Vodeća u industriji*¹ funkcija poništavanja buke (samo na RZ-S500W) Prave bežične slušalice i izvanredna mogućnost povezivanja sa pametnim telefonima

Uvod

Panasonic najavljuje puštanje u prodaju dva modela pravih bežičnih slušalica (True Wireless Headphones) sa stabilnom vezom i izvanrednim performansama poziva sa pametnim telefonima. RZ-S500W (dostupne u dve opcije boja bela/crna) koje imaju vodeću u industriji*1 funkciju poništavanja buke. RZ-S300W (crna/bela/zelena) imaju kompaktnu veličinu (oko 17-milimetarski prečnik) sa stabilnom vezom.

Vodeća u industriji*¹ funkcija poništavanja buke (samo na RZ-S500W) Prave bežične slušalice i izvanredna mogućnost povezivanja sa pametnim telefonima

Tehnologija Dual Hybrid Noise Cancelling (samo na RZ-S500W)
RZ-S500W primenjuju tehnologiju Dual Hybrid Noise Cancelling (dvostruka hibridna tehnologija za poništavanje buke) koja se sastoji od nekoliko kombinacija. Prvo, od tehnologija Feedforward Noise Cancelling (FF-NC) i Feedback Noise Cancelling (FB-NC). Drugo, od kombinacije analogne i digitalne obrade signala. One mogu da realizuju efekat poništavanja buke koji je vodeći u industriji u kategoriji pravih bežičnih slušalica.
Za potrebe FF-NC koji poništava buku koja se beleži van slušalica, primenjeni su filteri buke visokog reda (High-order Noise Filters) i oni reprodukuju signale koji se suprotstavljaju raznim obrascima buke kako bi se buka efikasno poništila.
Za FB-NC koji poništava buku koja se beleži unutar školjke slušalica, primenjuju se filteri buke koje kontroliše analogna obrada. Pošto analogna kontrola ima brzinu obrade sa veoma niskom zadrškom, buka uhvaćena unutar školjke može precizno da se poništi uz manje preostale buke. Dual Hybrid Noise Cancelling zbog toga nudi savršene okolnosti kako biste vi mogli potpuno da se posvetite svojoj muzici.

Stabilna veza
Prave bežične slušalice konvencionalnog tipa često izazivaju kratke prekide Bluetooth veze kada ste na mestu sa puno ljudi. Novi modeli nisu samo kompaktni već nude i izuzetno pouzdanu Bluetooth vezu kako bi se osiguralo slušanje bez prekida. Mala veličina postignuta je integracijom Bluetooth antene i senzora za dodir unutar kontrolne sekcije, dok je poboljšana stabilnost veze realizovana maksimalnim iskorišćavanjem delova antene. Zahvaljujući našem vlasničkom dizajnu strukture antene, performanse antene su maksimalne čak i u malom kućištu proizvoda.
Osim toga, sistem levo-desne nezavisne signalizacije (Left-Right Independent Signalling System) pomaže da se održi stabilna veza sa pravilnim balansom zvuka između desnog i levog kanala. RZ-S500W i RZ-S300W omogućavaju korisnicima da uživaju u imerzivnim iskustvima gledanja sadržaja u bilo kojoj situaciji.

Visokokvalitetan zvuk poziva
RZ-S500W/S300W primenjuju MEMS mikrofone visokih performansi i ugrađenu jedinstvenu strukturu lavirinta kućišta koja može da suzbije šum vetra. Smanjena je neprijatna buka, a performanse poništavanja buke i kvalitet poziva su poboljšani. Pored toga, RZ-S500W primenjuju tehnologiju formiranja snopa koja omogućava efikasno prenošenje glasa uz istovremeno suzbijanje ambijentalne buke radi postizanja jasnog kvaliteta poziva.

Režim ambijentalnog zvuka
Jednostavnim dodirom senzora prebacuje se u režim (Ambient Sound režim) za beleženje spoljašnjih zvukova prilikom slušanja muzike. Dodirivanjem senzora u trajanju od dve sekunde, korisnik može da se prebacuje između „Noise Cancelling“ (poništavanje buke), „Ambient Sound“ (ambijentalni zvuk) i „OFF“ (isključeno).

Stilski i kompaktan dizajn
Zaobljeno telo udobno leži u ušima čak i tokom duge upotrebe. Ogromna količina 3D podataka o ušima pomogla je da se dizajniraju ugao i dužina otvora za zvuk. RZ-S500W dostupne su u dve boje dok su RZ-S300W dostupne u tri boje, a sve one imaju IPX4-ekvivalentne performanse otpornosti na prskanje*2. Kompaktno i lagano ležište za punjenje u istoj boji ima dizajn koji je jednostavan za nošenje.

Kompatibilne sa glasovnim asistentima (Siri ®/ Google Assistant™/ Alexa)
Funkcije pametnih telefona za glasovnu asistenciju kao što su Siri i Google Assistant mogu da se aktiviraju korišćenjem senzora za dodir na slušalicama. Amazon Alexa takođe može da se aktivira za korisnike koji imaju Alexa mobilnu aplikaciju. Kasnije ovog proleća*3, Amazon Alexa će takođe moći da se aktivira pomoću senzora za dodir na slušalicama.

Panasonic Audio Connect aplikacija*4
Dostupne su različite funkcije instalacijom „Panasonic Audio Connect (free)“ aplikacije koja omogućava jednostavno uparivanje i početne postavke na telefonu.

*1 Na dan 20. decembra 2019, prema istraživanju kompanije Panasonic Corporation, izmereno korišćenjem JEITA usaglašenih smernica na tržištu pravih bežičnih slušalica sa poništavanjem buke.
*2 Samo slušalice su kompatibilne sa IPX4 ekvivalentom. To ne obuhvata ležište za punjenje.
*3 Plan aktivacije će biti objavljen na našem sajtu.
*4 Kompatibilna sa pametnim telefonima i tabletima koji imaju operativni sistem Android™ 6.0 ili noviji i koji podržavaju Google Play™ ili sa uređajima iPhone®, iPad® i iPod Touch® koji imaju operativni sistem iOS9.3 ili noviji.

Informacije o proizvodu

RZ-S500W

1. Poništavanje buke vodeće u industriji
    Dual Hybrid poništavanje buke visokih performansi

2. Izvanredan kvalitet zvuka poziva
    Smanjivanje buke formiranjem snopa uz MEMS mikrofon

3. Stabilna veza čak i u oblastima sa puno ljudi
    Jedinstvena antena u kompaktnom kućištu
    Sistem levo-desne nezavisne signalizacije.

RZ-S300W

1. Stabilna veza čak i u oblastima sa puno ljudi
    Jedinstvena antena u kompaktnom kućištu
    Sistem levo-desne nezavisne signalizacije.

2. Visokokvalitetan zvuk poziva
    Struktura za smanjivanje buke uz MEMS mikrofon

3. Kompaktno kućište sa pametnom kontrolom
    Senzor za dodir
    Podrška za Panasonic Audio Connect aplikaciju

Br. modela

RZ-S500W

RZ-S300W

Drajverska jedinica (mm)

40 mm (1-9/16 inča)

40 mm (1-9/16 inča)

Tip magneta

Neodimijum

Neodimijum

Impedansa (Ω) (isključene, sa kablom)

35 Ω

35 Ω

Osetljivost (dB/mW) (isključene, sa kablom)

91 dB/mW

91 dB/mW

Informacije o frekvenciji

Frekventni odziv (sa kablom)

8 Hz – 25 kHz

Frekventni opseg (sa tehnologijom Bluetooth®)

20 Hz – 20 kHz

Kontrola/mikrofon

● / ●

● / ●

Vreme reprodukcije na bateriji (NC uključeno, SBC)

Oko 24 sata

Oko 24 sata

Vreme punjenja (25°C/77°F)

Oko 4 sata

Oko 4 sata

Težina (bez kabla)

Oko 208 g (7,3 unce)

Oko 208 g (7,3 unce)

Isporučeni dodatak

USB kabl za punjenje: Oko 0,5 m (1,6 stopa),
Odvojivi kabl: Oko 1,2 m (3,9 stopa),

USB kabl za punjenje: Oko 0,5 m (1,6 stopa),
Odvojivi kabl: Oko 1,2 m (3,9 stopa),

Kabl

Dužina kabla (m)

1,2 m (3,9 stopa) odvojivi

MiniPlug (3,5 mm)

Utičnica

Zlato

Bluetooth® bežična tehnologija

Verzija

4.2

Podržani profili

A2DP, AVRCP, HSP, HFP

Kodek

SBC

Radna razdaljina

Do 10 m (33 stope)

Aktivno poništavanje buke

• Specifikacije su podložne promenama bez najave. Sve brojke date ovde su okvirne.

[NAPOMENA]
Funkcije, imena funkcija i karakteristike su podložne promenama bez najave.

NAPOMENA O ZAŠTITOM ZNAKU:
Bluetooth® žig u reči i logotipi registrovani su zaštitni znakovi koji su u vlasništvu kompanije Bluetooth SIG, Inc. i bilo kakva upotreba takvih žigova od strane kompanije Panasonic Corporation je u okviru licence. Ostale robne marke i robna imena pripadaju njihovim vlasnicima.
Siri, iPhone, iPad i iPod Touch su robne marke kompanije Apple Inc. registrovane u SAD i u drugim državama.
Google Assistant, Android i Google Play su robne marke kompanije Google LLC.
Amazon, Alexa i svi povezani logotipi su robne marke kompanije Amazon.com, Inc. ili njenih partnera.
Sve ostale robne marke koje su identifikovane u ovom dokumentu su u vlasništvu njihovih odgovarajućih vlasnika.

O kompaniji Panasonic

Panasonic Corporation je svetski lider u razvoju raznih elektronskih tehnologija i rešenja za klijente u oblastima potrošačke elektronike, stanovanja, automobilske industrije i B2B poslovanja. Proslavljajući stogodišnjicu u 2018, kompanija se globalno proširila i sada upravlja sa 582 podružnica i 87 pridruženih kompanija širom sveta, a u godini koja se završila 31. marta 2019. zabeležila je konsolidovanu neto prodaju od 8,003 biliona jena. Posvećena traženju novih vrednosti kroz inovacije u svim svojim divizijama, kompanija koristi svoje tehnologije da bi kreirala bolji život i bolji svet za svoje klijente. Da biste saznali više o kompaniji Panasonic, posetite: https://www.panasonic.com/global.