Panasonic D70BT DAB radio/CD plejer: sa stilom, svestran i lak za korišćenje

Frankfurt, Nemačka, 18. februar 2019. – Panasonic predstavlja raskošno stilizovani RX-D70BT DAB radio. Pored FM i DAB+ tjunera, ovaj izuzetno svestran radio ispunjava ulogu savremenog muzičkog centra tako što pušta CD-e i podržava najsavremenije bežično strimovanje muzike i podkasta putem Bluetooth-a. On takođe ima i USB i AUX ulaze kako bi se osigurala kompatibilnost sa pametnim telefonima, tabletima, računarima i različitim tipovima starije audio opreme.

D70BT pruža zvuk visokog kvaliteta iz kompaktnog tela, a jednostavan je za upotrebu zahvaljujući velikom, jasnom dot-matriks ekranu i brojnim ergonomski dizajniranim tasterima.

Trijumf savremenog dizajna, D70BT će izgledati posebno na svakoj komodi ili bilo gde drugde u svakoj unutrašnjosti sobe. On u praktične svrhe ima ugrađenu ručku i može da se napaja iz baterija, što korisnicima omogućava da uživaju u omiljenom muzičkom sadržaju bilo gde da odu.

Savršen za svakodnevnu upotrebu, D70BT kombinuje prenosivost, jednostavnost upotrebe, dizajn sa stilom i reprodukciju široke lepeze izvora i formata.

DIZAJN

Raskošni dot-matriks ekran u kombinaciji sa izdašnim brojem od 10 tastera pružaju optimalnu preglednosti i upotrebljivost

Prednji panel modela D70BT ima veliki, jasno čitljiv dot-matriks ekran koji skroluje. Prilikom slušanja muzike, bacanje pogleda na ekran brzo i jednostavno slušaocu daje informacije poput žanra, imena izvođača, naslova numere i imena albuma, kao i imena stanice ili bilo koju drugu vizuelnu informaciju koju radio stanica šalje pomoću RDS-a.

Umesto operativnog sistema zasnovanog na meniju, koji može da bude kompleksan i vremenski zahtevan, prednji panel modela D70BT ima tastere za brzo i jednostavno biranje, reprodukciju i preskakanje numera ili radio stanica. Tasteri mogu da se koriste i za pohranjivanje podešavanja do 60 radio stanica (30 FM i 30 DAB stanica). Kada se radi o CD-ovima, pojedinačne numere (do broja 99) mogu lako da se biraju jednostavnim izborom broja numere i pritiskom na play taster. Tasteri su pristojne veličine i blago izviruju uz dijagonalno oborene ivice, što ih čini savršenim da prsti na njima pronađu oslonac i pritisnu ih.

Četvrtast, moderan dizajn

Zahvaljujući šik finišu i prednjem panelu sa stilom, D70BT četvrtastog oblika krasi moderan, minimalistički dizajn koji je savršen za neograničene vrste enterijera soba. Rešetkasta struktura prednjeg panela dizajnirana je tako da isporučuje zvuk direktno iz zvučnika, što za rezultat ima dizajn sa stilom koji ne žrtvuje kvalitet zvuka. A zbog dimenzija koje su samo Š310 x V128 x D205 mm, on može da se postavi skoro bilo gde, čak i u skučenim prostorima.

Ugrađena ručka radi poboljšane prenosivosti

D70BT može da radi pomoću običnih baterija veličine D i ima ugrađenu ručku za lakše nošenje. Uz potpuno napunjene baterije, D70BT pruža impresivnih pet sati upotrebe, što korisniku daje slobodu da uživa u omiljenoj muzici gde god poželi, bilo u kuhinji, dnevnoj sobi, kućnoj kancelariji, pa čak i napolju, u bašti ili na pikniku.

MOGUĆNOST POVEZIVANJA

Kompatibilnost sa velikim brojem izvora zvuka, uključujući CD, Bluetooth, AUX i USB

Pored podrške za radio emitovanja poput FM i DAB+, D70BT može da reprodukuje niz popularnih izvora zvuka uključujući CD-e, Bluetooth, USB i AUX. Tako raznovrsna kompatibilnost znači da korisnici mogu da uživaju u slušanju omiljene muzike bez da ih izvor zvuka ograničava. Bilo da je njihova muzika pohranjena na računaru, pametnom telefonu, spoljašnjem drajvu ili više vole da je strimuju bežično pomoću aplikacije, skoro je sigurno da će je svestrani D70BT pustiti.

Sat, funkcija spavanja i izuzetno svestrani tajmer za reprodukciju

D70BT dolazi sa tajmerom za reprodukciju (Play Timer) koji automatski pušta sadržaj u određeno vreme dana ili samo tokom izabranih dana u nedelji. Pored funkcije spavanja (Sleep), izvor zvuka i jačina zvuka mogu takođe unapred da se podese, tako da slušaoci mogu da uživaju u svojim omiljenim pesmama bez potrebe za napornim podešavanjima ili štelovanjima svaki put.

OSOBINE ZVUKA

Najbolje stvari kako za uši tako i za oči dolaze u malim pakovanjima

I pored svojih majušnih dimenzija, D70BT mudro je dizajniran da proizvede zvuk bogat detaljima. Krase ga dva zvučnika punog opsega prečnika 8 cm na svakoj strani, koji su oklopljeni tako da suzbijaju spoljašnji šum. Njih dopunjava otvor za bas refleks koji omogućava da D70BT reprodukuje snažan zvuk basa. Rezultat je čist zvuk visokog kvaliteta koji dolazi iz kompaktne jedinice.

Poboljšani vokali sa dijalogom u jasnom režimu

Radio krasi zgodna funkcija dijaloga u jasnom režimu (Clear mode dialogue) koja poboljšava zvuk vokala iz prednjih zvučnika i dijalog čini mnogo jasnijim kako bi olakšao slušanje. Ovo je nešto što će najverovatnije ceniti stariji korisnici sa oslabljenim sluhom, a ova funkcija je naročito korisna kada je teško dešifrovati dijalog.

Režim bas zvuka – pravi as basa

D70BT ima Bass dugme za sve one trenutke koji zahtevaju moćan zvuk. Jednostavan pritisak dugmeta pojačava bas tako što naglašava niske frekvencije i omogućava korisniku da promeni naglašavanje zvuka prema svom muzičkom ukusu u skladu sa raspoloženjem.  

Pretpodešeni ekvilajzer

Pretpodešeni ekvilajzer modela D70BT ima pet režima – Plitak, Jak, Blag, Jasan i Vokal – što omogućava korisniku da fino podesi zvuk prema želji na pritisak dugmeta. Ovi režimi su naročito korisni za optimizaciju naglašavanja zvuka da bi ono odgovaralo žanru ili varijacijama u naglašavanju snimka muzike koja se sluša.

Ključne specifikacije modela RX-D70BT (SAŽETAK)

Dizajn

• Četvrtast, moderan dizajn
• Prednji panel sa stilom
• Dot-matriks ekran sa belim pozadinskim svetlom

Mogućnost povezivanja

• Bluetooth
• FM radio
• DAB+
• RDS
• Automatsko traženje
• Tajmer za reprodukciju (Play Timer)
• CD reprodukcija
• USB
• AUX

Osobine zvuka

• Dvokanalno analogno pojačalo
• 2+2 W (RMS)
• Zvučnik punog opsega prečnika 8 cm
• Pretpodešeni EQ
• Bass Sound

O kompaniji Panasonic
Panasonic Corporation je svetski lider u razvoju raznih elektronskih tehnologija i rešenja za klijente u oblastima potrošačke elektronike, stanovanja, automobilske industrije i B2B poslovanja. Proslavljajući stogodišnjicu u 2018, kompanija se globalno proširila i sada upravlja sa 591 podružnica i 88 pridruženih kompanija širom sveta, a u godini koja se završila 31. marta 2018. zabeležila je konsolidovanu neto prodaju od 61,4 milijarde evra. Posvećena traženju novih vrednosti kroz inovacije u svim svojim divizijama, kompanija koristi svoje tehnologije da bi kreirala bolji život i bolji svet za svoje klijente. Da biste saznali više o kompaniji Panasonic, posetite: https://www.panasonic.com/global.