G. David Preece - novi izvršni direktor kompanije Panasonic u Centralnoj i Istočnoj Evropi

Varšava 08.10.2019 - Dana 1. oktobra 2019. g. David Preece imenovan je za izvršnog direktora kompanije Panasonic u regiji Centralne i Istočne Evrope.

David Preece pridružio se kompaniji Panasonic u Ujedinjenom Kraljevstvu 1991. godine, a prethodno je radio u industriji digitalnih muzičkih instrumenata za japansku kompaniju Roland Corporation. Obavljao je više uloga u prodaji i marketingu u Evropi. Godine 2013. prelazi u glavnu kancelariju marketinga kompanije u Nemačkoj kao direktor za strategiju brenda, a od kada se vratio u Ujedinjeno Kraljevstvo 2015. bio je na pozicijama direktora marketinga i zamenika izvršnog direktora.
G. Preece je izjavio: „Dolazim sa tržišta na kojem je Panasonic uspeo da zauzme dominantne udele na potrošačkom tržištu u oblastima OLED proizvoda, digitalnih fotoaparata, proizvoda za audio, video, kuhinju, telefonskih proizvoda i proizvoda za ličnu negu, tako da vidim velike mogućnosti za povećavanje poslovanja u ovoj regiji. Kao i u našim osnovnim AV i grafičkim segmentima, vidim naročit potencijal za rast na tržištima u razvoju u segmentima lične nege, gde je Panasonic na prvom mestu u Japanu i cilja Evropu kao ključno tržište za širenje, kao i slušalica, gde Panasonic povećava resurse za razvoj kako bi implementirao jedinstvene inovacije razvijene u okviru firme. Trenutno je uzbudljivo vreme promene za kompaniju i radujem se jačanju odnosa sa trgovcima u regionu i investiranju u zajednički isplative aktivnosti rasprodaje.“

G. David Preece - novi izvršni direktor kompanije Panasonic u Centralnoj i Istočnoj Evropi


O kompaniji Panasonic

Panasonic Corporation je svetski lider u razvoju raznih elektronskih tehnologija i rešenja za klijente u oblastima potrošačke elektronike, stanovanja, automobilske industrije i B2B poslovanja. Proslavljajući stogodišnjicu u 2018, kompanija se globalno proširila i sada upravlja sa 582 podružnica i 87 pridruženih kompanija širom sveta, a u godini koja se završila 31. marta 2019. zabeležila je konsolidovanu neto prodaju od 62,5 milijarde evra. Posvećena traženju novih vrednosti kroz inovacije u svim svojim divizijama, kompanija koristi svoje tehnologije da bi kreirala bolji život i bolji svet za svoje klijente. Da biste saznali više o kompaniji Panasonic, posetite: https://www.panasonic.com/global.