Na sajmu CES 2020 Panasonic demonstrira budućnost mobilnosti, imerzivnu zabavu, emitovanje za gejming i još toga

LAS VEGAS (6. januar 2020.) – Od iskustava koja se dešavaju jednom u životu i intergalaktičkih putovanja do bezbednijih, efikasnijih puteva, pametnih rešenja za mobilnost i imerzivnih iskustava zabave, Panasonic demonstrira širok spektar inovacija na sajmu CES 2020. Panasonic štand je podeljen u tri izuzetno interaktivne zone – Povezana mobilnost (Connected Mobility), Imerzivna iskustva (Immersive Experiences) i Inteligentni životni prostori (Intelligent Living Spaces) – ističući zašto je ova kompanija vodeći pružalac integrisanih rešenja i kako ta rešenja omogućavaju bolji život, bolji svet.

Na štandu #12908 u centralnoj hali Las Vegas kongresnog centra, posetioci mogu da dožive kolekciju životnih trenutaka… gde se ukrštaju tehnologija, pop kultura, gejming, stil života, zabava, kao i budućnost mobilnosti na dva i četiri točka.

Novo ove godine! Panasonic Talks
Panasonic Talks (Panasonic razgovori) je serija sažetih i informativnih diskusija sa nekim od najsjajnijih umova i strastvenih zagovornika u njihovim industrijama i oblastima. Ne duže od 15 minuta, diskusije Panasonic Talks održavaju se nekoliko puta tokom dana. Među govornicima su:
• Michael Phelps, filantrop i najtrofejniji olimpijac svih vremena sa 28 olimpijskih medalja, 23 zlatnih, čiji je sagovornik Lauren Sallata, CMO kompanije Panasonic Corporation of North America, na temu svrhe brenda i društvene odgovornosti
• Katie Ledecky, 15 puta svetski šampion i sa pet osvojenih zlata na Olimpijadi, čiji je sagovornik Alejandra Ceja, izvršna direktorka, Panasonic Foundation, na temu unapređivanja jednakosti u obrazovanju
• Andrew Poliak, CTO, Panasonic Automotive Systems Company of America, na temu budućnosti infotainment sistema u vozilima
• Chris Liedel, CEO, Američki Olimpijski i Paraolimpijski muzej i Joe Conover, nacionalni direktor, Panasonic System Solutions Company of North America, na temu stvaranja personalizovanih, imerzivnih iskustava i još toga.

Striming uživo Panasonic konferencije za štampu i diskusija Panasonic Talks

Panasonic CES konferencija za štampu koja će se održati 6. januara 2020, u 10.00 po Pacifičkom vremenu i Panasonic Talks biće strimovani uživo ovde: https://www.panasonic.com/CES i arhivirani nakon toga. Raspored diskusija Panasonic Talks takođe je dostupan na tom Panasonic sajtu.

Glavni eksponati na Panasonic štandu (Las Vegas Convention Central Hall (LVCC) #12908):

LVCC štand #12908 pregled
Period: Utorak, 7. januar – petak, 10. januar 2020.
Lokacija: Las Vegas Convention Center (LVCC), centralna hala (#12908)
Veličina štanda: 1.486 m2

Pametna mobilnost

CIRRUS by Panasonic®
Povezana vozila koja komuniciraju sa drugim automobilima i infrastrukturom mogu da pomognu da putevi budu sigurniji i da smanje CO2 emisije i saobraćajne gužve, istovremeno pružajući kontrolorima saobraćaja podatke u realnom vremenu na osnovu kojih mogu da preusmere saobraćaj i pošalju ekipe za pomoć. 
Tokom 2020, Panasonic će upravljati jednom od najnaprednijih mreža transportnih podataka u državi, povezujući saobraćajnice u Juti, Džordžiji i Koloradu. Dobitnik nagrade CES 2020 Innovation Award – Honoree u kategoriji Vehicle Intelligence & Transportation, CIRRUS by Panasonic je povezana platforma podataka vozila koja može da poboljša bezbednost i mobilnost na putu tako što deli podatke između vozila, infrastrukture, saobraćajnica i kontrolora saobraćaja u realnom vremenu. Centralni element pametnog transportnog ekosistema, CIRRUS by Panasonic pruža obradu podataka analitikom u oblaku, analizu i prenos u realnom vremenu i mogućnosti za skladištenje podataka radi deljenja i obaveštavanja vozila i opština o uslovima na putevima Pametna mobilnost, CIRRUS by Panasonic je pristupačan, prilagodljiv, proširiv i bezbedan, a razvijen je korišćenjem industrijskih V2X standarda tako da lako može da se integriše u postojeće transportne sisteme. CIRRUS by Panasonic biće demonstiran u replici operativnog centra transportne mreže. 

Tropos električna industrijska vozila
Panasonic unapređuje hiperefikasna električna kompaktna komunalna vozila (electric compact utility vehicle – eCUV) kroz saradnju sa kompanijom Tropos Motors. Zahvaljujući elektrifikaciji i rešenjima za povezivanje koja omogućavaju raznovrsne mogućnosti upotrebe, eCUV niskih brzina odgovara na potrebe firmi i vladinih agencija uz sposobnosti većeg kamiona u manjem pakovanju. Na CES-u, Panasonic će prikazati 2 Tropos eCUV koncept kamiona: vatrogasno vozilo za hitne slučajeve i rashladni teretni kamion koji je integrisan sa Hussmann by Panasonic proizvodima i rešenjima. Oba kamiona su funkcionalna i dostupna u ovom trenutku. 

OneConnect™ mogućnost povezivanja za Harley-Davidson® LiveWire™ električne motocikle i Touring modele za 2020.
Panasonic povezuje vozače i sa drugim modelima Harley-Davidson® motocikala pored modela LiveWire™. Tokom 2020, Panasonic će takođe povezati modele Harley-Davidson Touring motocikala za 2020. opremljene H-D Connect™ uslugom, koja je dizajnirana da unapredi motociklistički doživljaj tako što vozače spaja mobilnom konekcijom na kontrolnu jedinicu telematike (telematics control unit – TCU) koristeći Panasonic-ovu OneConnect™ uslugu. H-D Connect™ usluga omogućava vlasnicima da se daljinski povežu na svoj motocikl da vide ključne informacije o zdravlju vozila kako bi bili sigurni da je njihov motor spreman za narednu vožnju. Posetioci štanda mogu da iskuse uzbuđenje demo vožnje modela LiveWire sa realističnim osećajem.

Automobilska eCockpit rešenja
Panasonic će prikazati svoj najnoviji potpuno povezani eCockpit koncept. Ova tehnološka platforma integriše Panasonic-ov vlasnički SkipGen 3.0 sistem u vozilu (in-vehicle infotainment – IVI) sa Google-ovim operativnim sistemom Android Automotive OS koji radi na sistemu Android 10. U Karma SC-1 koncept vozilu, SkipGen 3.0 uparen je sa najnovijom generacijom kontrolera domena kokpita, SPYDR 3.0. U srži, SPYDR 3.0 sa jednim mozgom radi kao supervizor i u stanju je da pokreće do jedanaest ekrana. I SkipGen 3.0 i SPYDR 3.0 povezuje i pokreće Panasonic-ova vlasnička softverska i cloud platforma, OneConnectSM. Bilo da šalje ili prima ključne infotainment poruke u pokretu, ovaj napredni kokpit sistem može takođe savršeno da pokreće aplikacije za multimedijalni striming ili gejming radi zabave suvozača ili putnika na zadnjem sedištu. 
• SPYDR 3.0 sledeća je evolucija Panasonic-ovog kontrolera domena kokpita. SPYDR 3.0 ima 4K rezoluciju ekrana pri multimedijalnom strimingu i može efikasno da podrži do jedanaest ekrana za informacije ili zabavu. Kao takva, ova platforma je u stanju da pokrene različite head-up ekrane, infotainment ekrane, ekrane za putnike na zadnjem ili suvozačkom sedištu i to sve iz sistema sa jednim mozgom. Striming sadržaja može biti u rasponu od interaktivnog gejminga na današnjim najpopularnijim sistemima do striminga video zapisa putem aplikacije po izboru vlasnika. Izložba na sajmu će obuhvatiti gejming demo sa igrom uživo. 
• SkipGen 3.0 IVI je Panasonic-ov infotainment sistem u vozilu treće generacije koji pokreće Google-ov operativni sistem Android Automotive OS, Android 10, a takođe je opremljen Qualcomm-ovim Gen 3 procesorom Snapdragon 8155/6155. Kao Google-ov referentni dobavljač hardvera, Panasonic je dizajnirao SkipGen 3.0 tako da pruži najnapredniji infotainment spektar funkcija za asistenciju i zabavu koje su dostupne. Mnoge od ovih funkcija mogu jednostavno da se kontrolišu i aktiviraju glasom. SkipGen 3.0 takođe će s ponosom podržati SiriusXM™ sa 360L, platformu za sadržaj sledeće generacije sa izborom od 200 kanala uživo preko satelita, ali i striminga.
• Panasonic-ova OneConnectSM globalna platforma osigurava da se vozila održavaju i da su ažurna tako što vozaču pruža prediktivne podsetnike za održavanje, istovremeno pružajući preko platforme analitiku proizvođaču i krajnjem korisniku. Prema portalu Statista, do 2023. biće preko 342 miliona povezanih vozila širom sveta. Kao što je prikazano u koncept vozilu, OneConnectSM analitika može da se prilagodi da se fokusira na podatke električnog vozila za pravljenje algoritama koji unapređuju efikasnost baterija radi optimizacije kratkoročnog i dugoročnog zdravstvenog stanja vozila. OneConnectSM analitika i podaci mogu da se sačuvaju ili može da im se pristupi putem sistema SkipGen ili SPYDR i da se prenose između proizvođača, vozila i krajnjeg korisnika.

WHILL Next autonomna invalidska kolica
Uz senzore za prepoznavanje objekata i softver za autonomnu vožnju kompanije Panasonic, električna invalidska kolica kompanije WHILL imaju robotsku tehnologiju kojoj asistira putnik radi sigurnog i udobnog kretanja u zatvorenom prostoru. WHILL Next uključuje automatsko kočenje za sprečavanje sudara, autonomnu mobilnost i funkciju automatskog praćenja za lako putovanje sa porodicom ili u grupi, čineći ga savršenim rešenjem za dostupnost za učesnike i gledaoce na Tokyo2020 igrama.

Bilo da se radi o našem hardveru, softveru, platformskim rešenjima ili uslugama, sve što Panasonic Avionics Corporation radi dizajnirano je da predvodi iskustva putnika koja naše avio-partnere čine najvrednijim, poželjnim i drugačijim.

Arc™ platforma mape tokom leta
Panasonic-ova najsavremenija 3D aplikacija mape tokom leta donosi niz novih mogućnosti i inspirisana je najnovijim razmišljanjima u dizajnu u okviru digitalnih i gejming iskustava. Arc iskorišćava veliku gledanost pokretnih mapa tokom leta sa omnikanalnim pristupom i predstavlja prvu personalizovanu mapu u industriji. Napravljena kao kapija do doživljaja zabave tokom leta, Arc je mnogo više nego samo mapa; Arc uvodi ‘geotainment’ sa interaktivnim, kontekstualnim sadržajem u doživljaj tokom leta. 

Gejming i strimovanje
Futuristički koncepti koji su u istraživanju u našem nastojanju da tehnologije u kojima gejming entuzijaste uživaju kod kuće prenesemo u vazduh. Gejmeri bi mogli jednog dana da uživaju u konzolnom gejming iskustvu pravo iz svog sedišta, dok bi drugi mogli da koriste sopstvene uređaje kao deo sistema za zabavu zahvaljujući bežičnom strimovanju. 

Wellness
Kolekcija tehnologija za negu i brigu koje promovišu blagostanje i obuhvataju više čula. Prilagođeni ekran na premijum sedištima će demonstrirati naše najnovije inovacije u iskustvu za putnike u oblasti zdravlja i blagostanja. Zahvaljujući funkciji Serenity In-Seat, uživajte u udobnijem odmoru, opuštanju i snu u sedištima koja mogu potpuno da se obore zbog smanjivanja niskofrekventne buke aviona koja umara bez nošenja slušalica. Osvetljenje premijum sedišta koristi promenljivu boju i jačinu osvetljenja za pomoć putnicima da se bolje prilagode vremenskoj zoni u odredišnom gradu sa podesivim ciklusima osvetljenja za spavanje i budnost. Panasonic-ova nanoe™ tehnologija suzbija neugodne mirise i poboljšava kvalitet vazduha oko putnika zahvaljujući ultrafinim naelektrisanim vodenim nanočesticama – 15.000 puta manjim od širine ljudske dlake. I konačno, upijte blagostanje tokom iskustva za putnike pomoću naše Wellness digitalne aplikacije, počevši od preporuka rasporeda pre leta, do savetovanja o sadržaju tokom leta na monitoru na sedištu, što se sve bazira na aktivnostima za podsticanje optimalnog prilagođavanja na vremensku zonu. 

Imerzivna iskustva

VR naočare
Vrhunski imerzivni doživljaj tokom igranja ili u vašem ličnom bioskopu pomoću slike i zvuka ultravisokog kvaliteta na ovim malim, laganim VR naočarama sa modernim dizajnom koje imaju Panasonic-ovu HDR obradu slike i optičku tehnologiju.

Mapiranje projekcije velikom brzinom
Bilo da ga zovete stoni tenis ili ping-pong, doživite meč sa mapiranjem projekcije velikom brzinom koja stvara potpuno novo vizuelno iskustvo kako bi se pojačalo uzbuđenje sportskih i zabavnih događaja. Sistem može da detektuje kretanje sitnih objekata, kao što je ping-pong loptica, koji se kreću velikom brzinom, omogućavajući trenutno stvaranje dinamičkog projektovanog sadržaja zasnovanog na kretanju u realnom vremenu. Potrebno je samo 0,000016 sekundi od detekcije do projekcije, što sportske i zabavne događaje čini još uzbudljivijim i zanimljivijim.

Technics SL-1200MK7 gramofon
Izveden od originalnog modela Technics SL -1200, ovaj elegantni sistem gramofona sa direktnim pogonom dizajniran je s DJ-evima na umu. Prepun je tehnologija za unapređivanje zvuka i krasi ga popularna funkcionalnost za reprodukciju unazad.

Inteligentni životni prostori

U Panasonic-u ponovno razmatramo naše pretpostavke o dizajnu kućne elektronike kako bismo stvorili novo, povezano kućno okruženje. Učenjem vaših navika i obrazaca ponašanja, vaš dom budućnosti moći će da prilagodi iskustva posebno za vas.

HomeX
Platforma za integrisana kućna iskustva je nacrt kako napraviti boljim svakodnevni život. Kroz naprednu analitiku i algoritme učenja, HomeX se prilagođava vašim obrascima i ponašanjima, omogućavajući aparatima, elektronici i uslugama da se podese kako bi bili personalizovaniji i odgovorili na vaše potrebe i predvideli ih.

Connected Homeware
Life Touchpoint
Connected Homeware (Povezani kućni aparati) je Panasonic-ov odgovor na potrebe za integrisanim, personalizovanim doživljajem doma. Kombinujući funkcije unutar celokupnog kućnog okruženja, Connected Homeware može da pruži optimizovano kućno rešenje koje je detaljno prilagođeno potrebama svakog pojedinca. To stvara udobnije i zabavnije okruženje. Takođe, povezivanjem na platformu kao što je HomeX, Connected Homeware pruža savršeno iskustvo korisnicima.

Tehnologija detektovanja aktivnosti
Nova tehnologija detektovanja aktivnosti uči da predvidi vaše ponašanje i da bude podrška vašoj rutini. Platforma za detektovanje aktivnosti specijalizovana je u razumevanju ljudskog ponašanja obradom i analizom podataka iz različitih senzora, omogućavajući veću udobnost i personalizaciju u domu.

Kućna sajberbezbednost
Panasonic nudi novi pristup otkrivanju i odbijanju sajbernapada za IoT uređaje kao što su pametna kuća i povezana vozila. Rešenje za sajberbezbednost štiti IoT uređaje u lokalnoj mreži tako što se suprotstavlja malicioznim komandama za kontrolu. Sistem može da se prilagodi pretnjama koje se stalno razvijaju, istovremeno snimajući bezbednosni status u cloud. AI procesor ovog sistema identifikuje sumnjive događaje pomoću analize podataka i pomaže u održavanju bezbednosti mreže tokom životnog ciklusa povezanih uređaja.  

Tehnologija uvida u ljudsko ponašanje
Panasonic-ova tehnologija uvida u ljudsko ponašanje pruža novi nivo razumevanja fizičkih i mentalnih stanja. Panasonic-ova tehnologija uvida u ljudsko ponašanje može da pruži podatke za davanje preporuka za poboljšavanje iskustva pojedinca kod kuće, na njihovom poslu ili u javnim prostorima. Tehnologija uvida u ljudsko ponašanje koristi neinvazivni senzor i snimanje slike kako bi zabeležio i tumačio podatke na osnovu ljudskih navika i ponašanja. Analizom ovih podataka o fizičkom stresu, postaje moguće dizajnirati proizvode i okruženja koja su optimizovanija za tipično ljudsko kretanje i fiziologiju. Na CES-u, učesnici mogu da vide tehnologiju uvida u ljudsko ponašanje na delu kroz interaktivni joga studio. 

HomeHawk FLOOR
Dobitnik nagrade CES 2020 Innovation Awards honoree, Panasonic HomeHawk FLOOR kombinuje tanku, ambijentalnu podnu lampu sa skoro nevidljivim sistemom kamere. Za razliku od tradicionalnih sigurnosnih kamera koje i izgledaju kao sigurnosne kamere, HomeHawk FLOOR uklapa se u bilo koji dekor u cilju pametnog, diskretnog i pouzdanog nagledanja doma, tako da možete da držite na oku ljubimce, decu, starije roditelje, kao i vaše stvari sa svog pametnog uređaja.

eBike sertifikacija od strane UL
Panasonic-ov eBike postigao je prvu u industriji eBike sertifikaciju bezbednosnih standarda u Severnoj Americi. Kriterijumi za eBike standard bezbednosti razvijeni su od strane panela lidera u industriji i vladinih zvaničnika i objavila ih je početkom 2020. kompanija Underwriters Laboratories (UL), neprofitna organizacija za razvoj bezbednosnih standarda i vodeća kompanija za nauku bezbednosti. Vodeći proizvođač eBike pogonskih sistema u Japanu sa više od 40% udela na tržištu, Panasonic je pomogao u rastu popularnosti i napretku električnih bicikala širom sveta. Sarađujući sa kompanijom UL, Panasonic pomaže da se odgovori na rastuće potrebe tržišta SAD tako što uvodi zaštitne mere u okviru industrije koji će zaštititi vozače i njihovu opremu.

Ostalo

Panasonic kamkorderi
Novo na sajmu CES 2020 su tri najmanja i najlakša u industriji*1 4K 60p kamkordera kompanije Panasonic. Savršeni za profesionalne videografe ili video entuzijaste, sve modele krasi kompaktan i lagan dizajn, širokougaoni 25-milimetarski*2 objektiv sa 24x optičkim zumom i autofokus visoke preciznosti. Oni takođe imaju ugrađen WiFi za strimovanje direktno sa kamkordera na najpopularnije video i društvene mreže na svetu.

*1 Za kamkorder sa integrisanim objektivom koji je sposoban za 4K 60p snimanje (na dan 6. januara 2020. Istraživanje kompanije Panasonic).
*2 ekvivalent 35-milimetarske kamere.

LUMIX S1H
Kao deo kompleta LUMIX fotoaparata koji su zvanični digitalni fotoaparati Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, LUMIX S1H ima svoj debi na CES-u ove godine. LUMIX S1H je Digital Single Lens Mirrorless fotoaparat opremljen senzorom za sliku punog formata, koji kombinuje video snimanje bioskopskog kvaliteta sa velikom mobilnošću fotoaparata bez ogledala. To je prvi fotoaparat na svetu koji ima mogućnost video snimanja u 6K/24p*3 (3:2 odnos stranica), 5,9K/30p (16:9 odnos stranica) i 10-bitnom 60p 4K/C4K*4 *5 .

*3 Kao digitalni fotoaparat punog formata sa izmenljivim sistemom objektiva, na dan 27. avgusta 2019. (SAD) Istraživanje kompanije Panasonic.
*4 Kao digitalni fotoaparat punog formata sa izmenljivim sistemom objektiva, na dan 27. avgusta 2019. (SAD) Istraživanje kompanije Panasonic. U ekvivalentnoj veličini formatu Super 35mm.
*5 Odgovarajući rezoluciji 4K (4096×2160) kao što je definisano standardom Digital Cinema Initiatives (DCI).

Panasonic prave bežične slušalice
Nove RZ-S500W kompaktne prave bežične slušalice mogu da se pohvale pouzdanom vezom i vodećom u industriji*6 tehnologijom poništavanja buke radi udobnog slušanja i kristalno jasnih telefonskih razgovora. Korisnici pametnih telefona u pokretu će uživati u gledanju video zapisa, igranju igara i razgovaranju telefonom uz superiorni zvuk i pouzdanu Bluetooth vezu koja diže na novi nivo svaki aspekt doživljaja zabave.

*6 Na dan 6. januara 2020.

Technics prave bežične slušalice
Nove Technics EAH-AZ70W prave bežične slušalice za nošenje u uhu kombinuju tehnologiju Dual Hybrid Noise Cancelling sa novim 10-milimetarskim drajverom kako bi stvorile premijum doživljaj slušanja u kompaktnom, laganom dizajnu. Tehnologija Dual Hybrid Noise Cancelling (dvostruka hibridna tehnologija za poništavanje buke) kombinuje metode feedforward (FF) i feedback (FB), kao i digitalnu i analognu obradu koji rade zajedno kako bi se umanjila buka unutar i izvan slušalica, tako da korisnici mogu potpuno da se užive u slušanje muzike bez ometanja.

Panasonic M slušalice
Panasonic donosi performanse koncertnog nivoa za muzičke numere sa jakim basom na CES 2020 kroz svoju novu M seriju bežičnih slušalica koje se nose preko uha. Opremljene Panasonic XBS DEEP (Extra Bass System Deep)*7 tehnologijom reprodukcije, ove slušalice su napravljene za uživanje u ritmovima niske frekvencije poput onih u trep i rep muzici.

* 7 XBS DEEP (Extra Bass System Deep) je spoj tri tehnologije: Harmonic Tuning EQ, Free-Edge Driver System i Bass-Blow Port.

Panasonic TV
Novo za CES 2020, Panasonic HZ2000 OLED TV ekspertski je napravljen kroz saradnju između holivudskih profesionalaca i Panasonic i Technics inženjera kako bi se pružila prelepa boja, imerzivni zvuk i mogućnost povezivanja sa pametnom kućom.

Zvučnik za gejming
Dizajniran posebno za gejming, SC-HTB01 Gaming Speaker omogućava igračima da iskuse svet igara ispunjen intenzitetom i napetošću uz visok nivo realizma. Tri igračka režima – uključujući Role Playing Game (RPG), First-Person Shooter (FPS) i Voice režime – pojačavaju doživljaj zabave jedinstven za taj stil igranja, istovremeno podržavajući Dolby Atmos, DTS:X(R) i DTS(R) Virtual:XTM za dinamičke 3D zvukove.

Na sajmu CES 2020 Panasonic demonstrira budućnost mobilnosti, imerzivnu zabavu, emitovanje za gejming i još toga

Pored glavnog štanda u LVCC-u koji je opisan iznad, Panasonic ima štand u Sands Expo, gde će prikazivati tehnologije pametne kuće:

Sands Expo štand #42711 pregled
Period: Utorak, 7. januar – petak, 10. januar 2020.
Lokacija: Sands Expo, nivo 2, štand #42711
Veličina štanda: 90 m2
Sadržaj: Pametna kuća
Izloženi su:

ENY (bežično dugme bez baterije)
Sistem obuhvata modul bežičnog prekidača bez baterije za dobijanje/analizu povratnih informacija od vašeg klijenta

Staklo izolovano vakuumom
Staklo izolovano vakuumom sa prozorskim staklom visoke toplotne izolacije koje pruža novu vrednost prostoru unutar pokretne kuće ili doma.

100BANCH:
STAND BY D: Stona lampa sa robotskom rukom vaš sto održava čistim.
RGB_Light: Svetlo na privesku za pravljenje šarene senke od crvenog, zelenog i plavog svetla. Primena dodatnog mešanja boja svetla.
Teplo: Aparat za pravljenje čaja na najbolji način tako što oseća vaše fizičko stanje

Shiftall
Cook’Keep: Aparat za pametnu kuću koji rashlađuje i podgreva vaš obrok kada god to poželite.
BeamAR: Ovo svetlo na privesku sa projektorskom funkcijom omogućava da bilo koji sto postane pametan sto.
Project: NeSSA: Pamti kada ste poslednji put nosili odeću koju nosite sada i javlja vam ukoliko imate zakazan sastanak sa istom osobom kao prošli put.

Materijal za novinare:
Posetite https://na.panasonic.com/CESPressKit za najave, mapu štanda i još toga.
https://www.panasonic.com/CES
#PanasonicCES

O kompaniji Panasonic
Panasonic Corporation je svetski lider u razvoju raznih elektronskih tehnologija i rešenja za klijente u oblastima potrošačke elektronike, stanovanja, automobilske industrije i B2B poslovanja. Proslavljajući stogodišnjicu u 2018, kompanija se globalno proširila i sada upravlja sa 582 podružnica i 87 pridruženih kompanija širom sveta, a u godini koja se završila 31. marta 2019. zabeležila je konsolidovanu neto prodaju od 8,003 biliona jena. Posvećena traženju novih vrednosti kroz inovacije u svim svojim divizijama, kompanija koristi svoje tehnologije da bi kreirala bolji život i bolji svet za svoje klijente. Da biste saznali više o kompaniji Panasonic, posetite: https://www.panasonic.com/global.