Technics energetičan zvuk i prave bežične slušalice sa poništavanjem buke koje su vodeće u industriji *¹ EAH-AZ70W

Las Vegas, NV, Sjedinjene Američke Države, 6. januar 2020. –
Prave bežične slušalice (True Wireless Headphones) ustanovljene su kao standard na tržištu, a tokom poslednjih godina se zahtev za zvukom visokog kvaliteta povećava. Kako bi zadovoljio taj zahtev, Technics će pustiti u prodaju EAH-AZ70W prave bežične slušalice s temeljnim fokusom na akustični dizajn koji je opremljen vodećim u industriji performansama u poništavanju buke.
EAH-AZ70W teži idealnom zvuku zahvaljujući nakupljenom znanju Technics-ovih originalnih akustičnih tehnologija sve do sada.

Technics energetičan zvuk i prave bežične slušalice sa poništavanjem buke koje su vodeće u industriji *¹ EAH-AZ70W

Drajverska jedinica prečnika 10 mm i originalni akustični dizajn
Dinamički drajver velikog prečnika od 10 mm napravljen sa dijafragmom koja se sastoji od PEEK materijala premazanog grafenom isporučuje bogat zvuk basa i transparentan zvuk širokog spektra. Komora za akustičku kontrolu (Acoustic Control Chamber) precizno je dizajnirana da kontroliše protok vazduha i optimizuje balans svake frekvencije tako što povećava karakteristike pritiska zvuka. Stvara se energičan, bogat zvuk.

Tehnologija Dual Hybrid Noise Cancelling
EAH-AZ70W primenjuje tehnologiju Dual Hybrid Noise Cancelling (dvostruka hibridna tehnologija za poništavanje buke) koja se sastoji od nekoliko kombinacija. Prvo, od tehnologija Feedforward Noise Cancelling (FF-NC) i Feedback Noise Cancelling (FB-NC). Drugo, od kombinacije analogne i digitalne obrade signala. One mogu da realizuju efekat poništavanja buke koji je vodeći u industriji u kategoriji pravih bežičnih slušalica.
Za potrebe FF-NC koji poništava buku koja se beleži van slušalica, primenjeni su filteri buke visokog reda (High-order Noise Filters) i oni reprodukuju signale koji se suprotstavljaju raznim obrascima buke kako bi se buka efikasno poništila.
Za FB-NC koji poništava buku koja se beleži unutar školjke slušalica, primenjuju se filteri buke koje kontroliše analogna obrada. Pošto analogna kontrola ima brzinu obrade sa veoma niskom zadrškom, buka uhvaćena unutar školjke može precizno da se poništi uz manje preostale buke. Dual Hybrid Noise Cancelling zbog toga nudi savršene okolnosti kako biste vi mogli potpuno da se posvetite svojoj muzici.

Stabilna veza
Prave bežične slušalice konvencionalnog tipa često izazivaju kratke prekide Bluetooth veze kada ste na mestu sa puno ljudi. Novi modeli nisu samo kompaktni već nude i izuzetno pouzdanu Bluetooth vezu kako bi se osiguralo slušanje bez prekida. Mala veličina postignuta je integracijom Bluetooth antene i senzora za dodir unutar kontrolne sekcije, dok je poboljšana stabilnost veze realizovana maksimalnim iskorišćavanjem delova antene. Zahvaljujući našem vlasničkom dizajnu strukture antene, performanse antene su maksimalne čak i u malom kućištu proizvoda.  Osim toga, sistem levo-desne nezavisne signalizacije (Left-Right Independent Signalling System) pomaže da se održi stabilna veza sa pravilnim balansom zvuka između desnog i levog kanala. EAH-AZ70W omogućava korisnicima da uživaju u imerzivnim iskustvima gledanja sadržaja u bilo kojoj situaciji.

Izvanredan kvalitet zvuka poziva
EAH-AZ70W primenjuje MEMS mikrofone visokih performansi i ugrađenu jedinstvenu strukturu lavirinta kućišta koja može da suzbije šum vetra. Smanjena je neprijatna buka, a performanse poništavanja buke i kvalitet poziva su poboljšani. Pored toga, korišćenjem tehnologije formiranja snopa omogućava se efikasno isporučivanje glasa uz istovremeno suzbijanje ambijentalne buke radi postizanja jasnog kvaliteta poziva.

Režim ambijentalnog zvuka
Jednostavnim dodirom senzora prebacuje se u režim (Ambient Sound režim) za beleženje spoljašnjih zvukova prilikom slušanja muzike. Dodirivanjem senzora u trajanju od dve sekunde, korisnik može da se prebacuje između „Noise Cancelling“ (poništavanje buke), „Ambient Sound“ (ambijentalni zvuk) i „OFF“ (isključeno).

Kompaktan dizajn
Zaobljeno telo udobno leži u ušima čak i tokom duge upotrebe. Ogromna količina 3D podataka o ušima pomogla je da se dizajniraju ugao i dužina otvora za zvuk. Slušalice EAH-AZ70W dostupne su u crnoj ili srebrnoj boji i imaju performanse otpornosti na prskanje*2 ekvivalentne standardu IPX4*2. Ležište za punjenje u istoj boje delimično koristi visokokvalitetni aluminijumski materijal i ima zaobljeni oblik jednostavan za upotrebu koji udobno leži u ruci tokom korišćenja.

Dugotrajna baterija
Kada je u potpunosti napunjena, baterija pruža šest sati neprekidne reprodukcije (kada je uključeno poništavanje buke). Osim toga, ležište za punjenje može potpuno da napuni slušalice dvaput, pa su one kompatibilne sa do 18 sati reprodukcije. Korisnik može da ih koristi bez brige o preostalom kapacitetu baterije čak i tokom dužih vremenskih perioda.

Kompatibilne sa glasovnim asistentima (Siri®/ Google Assistant™/ Alexa)
Funkcije pametnih telefona za glasovnu asistenciju kao što su Siri i Google Assistant mogu da se aktiviraju korišćenjem senzora za dodir na slušalicama. Amazon Alexa takođe može da se aktivira za korisnike koji imaju Alexa mobilnu aplikaciju. Kasnije ovog proleća*3, Amazon Alexa će takođe moći da se aktivira pomoću senzora za dodir na slušalicama.

Technics Audio Connect aplikacija*4
Dostupne su različite funkcije instalacijom „Technics Audio Connect (free)“ aplikacije koja omogućava jednostavno uparivanje i početne postavke na telefonu.

Technics energetičan zvuk i prave bežične slušalice sa poništavanjem buke koje su vodeće u industriji *¹ EAH-AZ70W

*1 Na dan 20. decembra 2019, prema istraživanju kompanije Panasonic Corporation, izmereno korišćenjem JEITA usaglašenih smernica na tržištu pravih bežičnih slušalica sa poništavanjem buke.
*2 Samo slušalice su kompatibilne sa IPX4 ekvivalentom. To ne obuhvata ležište za punjenje.
*3 Plan aktivacije će biti objavljen na našem sajtu.
*4 Kompatibilna sa pametnim telefonima i tabletima koji imaju operativni sistem Android™ 6.0 ili noviji i koji podržavaju Google Play™ ili sa uređajima iPhone®, iPad® i iPod Touch® koji imaju operativni sistem iOS9.3 ili noviji.

[NAPOMENA]
Funkcije, imena funkcija i karakteristike su podložne promenama bez najave.

NAPOMENA O ZAŠTITOM ZNAKU:
Bluetooth® žig u reči i logotipi registrovani su zaštitni znakovi koji su u vlasništvu kompanije Bluetooth SIG, Inc. i bilo kakva upotreba takvih žigova od strane kompanije Panasonic Corporation je u okviru licence. Ostale robne marke i robna imena pripadaju njihovim vlasnicima.
Siri, iPhone, iPad i iPod Touch su robne marke kompanije Apple Inc. registrovane u SAD i u drugim državama.
Google Assistant, Android i Google Play su robne marke kompanije Google LLC.
Amazon, Alexa i svi povezani logotipi su robne marke kompanije Amazon.com, Inc. ili njenih partnera.
Sve ostale robne marke koje su identifikovane u ovom dokumentu su u vlasništvu njihovih odgovarajućih vlasnika.

O kompaniji Panasonic

Panasonic Corporation je svetski lider u razvoju raznih elektronskih tehnologija i rešenja za klijente u oblastima potrošačke elektronike, stanovanja, automobilske industrije i B2B poslovanja. Proslavljajući stogodišnjicu u 2018, kompanija se globalno proširila i sada upravlja sa 582 podružnica i 87 pridruženih kompanija širom sveta, a u godini koja se završila 31. marta 2019. zabeležila je konsolidovanu neto prodaju od 8,003 biliona jena. Posvećena traženju novih vrednosti kroz inovacije u svim svojim divizijama, kompanija koristi svoje tehnologije da bi kreirala bolji život i bolji svet za svoje klijente. Da biste saznali više o kompaniji Panasonic, posetite: https://www.panasonic.com/global.