Olimpijci Majkl Felps i Kejti Ledeki pridružili su se Timu Panasonic na sajmu CES 2020 kako bi najavili partnerstvo za osnaživanje mladih

Tim Panasonic takođe uključuje svetski poznate atletičare Leksa Žileta i Sakuru Kokumai, koji otelovljuju Panasonic-ove ideale strasti i svrhe i čine razliku u društvu. Oni su deo #whatmovesus digitalne i društvene marketinške kampanje ove kompanije

LAS VEGAS (6. januar 2020.) – Saradnja, timski duh i doprinos društvu su među sedam principa koji su usmeravali kompaniju Panasonic više od 100 godina. Tim Panasonic sačinjen je od više od 270.000 zaposlenih ove kompanije širom sveta, a danas je Panasonic poželeo dobrodošlicu četiri nova člana. Majkl Felps, filantrop i najtrofejniji olimpijac svih vremena sa 28 olimpijskih medalja, 23 zlatne, pridružio se Loren Salati (Lauren Sallata), direktorki marketinga kompanije Panasonic Corporation of North America, da bi najavili Tim Panasonic na sajmu Consumer Electronics Show (CES).

Timu Panasonic se takođe pridružuje 15 puta svetski šampion i pet puta dobitnica zlatne olimpijske medalje Kejti Ledeki; Leks Žilet, četvorostruki paraolimpijski dobitnik srebrne medalje u skoku u dalj i motivacioni govornik; i japansko-američka olimpijska nada Sakura Kokumai, sedmostruka SAD nacionalna šampionka u karateu. Zahvaljujući dubokom poštovanju za napredovanje, inspirisanje promene, rasta inovacije i društvenog boljitka, Felps, Ledeki, Žilet i Kokumai prirodno se uklapaju u Panasonic.

Zajedno sa Panasonic-om, njihova zajednička društvena svrha je prosta, ali moćna: da inspirišu današnju omladinu da sanjaju velike snove i da vredno rade kako bi te snove ostvarili.

„Čast mi je što se pridružujem Timu Panasonic, brendu koji oslikava moju filozofiju i misiju za promociju zdravog života i potrage za snovima,“ rekao je Felps. „Cenim Panasonic-ovu dugogodišnju posvećenost društvenoj odgovornosti uz prioritet za stvaranje rešenja koja rešavaju današnje društvene potrebe.“

Partnerstvo za pokretanje studentskih ciljeva i STEM veština

Kao deo partnerstva, Panasonic će podržati proširivanje novih lokacija vodećeg programa Fondacije Majkl Felps – IM – u lokalnim udruženjima Boys & Girls Clubs, koja je dosegla više od 30.000 dece svojim nastavnim planom o bezbednosti vode, zdravom životu i postavljanju ciljeva.

Osim toga, Panasonic će sponzorisati novi STEM program edukacije koji je pokrenula Ledeki, u kojem će učenici istraživati karijere u nauci, tehnologiji, inženjerstvu i matematici (science, technology, engineering and math - STEM) kroz digitalni kurs. Tokom sledećih pet godina, biće potrebno da se popuni 1,4 miliona novih informatičkih radnih mesta u Sjedinjenim Državama – međutim, postoji samo oko 400.000 studenata informatike u tom planu za zapošljavanje, prema podacima Zavoda za statistiku rada. Trenutno postoji preko 500.000 praznih tehnoloških radnih mesta.

„Oduševljen sam i počastvovan što Panasonic deli moje vrednosti u vezi sa edukacijom i što je velikodušno odlučio da sponzoriše ovu inicijativu,“ rekla je Ledeki, koja je dobila priznanje Division I Academic All-American of the Year tokom njene druge godine na Univerzitetu Stanford.

Panasonic već dugo ulaže u programe i institucije koje podržavaju razvoj studenata, mladih i sutrašnje radne snage. Na primer, u Njuarku u Nju Džerziju, domu Panasonic-ove kancelarije za Severnu Ameriku, srednjoškolski studenti obavljaju praksu u kompaniji tokom školske godine, stičući iskustvo iz stvarnog sveta u korporativnom okruženju, istovremeno primenjujući tehničke veštine kao podršku poslovnim projektima. Takođe, Hussmann, Panasonic kompanija, zajedno sa vodećim tehničkim školama, vodi TechX, program koji pomaže da se zadovolji potražnja za obučenim rashladnim tehničarima tako što pruža besplatan osmonedeljni program obuke koji otvara put ka dobro plaćenoj karijeri. Baš nedavno je fondacija Panasonic Foundation pokrenula „Coding as a Second Language“ (kodiranje kao drugi jezik) kompjuterskih akademija za kodiranje u saradnji sa fondacijom Hispanic Heritage Foundation, koja predstavlja i predaje kompjutersko programiranje Latino omladini. Program krči puteve u tehnologiji koji su dostupni nedovoljno zastupljenim manjinama i transformiše zajednice tako što im pruža pristup tehnologiji tamo gde je ona inače slabo dostupna.

„Kroz Panasonic proizvode i rešenja, kao i kroz naš filantropski rad i investicije, posvećeni smo stvaranju boljeg života, boljeg sveta,“ rekla je Salata. „Doprinos društvu je deo Panasonic-ove kulture već jedan vek. To je ono što smo mi, ali razvijanje nove generacije obučenih radnika takođe je od suštinske važnosti za naš uspeh kao tehnološke kompanije i omogućiće nam da nastavimo da rešavamo neke od najvećih problema našeg društva. Ponosni smo što imamo pomoć Tima Panasonic u ovom najvažnijem poduhvatu.“

Tim Panasonic posetiće Panasonic štand na sajmu CES

Tokom CES-a, i Felps i Ledeki će učestvovati u diskusijama Panasonic Talks (Panasonic razgovori), seriji sažetih i informativnih diskusija sa nekim od najsjajnijih umova i strastvenih zagovornika u njihovim oblastima. Za kompletan raspored diskusija Panasonic Tech Talks, koji će takođe biti strimovan uživo, posetite: https://www.panasonic.com/CES.

Panasonic-ova #whatmovesus digitalna i društvena marketinška kampanja

Nova digitalna kampanja pripovedanja #whatmovesus ove kompanije usvaja duh promene sveta kroz tehnologije pogonjene svrhom. Od prikazivanja Panasonic-ovih zaposlenih inspirisanih da stvore električno vozilo budućnosti bateriju po bateriju, do onih koji rade na obnovljivoj energiji i koji volontiraju u zajednici, kreativna kampanja nastoji da Milenijalcima i Generaciji Z predstavi Panasonic – kompaniju fokusiranu na pružanje integrisanih tehnoloških rešenja firmama i vladama koja im omogućavaju da pružaju bolja iskustva svojim klijentima i ljudima kojima služe.

O kompaniji Panasonic Corporation of North America    

Panasonic Corporation of North America sa sedištem u Njuarku u Nju Džerziju posvećena je stvaranju boljeg života i boljeg sveta unapređujući svoje business-to-business klijente kroz inovacije u održivoj energiji, imerzivnoj zabavi, integrisanim lancima snabdevanja i rešenjima za mobilnost. Ova kompanija je glavna severnoamerička podružnica kompanije Panasonic Corporation čije je sedište u Osaki u Japanu. Jedan od Top 100 najboljih globalnih brendova za 2018. po izboru kompanije Interbrand, Panasonic je vodeći tehnološki partner i integrator firmama, vladinim agencijama i potrošačima u celoj regiji. Saznajte više o Panasonic-ovim idejama i inovacijama na www.na.panasonic.com/us i @PanasonicUSA na svim kanalima društvenih medija.