Panasonic pušta u prodaju novi izmenjivi objektiv za L-Mount za LUMIX S seriju Digital Single Lens Mirrorless fotoaparata punog kadra, model LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 (S-E2470)

Visbaden, Nemačka, 2019/08/27 – Panasonic sa ponosom predstavlja novi izmenljivi standardni zum objektiv, LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 (S-E2470) zasnovan na sistemu L-Mount (L-nosač) za LUMIX S seriju Digital Single Lens Mirrorless fotoaparata punog formata. Posebno se fokusirajući na profesionalnu upotrebu, LUMIX S serija teži beskompromisnom fotografskom izražavanju kroz visokokvalitetne fotoaparate i objektive.

 Panasonic pušta u prodaju novi izmenjivi objektiv za L-Mount za LUMIX S seriju Digital Single Lens Mirrorless fotoaparata punog kadra, model LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 (S-E2470)

LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 (S-E2470) je standardni zum objektiv velikog otvora blende kojeg krase visoke performanse detaljnosti u okviru celokupnog opsega zuma. Optičke performanse ovog LUMIX S PRO objektiva izvanredno su visoke kako bi prošle stroge Leica standarde.

Osiguravajući svestranu upotrebu za pejzaže, snimke i portrete svojom 24-70-milimetarskom žižnom daljinom, LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 ima zapanjujuće visoku rezoluciju i visok kontrast na svakoj tački žižne daljine. Pun opseg veoma brzog otvora blende od F2.8 pruža glatku gradaciju defokusa od tačke fokusa do susednih oblasti slike kako bi se postigao predivan boke efekat kao i bogata perspektiva.

Sadržavajući 18 sočiva u 16 grupa, upotreba 3 asferična sočiva i četiri 4 ED (Extra-low Dispersion) sočiva efikasno suzbija kako aksijalne hromatske aberacije tako i hromatske aberacije uveličanja. Ovim asferičnim sočivima ispravlja se i astigmatizam, čime se postižu performanse visoke rezolucije. Osim toga, UHR (Ultra-High Refractive Index - ultravisokog indeksa refrakcije) sočivo postiže jednak kvalitet slike od centra ka ivicama slike, a istovremeno doprinosi smanjivanju veličine objektiva.

Dvostruki sistem fokusa koji kombinuje linearni motor i step-motor postiže pokretanje senzora pri maksimalnoj brzini od 480 slika u sekundi. Time se postiže brz, visokoprecizan AF koji osigurava da se nikada ne propusti prilika za fotografiju. Upotreba mehanizma kvačila fokusa omogućava trenutačno AF/MF prebacivanje i precizno ručno fokusiranje. The LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 takođe se ističe u performansama video snimanja zbog mehanizma koji sprečava disanje fokusa, što je bio fatalan problem svih izmenjivih objektiva dizajniranih za fotografiju.

Robustan dizajn otporan na prašinu/prskanje* izdržava upotrebu u teškim uslovima, čak i pri 10 stepeni ispod nule kako bi se postigla visoka mobilnost. Prečnik filtera je 82 mm, sa cirkularnom dijafragmom otvora blende od 11 listića.

Panasonic je posvećen dizajniranju i razvijanju 10 ili više objektiva sa naglaskom na „LUMIX S PRO“ objektivima do 2020, kao i dodatnom proširivanju linije objektiva serije S. Trenutno je dostupno ili će biti dostupno ukupno više od 45 izmenjivih objektiva za L-Mount čiji su proizvođači kompanije Panasonic, Leica Camera AG i Sigma. Time L-Mount otvara skoro neograničen spektar novih kreativnih mogućnosti.

* Otpornost na prašinu i prskanje ne garantuje da neće doći do oštećenja ako se objektiv izloži direktnom kontaktu sa prašinom i vodom.
• Leica je registrovani zaštitni znak kompanije Leica Microsystems IR GmbH.
• Dizajn i specifikacije podložni su promenama bez najave.



O kompaniji Panasonic

Panasonic Corporation je svetski lider u razvoju raznih elektronskih tehnologija i rešenja za klijente u oblastima potrošačke elektronike, stanovanja, automobilske industrije i B2B poslovanja. Proslavljajući stogodišnjicu u 2018, kompanija se globalno proširila i sada upravlja sa 582 podružnica i 87 pridruženih kompanija širom sveta, a u godini koja se završila 31. marta 2019. zabeležila je konsolidovanu neto prodaju od 8,003 biliona jena. Posvećena traženju novih vrednosti kroz inovacije u svim svojim divizijama, kompanija koristi svoje tehnologije da bi kreirala bolji život i bolji svet za svoje klijente. Da biste saznali više o kompaniji Panasonic, posetite: https://www.panasonic.com/global.