebook ili @technics na  mreži Twitter.

O kompaniji Panasonic
Panasonic Corporation je svetski lider u razvoju raznih elektronskih tehnologija i rešenja za klijente u oblastima potrošačke elektronike, stanovanja, automobilske industrije i B2B poslovanja. Proslavljajući stogodišnjicu u 2018. godini, kompanija se globalno proširila i sada upravlja sa 591 podružnicom i 88 pridruženih kompanija širom sveta, a u godini koja se završila 31. marta 2018. godine zabeležila je konsolidovanu neto prodaju od 61,4 milijarde evra. Posvećena traženju novih vrednosti kroz inovacije u svim svojim divizijama, kompanija koristi svoje tehnologije da bi kreirala bolji život i bolji svet za svoje klijente. Da biste saznali više o kompaniji Panasonic, posetite: https://www.panasonic.com/global.