Panasonic usvaja HDR10+ i Dolby Vision u okviru proširene linije OLED uređaja i 4K LCD-ova

• Panasonic predstavlja četiri OLED serije u 2019. godini, što udvostručuje njihovu liniju OLED uređaja iz 2018.
• Svi OLED-i i većina 4K LCD-a podržavaju HDR10+ i Dolby Vision
• Svi OLED-i i većina 4K LCD-a podržavaju Dolby Atmos
• Kombinacija HCX PRO Intelligent procesora i podešavanja u Holivudu daje izvanredna unapređenja u kvalitetu slike kod svih OLED-a i LCD modela perjanice
• Svi OLED modeli podržavaju novi HLG Photo format za HDR slike

Frankfurt, Nemačka, 18. februar 2019. – Na CES-u prošlog meseca Panasonic je predstavio perjanicu OLED TV za 2019. godinu, model GZ2000 – ‘najsinematičniji TV na svetu’. Sada su neke od najpoželjnijih funkcija modela GZ2000, uključujući ekskluzivnu podršku za HDR10+, Dolby Vision i Dolby Atmos dostupne i u okviru svih Panasonic-ovih OLED i LCD TV modela za 2019. izuzev serije osnovnih modela 4K LCD.

U 2019. Panasonic udvostručuje broj OLED serija na četiri – koje se sastoje od GZ2000, GZ1500, GZ1000 i GZ950 – koje sve krasi Panasonic-ov ultramoćan HCX PRO Intelligent procesor. Osim podrške sledeće generacije formata dinamičkih metapodataka HDR10+ i Dolby Vision, svi OLED modeli dele istovetno fino podešavanje od strane Holivudskog koloriste Stefana Sonnenfelda. Planirano je da svi OLED modeli budu UHD Premium sertifikovani.

Ove godine će takođe biti puštene u prodaju nove serije 4K LCD-a: GX940, GX900, GX800 i GX700. Model perjanicu GX940 – dostupan samo u veličini ekrana 75 inča – kao i OLED ekrane, pokreće novi HCX Pro Intelligent procesor, a takođe je kompatibilan i sa standardima Dolby Vision i HDR10+.

Naravno, nisu samo slike ono što čini TV sinematičnim, jer je zvuk takođe od ogromnog značaja. I dok serija GZ2000 ima inovativne ugrađene zvučnike koji emituju nagore radi najimerzivnijeg okružujućeg zvuka, svi ostali modeli (izuzev GX700 4K LCD-ova) takođe podržavaju Dolby Atmos.

Svi OLED ekrani, kao i perjanica GX940 LCD model, podržavaju HLG Photo, novi format statičnih slika koji uvodi fotografiju u HDR svet. Svi OLED modeli takođe rade sa popularnim glasovnim asistentima, tako da mogu savršeno da se integrišu sa postavkom pametne kuće.

HCX PRO Intelligent procesor omogućava svim novim OLED ekranima superiornu kontrolu panela i dinamički HDR

Svi modeli podržavaju HDR10+ i Dolby Vision plus statične HDR formate

Sve četiri OLED serije dolaze u 65-inčnim i 55-inčnim veličinama ekrana. Dok model GZ2000 krasi prilagođeni Professional Edition 4K OLED panel ekskluzivno prilagođen od strane Panasonic-ovih inženjera za istraživanje i razvoj, svi OLED modeli uključujući GZ950, GZ1000 i GZ1500 imaju najsavremeniju obradu slike zahvaljujući HCX PRO Intelligent procesoru – najmoćnijem koji je Panasonic ikada napravio. Oni takođe podržavaju HDR10, HDR10+, Dolby Vision, HLG i HLG Photo, osiguravajući potpunu kompatibilnost sa svim trenutnim komercijalno dostupnim HDR formatima. Koji god da je izvor, gledaocu je zagarantovana najizazovnija, najdinamičnija slika koja je moguća na TV ekranu.

Svi ekrani imaju zvučne sisteme opremljene za Dolby Atmos. Prednost modela GZ2000 su prvi na svetu ugrađeni zvučnici koji emituju na gore i koji su u stanju da isporuče Dolby Atmos kao deo celokupnog zvučnog sistema sa tehnologijom Jeno engine, a koje je podesio Technics. GZ1500 ima sopstveni elegantni i kompaktni Blade zvučnik koji je ugrađen direktno u osnovu TV-a. Delom zahvaljujući moćnim zvučničkim jedinicama koje emituju na napred, GZ1500 pruža izuzetno privlačnu okružujuću zvučnu scenu.

Panasonic-ovi 4K LCD-ovi: pokrivanje svih HDR opcija

Većina modela podržavaju HDR10, HLG, HDR10+ i Dolby Vision

High Dynamic Range (visoki dinamički opseg) u svim svojim oblicima nalazi se u 4K LCD seriji modela. Čak i GX700 serija osnovnih modela (40-inčni, 50-inčni, 58-inčni, 65-inčni) koja ima procesor Studio Colour Engine, pruža podršku za regularan HDR10 i HLG (Hybrid Log Gamma). Unapređenjem na HCX procesor, serija GX800 (40-inčni, 50-inčni, 58-inčni, 65-inčni) svedočanstvo je Panasonic-ovoj posvećenosti uvođenja prednosti HDR formata sa dinamičkim metapodacima na masovno tržište podržavanjem standarda HDR10+ i Dolby Vision – a na polju zvuka, ona ubacuje i Dolby Atmos u kombinaciju. Serija GX900 (43-inčni, 49-inčni, 55-inčni, 65-inčni) takođe ima istu široku HDR kompatibilnost kao i GX800.

Zahvaljujući bržem osvežavanju slike od 100 Hz i procesoru HCX PRO Intelligent, 75-inčna perjanica GX940 usvaja istu široku grupu HDR formata kao i OLED ekrani, uključujući obećavajući HLG Photo format. Procesor HCX PRO Intelligent brzo analizira i optimizuje boju, kontrast i jasnoću svakog 4K video sadržaja, osiguravajući da gledaoci dožive najbolje moguće TV slike koje postoje, bez obzira na njihov izvor.

Najsavremeniji Panasonic paneli podešeni u Holivudu

Vodeći kolorista radi sa Panasonic-om kako bi se osiguralo da gledaoci vide ono što su filmski producenti želeli

Svi OLED TV-i su savršena kombinacija Panasonic-ove tehnološke preciznosti i veština podešavanja boja Stefana Sonnenfelda. Sonnenfeld je među svega nekoliko vodećih umetnika koji su ovladali moćima gradijenata boja u cilju pripovedanja i prenošenja emocija. On je saradnik od poverenja nekih od najboljih svetskih filmskih producenata i primenio je svoje veštine koloriste na mnoge od najpriznatijih i najpopularnijih filmova protekle decenije kao što su Zvezda je rođena, Čudesna žena, Čovek od čelika, Lepotica i zver, Zvezdani ratovi: Buđenje sile, Svet iz doba jure i još mnogo njih. Kao i mnogi drugi vodeći koloristi, on koristi Panasonic OLED ekrane kao klijentske referentne monitore velikog formata u svom svakodnevnom radu.

Panasonic-ovi najnoviji OLED i LCD ekrani u stanju su da bez muke reprodukuju nezgodne scene različitih svetlina i kontrasta – koje se često sreću u živim sportskim prenosima i akcionim filmovima. Ova retka sposobnost, u kombinaciji sa Sonnenfeldovim izvanrednim veštinama optimizacije boje, za rezultat ima lepezu Panasonic TV-a koji pružaju izuzetno precizne i zaista sinematične slike.

HDR: nije više samo za pokretne slike

HLG Photo omogućava da se u HDR statičnim fotografijama uživa u potpunosti na TV-u

HDR postoji u svetu statične fotografije već neko vreme, ali je slabo prihvaćen zato što formati koji se koriste (koji često postoje na pametnim telefonima) nisu bili kompatibilni sa TV ekranima na kojima ljudi sve više i više vole da gledaju snimke. Sve se to sada menja zahvaljujući standardu HLG Photo, HDR formatu za fotografije koji koristi HLG profil. Svi Panasonic-ovi novi OLED ekrani i GX940 LCD ekran kompatibilni su sa formatom HLG Photo – koji je funkcija i na nekim od najnovijih Panasonic-ovih LUMIX fotoaparata. Udruživanjem Panasonic HLG Photo televizora sa kompatibilnim fotoaparatom, gledaoci sada mogu da se dive slikama najprirodnijeg izgleda sa širim dinamičkim opsegom kada gledaju svoje omiljene fotografije sa odmora.

My Home Screen 4.0 pomera pametni TV na novi nivo

Panasonic-ov novi My Home Screen 4.0 sa redizajniranim korisničkim interfejsom omogućava gledaocu da korisnički interfejs TV-a dodatno prilagodi svojim navikama, uz veću slobodu i fleksibilnost. Raspored na početnom ekranu može da se rekonfiguriše kako bi se omogućili prilagođeni rasporedi. Pristup servisu VOD i emitovanom sadržaju takođe je lakši zahvaljujući redizajniranom GUI-ju koji obuhvata ikone za grupe koje omogućavaju prečice za TV signal uživo, povezane uređaje i aplikacije kao što su Netflix, Amazon i YouTube. Korisnici sada na početni ekran čak mogu i da dodaju TV stanice koje često gledaju.

Pored toga, kao prvi na svetu, My Home Screen 4.0 takođe podržava HD+ koji koristi standardnu tehnologiju aplikacije HbbTV Operator App u Nemačkoj, što korisnicima omogućava da pristupe HD+ usluzi uključujući paket HD+ kanala sa 23 privatna kanala u HD kvalitetu i 2 kanala u UHD kvalitetu. Dodatne funkcije za udobnost kao što su restart, biblioteke medija i TV vodič uključene su bez dodatnih troškova i sa besplatnim periodom testiranja od šest meseci.  

O kompaniji Panasonic

Panasonic Corporation je svetski lider u razvoju raznih elektronskih tehnologija i rešenja za klijente u oblastima potrošačke elektronike, stanovanja, automobilske industrije i B2B poslovanja. Proslavljajući stogodišnjicu u 100, kompanija se globalno proširila i sada upravlja sa 2018 podružnica i 591 pridruženih kompanija širom sveta, a u godini koja se završila 61. marta 4. zabeležila je konsolidovanu neto prodaju od 88 milijarde evra. Posvećena traženju novih vrednosti kroz inovacije u svim svojim divizijama, kompanija koristi svoje tehnologije da bi kreirala bolji život i bolji svet za svoje klijente. Da biste saznali više o kompaniji Panasonic, posetitehttps://www.panasonic.com/global.