Panasonic će podržavati režim Filmmaker Mode na odabranim modelima u 2020.

Visbaden, Nemačka | 2019/09/05 – Panasonic je danas objavio da će podržavati nedavno najavljeni „Filmmaker Mode™“ (režim filmskog reditelja) na odabranim TV-ima od 2020. godine.

Filmmaker Mode, pretpodešeni TV režim koji onemogućava određeno postprocesiranje u TV-u poput ublažavanja pokreta, kako bi se bolje očuvale kreativne namere, najavljen je prošle nedelje u Holivudu na blistavom događaju na kojem je učestvovao Rajan Džonson, režiser filma „Ratovi zvezda: Poslednji džedaji“.

Filmmaker Mode takođe podržavaju i drugi značajni stvaraoci, kao što je Kristofer Nolan („Denkerk“, „Međuzvezdani“ i „Trilogija Mračni vitez“), Pol Tomas Anderson („Biće krvi“ i „Fantomska nit“), Martin Skorseze („Vuk sa Vol Strita“, „Dvostruka igra“, „Dobri momci“), Džejms Kameron („Titanik“, „Avatar“) i Rajan Kugler („Crni panter“, „Krid“).

Režim Filmmaker Mode, koji je pokrenulo udruženje UHD Alliance, isključuje određeno procesiranje u TV-u, poput ublažavanja kretanja, izoštravanja, umanjenja šuma, korekcije ivica, itd. Osim toga, on će biti dosledno nazivan ‘Filmmaker Mode’ u okviru različitih brendova TV-a koji ga podržavaju i biće jednostavno dostupan pomoću dugmeta na daljinskom upravljaču.

„Kao i u našoj poruci Holivuda vašem dom, Panasonic snažno veruje u pružanje kreativne namere našim gledaocima što je preciznije moguće. U skladu sa tim, raduje nas što možemo da podržimo i ovu inicijativu i da joj doprinesemo – verujemo da je važna, naročito kada iza nje stoji i toliko istaknutih producenata filmova,“ rekao je Jasuši Murajama, iz kompanije Panasonic, govoreći na događaju za novinare na Panasonic-ovom štandu.

„Savremeni televizori imaju izvanredne tehničke mogućnosti i veoma je važno da iskoristimo te nove tehnologije kako bismo osigurali da kućni gledalac vidi naš rad predstavljen koliko god je to moguće bliže našim originalnim kreativnim namerama,“ rekao je Kristofer Nolan, slavni režiser priznatih filmova kao što su „Denkerk“, „Međuzvezdani“ i „Trilogija Mračni vitez“. Kroz saradnju sa proizvođačima TV-a, Filmmaker Mode konsoliduje informacije od producenata filmova u jednostavne principe za poštovanje broja slika u sekundi, boja i kontrasta i enkodovanja u aktuelne medije, tako da televizori mogu da ih očitaju i da ih prikažu na odgovarajući način.“



O kompaniji Panasonic

Panasonic Corporation je svetski lider u razvoju raznih elektronskih tehnologija i rešenja za klijente u oblastima potrošačke elektronike, stanovanja, automobilske industrije i B2B poslovanja. Proslavljajući stogodišnjicu u 2018, kompanija se globalno proširila i sada upravlja sa 582 podružnica i 87 pridruženih kompanija širom sveta, a u godini koja se završila 31. marta 2019. zabeležila je konsolidovanu neto prodaju od 8,003 biliona jena (oko 62,5 milijarde evra). Posvećena traženju novih vrednosti kroz inovacije u svim svojim divizijama, kompanija koristi svoje tehnologije da bi kreirala bolji život i bolji svet za svoje klijente. Da biste saznali više o kompaniji Panasonic, posetite: https://www.panasonic.com/global.